Γιάννης Μυλωνάκης: Αν θες να κουκουλώσεις ένα πρόβλημα, κάνε συσκέψεις

Είναι φανερό πως ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν έχει σχέδιο, ούτε πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στην πλατεία του Αι Γιάννη. Φυσικά και δεν αναφέρομαι στα παιδιά της πόλης που απλώς συχνάζουν στην πλατεία, άλλωστε κι εμείς σε αυτή την πλατεία μεγαλώσαμε. Αναφέρομαι στις ομάδες που δρουν εκεί ανεξέλεγκτα και λυμαίνονται το χώρο με απειλές,  εκφοβισμούς και καταστροφές.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, τυχαία συμβαίνουν όλα αυτά;

Όχι βέβαια. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, αφού είναι γνωστή η συμπάθεια με την οποία η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει συγκεκριμένες ομάδες που κατά το παρελθόν έχουν επιδείξει παραβατικές συμπεριφορές στην πόλη, με τρανό παράδειγμα την αδράνεια που επέδειξε στην πολυήμερη κατάληψη του Δημαρχείου.

Ο κ. Σταθόπουλος, εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου,  δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια για να εμποδίσει την επιδείνωση του προβλήματος της πλατείας του Αι Γιάννη. Αντί γι’  αυτό, εμπαίζει   κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, υποσχόμενος κάθε χρόνο την ανάπλαση της πλατείας – ανάπλαση που δεν ξεκίνησε ποτέ – και συγκαλώντας συσκέψεις.

Χθες ο κ. Σταθόπουλος συγκάλεσε (3/4/18) την καθιερωμένη ετήσια σύσκεψη. Άλλη μία σύσκεψη για επικοινωνιακούς σκοπούς της Δημοτικής Αρχής. Το αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, μηδενικό. Γιατί η  Δημοτική Αρχή δεν παρουσίασε κάποιο σχέδιο για την επίλυση του προβλήματος, ούτε έχει προχωρήσει ή έστω έχει προγραμματίσει κάποιες ενέργειες, προκειμένου να κινητοποιήσει κατοίκους και αρμόδιους φορείς. Η θέση του Δημάρχου, μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα μας,  για πρόσληψη εταιρείας security, την ώρα που η Ελληνική αστυνομία δεν τολμά να εισχωρήσει στο άβατο της πλατείας, είναι αποκαλυπτική του επιπόλαιου τρόπου με τον οποίο ο Δήμαρχος προσεγγίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της πόλης μας.

Οι δημότες της Αγίας Παρασκευής συνειδητοποιούν πλέον ότι ο κ. Σταθόπουλος, παρά τα 17 χρόνια που υποτίθεται ότι προετοιμαζόταν για να αναλάβει τις τύχες της πόλης, δεν  μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό, έχει αφήσει τα πράγματα τελείως στην τύχη, οδηγώντας στην παρακμή την Αγία Παρασκευή.

Γιάννης Μυλωνάκης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος