Ανακοίνωση του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ σχετικά με την ακύρωση της επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων

Αγία Παρασκευή, 18-03-2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. 50/2016 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΟΣΟΥ 50.000,00€

 

 

Με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά με μεγαλύτερη ακόμη χαρά και ικανοποίηση, μας κοινο-ποιήθηκε η «πολυαναμενόμενη» με αριθμ. 16/2016 Απόφαση της Ειδικής Επιτροπής αρθρ.152 ν.3463/2006 Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού και Βορείου Τομέα Αθηνών, εκδοθείσα κατόπιν σχετικής προσφυγής μας. Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε στραφεί κατά του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, ζητώντας την ακύρωση της με αριθμ. 50/2016 απόφασής του, δια της οποίας επιχορηγήθηκαν με 50.000,00€ όλα τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία της πόλης μας εκτός από εμάς.

Το όλως ενδιαφέρον και «διδακτικό» σκεπτικό της παραπάνω απόφασης είναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο, άλλωστε στους… «άμεσα» ενδιαφερόμενους η απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί. Με μεγάλη έκπληξη όμως πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Φεβρουαρίου 2018, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη μη ενημέρωσή τους (ελπίζουμε όχι σκόπιμα) σχετικά με τις παραπάνω εξελίξεις… Για το λόγο αυτό, αλλά και προς άμεση πληροφόρηση και της τοπικής μας κοινωνίας, παραθέτουμε τις κυριότερες παραδοχές της απόφασης:

 

  • Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ είναι αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο με έδρα την Αγία Παρασκευή, το οποίο έχει πραγματική δραστηριότητα σε διάφορα αθλήματα, ώστε τυγχάνει μεταξύ των συλλόγων εκείνων οι οποίοι είναι επιλέξιμοι και δικαιούνται να λάβουν επιχορήγηση.
  • Απαιτείται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να είναι αιτιολογημένη, ήτοι να βεβαιώνονται σ’αυτή τα κριτήρια με βάση τα οποία επελέγησαν οι προς επιχορήγηση σύλλογοι αλλά και ο σκοπός της διαθέσεως. Αντίθετα και εν προκειμένω η υπ’αριθμ. 50/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής δεν διαλαμβάνει ο,τιδήποτε σχετικό αλλά απλώς και μόνο ότι αποφασίστηκε η χρηματοδότηση έξι αθλητικών συλλόγων με το συνολικό ποσό ύψους 50.000 ευρώ. Επομένως η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου στερούμενη οποιασδήποτε αιτιολογίας ακυρώνεται ως μη νόμιμη.

 

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «ΣΤΑΘΜΟ» ΓΙΑΤΙ:

  • Είναι δίχως άλλο η απόλυτη ΔΙΚΑΙΩΣΗ στον αγώνα μας ενάντια στην αδικία, την ανισότητα και την πολιτική των πάσης φύσεως διακρίσεων στην οποία επιδόθηκε απροκάλυπτα εναντίον μας η Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά ότι για τα έτη 2015, 2016 και 2017 διατέθηκαν συνολικά 365.000,00€ στα λοιπά έξι αθλητικά σωματεία της Αγίας Παρασκευής (πλην του δικού μας).
  • Είναι δίχως άλλο η απόλυτη επιβεβαίωση του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ότι δηλ. είμαστε και εμείς ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής οικογένειας της Αγίας Παρασκευής με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις έναντι όλων είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι…
  • Είναι δίχως άλλο το οριστικό τέρμα στην ασυδοσία της παρούσας (αλλά και της εκάστοτε) δημοτικής αρχής, η οποία πάντοτε όφειλε, αλλά ιδιαίτερα από εδώ και στο εξής, οφείλει να αιτιολογεί και να ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ για τις αποφάσεις της σχετικά με τη διάθεση των δημοτικών κονδυλίων, δηλαδή των χρημάτων που ανήκουν σε όλους εμάς του δημότες της Αγίας Παρασκευής, δεν ανήκουν ούτε στον εκάστοτε Δήμαρχο ούτε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Είναι δίχως άλλο η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι εμείς ως Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ θα συνεχίσουμε απερίσπαστοι και απτόητοι να ελέγχουμε πάντοτε με κάθε νόμιμο μέσο αλλά και με σθένος την παρούσα (και την εκάστοτε) δημοτική αρχή, προασπίζοντας τα νόμιμα δικαιώματά μας.

 

Δεν περιμέναμε βέβαια την έκδοση της παραπάνω απόφασης για να επιβεβαιωθούμε για την συμπεριφορά που επιδεικνύει διαχρονικά απέναντί μας ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος.. Είναι όμως τουλάχιστον θλιβερό να τον ακούει ολόκληρος ο κόσμος (κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27/2/2018) να παραδέχεται ωμά, κυνικά και απροκάλυπτα ότι όλα τα παραπάνω γίνονται γιατί … «ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ»…

Πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι η απαρέγκλιτη τήρηση των δημοκρατικών αξιών και αρχών της ισονομίας και ισοπολιτείας  δεν αφορά στενά μόνον το δικό μας σύλλογο (το μόνιμο δηλ. θύμα «των πολιτικών επιλογών» του κ. Δημάρχου), αλλά το σύνολο των υγιώς σκεπτόμενων συμπολιτών μας, οι οποίοι –μακριά από προσωπικές, κομματικές, πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις- αποκρούουν και απεχθάνονται κάθε μορφή αδικίας και ανισότητας ακόμη και εάν στην παρούσα συγκυρία  νιώθουν ότι δεν τους αγγίζει άμεσα.

Εν όψει όλων αυτών ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ. Δήμαρχο να απαντήσει άμεσα και χωρίς υπεκφυγές:

  • Τι ακριβώς εννοεί όταν αναφέρεται σε «πολιτικές επιλογές» που υπαγορεύουν τις αποφάσεις του;
  • Γνωρίζει ότι τα μέλη μας και τα παιδιά τους είναι και αυτά Αγιοπαρασκευιώτες και έχουν ίσα δικαιώματα;
  • Αναγνωρίζει το δικαίωμα των συμπολιτών μας να επιλέγουν σε ποια «χέρια» θα εναποθέσουν την αθλητική παιδεία των παιδιών τους;

 

 

Μετά τιμής

Για τον Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Το Δ.Σ.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter