Κώστας Τσιαμπάς: Κύριε Σταθόπουλε η συγκεκριμένη απόφασή σας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και σκανδαλώδης

Η ανάπλαση των πεζοδρομίων και κατασκευή των ποδηλατοδρόμων άλλαξε τη μορφή του Κοντοπεύκου. Το έργο ήταν μια διαπαραταξιακή επιτυχία από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την ένταξή στο ΕΣΠΑ και από την έναρξη της κατασκευής μέχρι την ανάληψη της διοίκησης από το κύριο Σταθόπουλο, τότε που η λογική της συνέπειας έδωσε τη θέση της στο επικοινωνιακό παιγνίδι και στην ανεύθυνη πολιτική του τσάτρα – πάτρα μαζί με την υιοθέτηση της αρχής «ότι θέλουν οι εργολάβοι», οπότε παρέδωσε στους πολίτες ένα έργο με πολλές και κραυγαλέες κακοτεχνίες.

Η παράταξη του κυρίου Σταθόπουλου διέθετε από την πρώτη στιγμή καταξιωμένους μηχανικούς και έμπειρους κατασκευαστές, συνεπώς δεν μπορούμε να δεχθούμε την εκδοχή του λάθους λόγω απειρίας, ειδικά όταν αυτά τα λάθη είναι πολλά, μεγάλα και επαναλαμβανόμενα.

Η συμπεριφορά του κυρίου Σταθόπουλου είναι απαράδεκτη, αδικαιολόγητη, ξεφεύγει από τα όρια της αδιαφορίας και είναι πλέον σκανδαλώδης. Ζημίωσε το Δήμο οικονομικά κατά τρόπο άμεσο με το ποσό των 289.409,66 ευρώ, και στο άμεσο μέλλον αναμένονται ζημιές εκατομμυρίων. Αναφέρομαι φυσικά στις μεγάλες κακοτεχνίες των οδών Πεντέλης, Πάρου, στα πεζοδρόμια της οδού Δερβενακίων και στις ασφαλτοστρώσεις για τις οποίες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να τις αντιληφθεί οιοσδήποτε, ιδιαίτερα όταν τα οδοστρώματα έχουν νερά από βροχή ή τις υδρορροές. Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί εάν το έργο είχε στοιχειώδη επίβλεψη.

Ο κύριος Σταθόπουλος σκανδαλωδώς:

— Αποδέχθηκε τη διοικητική παραλαβή του έργου στις 11/07/2016, παρότι γνώριζε όλες τις κακοτεχνίες από τις συνεχείς ερωτήσεις και παρεμβάσεις μου στο ΔΣ και την καταγραφή τους από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

— Αποδέχθηκε το πρακτικό προσωρινής παραλαβής στις 3/8/2016 χωρίς να αναγράφονται οι κακοτεχνίες ακόμη και οι οφθαλμοφανείς.

— Αποδέχθηκε μετά από προσυννενόηση με την περιφέρεια, το από 25/5/2017 πρωτόκολλο διαπίστωσης βλαβών με ΠΑΝΟΠΡΟΙΚΙ ύψους 289.409,66 ευρώ εις βάρος του Δήμου και υπέρ του εργολάβου.

— Αποδέχθηκε, παρά την προηγούμενη σφοδρή αντιπαράθεση στο ΔΣ, την οριστική παραλαβή του έργου στις 6/3 /2018, δίνοντας άφεση στον εργολάβο αποδεχόμενος τις κακοτεχνίες εκατομμυρίων ευρώ, υπέρ του αναδόχου και εναντίον των συμφερόντων του Δήμου.

— Ενώ γνώριζε τα πάντα, απεμπόλησε τα συμφέροντα του Δήμου, υπέρ ποίου άραγε; Πότε σκοπεύει να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους της πόλης μας;

Για πολλοστή φορά επανέρχομαι με συγκριμένες προτάσεις:

α. Η Δημοτική Αρχή του Κυρίου Σταθόπουλου οφείλει να ακυρώσει την οδηγία «ότι θέλουν οι εργολάβοι» και να παρέμβει στην περιφέρεια απαιτώντας την ουσιαστική επίβλεψη των έργων που εκτελεί.

β. Η Δημοτική Αρχή του Κυρίου Σταθόπουλου οφείλει να ακυρώσει άμεσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για την αποδοχή του πρωτοκόλλου διαπίστωσης βλαβών ύψους 289.409 ευρώ, που επιρρίπτει τις ευθύνες στο Δήμο, ενώ αυτές ανήκουν αποκλειστικά στον ανάδοχο και στην Περιφέρεια της κυρίας Δούρου.

γ. Η Δημοτική Αρχή του Κυρίου Σταθόπουλου οφείλει να ακυρώσει τη διάθεση των 74.400 ευρώ (ΚΑ.30.7333.43) που διατέθηκαν με τη 2η αναμόρφωση και να απαγορεύσει να γίνουν αποκαταστάσεις κακοτεχνιών με τις τρέχουσες μικροεργολαβίες.

Κύριε Σταθόπουλε, η συγκεκριμένη απόφασή σας είναι παράνομη και σκανδαλώδης. Μπορεί να αναλαμβάνετε, όπως λέτε τις ευθύνες, για τις επιλογές σας, αλλά το να μετακυλίετε τις επιπτώσεις των επιλογών σας στις πλάτες των Δημοτών, ε, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό από κανένα μας!

 

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Υποστράτηγος ε.α.
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
πρ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter