Ανατριχιαστικές φήμες για το κλειστό κατάστημα Da Vinci και ο κρυφός υποστηρικτής

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, απλά αποκαλύπτονται!

Γράφει η Λένα Μαρκή

Εδώ και μερικές ημέρες στο κλειστό κατάστημα Da Vinci στο κέντρο της πόλης στην οδό Αγίου Ιωάννου υπάρχει φύλακας. Η κίνηση αυτή τώρα (ένα ακόμα έξοδο που «πνίγει» τους επιχειρηματίες, αλλά για “πνιγμούς” θα μιλήσουμε σύντομα), αφού έχει παρέλθει μεγάλο διάστημα από την μέρα που έκλεισε οριστικά, μας παραξένεψε και το ψάξαμε. Αυτό που ακούσαμε από το στόμα δύο εκ των τριών συνιδιοκτητών, αλλά και από ουδέτερες πηγές,  είναι πράγματι ανατριχιαστικό για την ανθρώπινη λογική, αγγίζει τα όρια του παραλόγου και της παρανομίας.

Αληθεύει ότι συλλογικότητα της πόλης περίπου 50 ατόμων ετοιμάζονται να «πηδήξουν μέσα», όπως χαρακτηριστικά μας περιεγράφη, και να καταλάβουν την ξένη περιουσία; Αληθεύει ότι υποστηρικτής της κίνησης αυτής βρίσκεται μέσα στο Δημαρχείο και μάλιστα στους ανώτερους ορόφους;

Η δράση αυτή, λένε, θα πραγματοποιηθεί για να μην ρημάξει ο χώρος όσο θα είναι κλειστός και γι’ αυτό θα τον καταλάβουν και θα επιδίδονται σε ευκαιριακές κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σε ξένη περιουσία;;; ρωτάω εγώ. Με ποιο δικαίωμα;;; ξαναρωτάω.

Καλώ άμεσα τη Δημοτική Αρχή να ξεκαθαρίσει το θέμα, να διαψεύσει τις φήμες που την αφορούν και να διασφαλίσει ότι θα διαφυλάξει την περιουσία των δημοτών από οποιαδήποτε παρανομία μέχρις ότου να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για το θέμα «Σιστοβάρη», περιέλθει αυτό στο Δήμο και πλέον κληθεί να πράξει τα δέοντα. Καλώ τον Δήμαρχο να διαφυλάξει τη νομιμότητα.

Καλώ τη συγκεκριμένη συλλογικότητα ,εάν αληθεύουν τα παραπάνω, να τηρήσει τους νόμους του ελληνικού Συντάγματος περί ιδιοκτησίας και ξένης περιουσίας, να σεβαστεί τα δικαιώματα των ιδιοκτητών που έχουν πληρώσει και με νόμιμες άδειες κατέχουν τα όσα βρίσκονται μέσα στο χώρο και να μην ακολουθήσουν το δρόμο της παρανομίας όποιος ή όποιοι και αν είναι οι υποστηρικτές συνοδηγοί τους. Να μην κάνουν στους άλλους αυτό που δεν θα ήθελαν να συμβεί στους ίδιους και τις περιουσίες τους.

Μην ξεχνάμε ότι ο χώρος του κτήματος Σιστοβάρη ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ακόμα στον Δήμο άρα ούτε και στους δημότες, άρα οποιαδήποτε τέτοια κίνηση αποτελεί καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας. Το τι θα γίνει στο μέλλον είναι άσχετο επί του παρόντος. Το αν ο χώρος ρημάξει ας το σκέφτονταν αυτοί που “φαγώθηκαν” να τον κλείσουν παρά τις φωνές που επισήμαναν τον κίνδυνο αυτό.

Ας μην κάνουμε την Αγία Παρασκευή ζούγκλα …

 

Υ.Σ. Είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά την αγορά της βίλας Ιόλα και παρά τις προηγούμενες μεγαλοστομίες για elegant εκθέσεις και παραστάσεις, ο πρώτος που μπήκε στο χώρο πραγματοποιώντας εκδήλωση ήταν συλλογικότητα της πόλης; Και τότε κάτι για να μην ρημάξει ο χώρος δεν έλεγαν; Τυχαίο ή δείγμα της πολιτιστικής πολιτικής του κ. Δημάρχου;

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter