Ο ΣΕΔΑΠ περιμένει τα επόμενα βήματα της Διοίκησης και από αυτήν θέλει την κατανόηση των εργαζομένων

Στην Γενική Συνέλευση την 15η Μαρτίου ενημερώθηκαν οι  εργαζόμενοι για την συνάντηση που είχαμε με τη Διοίκηση για το θέμα της αποσπασματικής τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Ο.Ε.Υ. (μόνο για την καθαριότητα) και δόθηκαν βεβαιώσεις από τον Δήμαρχο ότι σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (18 ή 19 Απρίλη ), θα κατετίθετο  ο  Ο.Ε.Υ. με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου, μετά από μελέτη των παρατηρήσεων που κατέθεσε η ομάδα εργασίας του ΣΕΔΑΠ στις 9 Μάρτη.

Η αιτιολόγηση η οποία μας δόθηκε  ήταν ανεπαρκής και προσχηματική και για αυτό αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της ίδιας μέρας, προκειμένου να ζητήσουμε την απόσυρση του θέματος ώστε αυτό να κατατεθεί αυτούσιο και στο σύνολό του όπως είχαμε ζητήσει και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Φλεβάρη, οπότε και μας είχε ζητηθεί να καταθέσουμε τις παρατηρήσεις των εργαζομένων (έως τις 9 Μαρτίου).

Το Δημοτικό Συμβούλιο τελικά αποφάσισε την εν μέρει τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. μόνο για την καθαριότητα .

Αναμένουμε να δούμε το σχέδιο Ο.Ε.Υ. που θα κατατεθεί  στις 18  ή 19 Απρίλη και έως τότε δεν παύουμε να δηλώνουμε και να διεκδικούμε τα αυτονόητα :

  • Έναν ενιαίο Ο.Ε.Υ. που να αγκαλιάζει όλες τις υπηρεσίες χωρίς να τις ξεχωρίζει ώστε αυτές να λειτουργούν με αρμονία, λαμβάνοντας υπόψη  τις απόψεις των εργαζομένων χωρίς να δημιουργεί περιθώρια διχασμών.
  • Έναν Ο.Ε.Υ. υγιή , πραγματικό και όχι εικονικό, σύγχρονο, που να μπορεί να σηκώσει το βάρος των αληθινών αναγκών των υπηρεσιών και των εργαζομένων.
  • Έναν Ο.Ε.Υ. που δεν αφήνει περιθώρια για κατακερματισμό των υπηρεσιών με πιθανή εξέλιξη την ιδιωτικοποίηση, την συρρίκνωση του δημοσίου και τις απολύσεις.
  • Έναν Ο.Ε.Υ. ζωντανό που να μπορέσει ουσιαστικά να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών με αποτελεσματικότητα προς όφελος όλων.
  • Έναν Ο.Ε.Υ. που να μην ακολουθεί τις επιταγές της κυβέρνησης και της Ε.Ε. αλλά να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Το Δ.Σ του ΣΕΔΑΠ