Ψήφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. για το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση

ΨΗΦΙΣΜΑ  Π.Ε.Δ.Α

Το Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Α. με απόφαση του ζητά επαρκή χρόνο για να διαβουλευτούν οι αιρετοί των Δήμων της χώρας για το νομοσχέδιο της αυτοδιοίκησης που πρόκειται να δοθεί  στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εκτιμούμε ότι για ένα νομοσχέδιο αυτής της σημασίας και βαρύτητας, απαιτείται, εξαντλητικός, ουσιαστικός διάλογος που θα οδηγήσει στη λήψη δεσμευτικών αποφάσεων για την προοπτική της Αυτοδιοίκησης.

Ο διάλογος, αυτός, απαιτεί ικανό χρόνο προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των Π.Ε.Δ., να τοποθετηθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι των Δήμων και στη συνέχεια να ακολουθήσει το Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα λάβει τις  τελικές, δεσμευτικές για την Αυτοδιοίκηση, αποφάσεις.

Οτιδήποτε,  άλλο, θα φαλκιδεύσει το δημοκρατικό διάλογο για ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο για το αύριο της Αυτοδιοίκησης Νομοσχέδιο που θα αλλάξει άρδην τη σημερινή, θεσμική συγκρότηση και λειτουργία των δύο βαθμών  Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο, αυτό, η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά πριν δοθεί στη δημοσιότητα η νομοθετική πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ζητάμε την αναβολή της προγραμματισμένης για την 17η Απριλίου 2018 έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και τον προσδιορισμό της σε ημερομηνία που θα λαμβάνει υπόψη τα αναγκαία ενδιάμεσα στάδια διαβούλευσης των αιρετών οργάνων.