Βασίλης Ζορμπάς: Δημοτική Αρχή «Πόντιος Πιλάτος»

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ένας κοινωνικός θεσμός κινδυνεύει. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια, δεν έχει βρει ακόμη τη θέση που του αρμόζει, λόγω κυβερνητικών κακών χειρισμών.

Στο Δήμο μας υπάρχουν 9 εργαζόμενοι, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», που εξυπηρετούν 140 δικαιούχους. Οι εργαζόμενοι αυτοί, παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που τις έχουν απόλυτη ανάγκη. Και μάλιστα, χωρίς να έχει κατοχυρωθεί η θέση τους και χωρίς να έχουν πληρωθεί τους 3 τελευταίους μήνες. Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματά τους, στα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μάλλον κωφεύει. Θα περιμέναμε και από τη δημοτική Αρχή των Γιάννη Σταθόπουλου-Γεράσιμου Βλάχου  να έκανε ενέργειες για να ικανοποιηθούν οι άνθρωποι αυτοί, που αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειές τους ακόμη και αυτές τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Αλλά είναι γνωστό ότι η δημοτική Αρχή δεν θέλει με κανένα τρόπο να «στεναχωρήσει» τους ομοϊδεάτες της που μας κυβερνούν, πάντα άλλωστε έπαιζε τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου».

Ίσως βέβαια να ζητάμε πολλά από το δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο,  αφού έχει αφήσει τους καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου απλήρωτους από τον Οκτώβριο του 2017 (εκτός από τα χρήματα που τους χρωστά από το 2016). Ούτε αυτός ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρης Παπαμιχαήλ μπορούν να καταλάβουν πώς είναι να μην έχεις καθόλου χρήματα, ειδικά τις Άγιες ημέρες. Κάτι τέτοια δεν τους αγγίζουν.

 

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής