Ανδρέας Γκιζιώτης: Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της λαικής κατοικίας.

Στην πόλη μας  χιλιάδες συνταξιούχοι βλέπουν τη σύνταξή τους να μη φθάνει για να βγάλουν το μήνα, η πλειοψηφία των επαγγελματιών είναι κατεστραμμένοι, η ανεργία έχει χτυπήσει κάθε οικογένεια, οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει λάστιχο και ακόμη περισσότερες οικογένειες ζουν με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αποτέλεσμα της αντιλαικής πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στη λαική οικογένεια. Η κυβέρνηση μας ζητά να πάρουμε αναγκαστικά μέτρα, πλειστηριασμούς, για όσους οφείλουν πάνω από 500 ευρώ στο δήμο.

Περισσότεροι από 1700 συνδημότες μας οφείλουν διάφορα ποσά στο Δήμο. Σε πάνω από 600 έχουν παρθεί μέτρα δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και υπάρχει συνέχεια. Από την 1η Μάη 2018 ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για χρέη τουλάχιστον 500 ευρώ σε δημόσιο και δήμους.

Από την άλλη εκατοντάδες αιτήσεις για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο βρίσκονται σε κούτες και περιμένουν επί μήνες να δώσει εντολή και να χρεώσει υπάλληλο η Δημοτική Αρχή για την εξέτασή τους… ”Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία” έγραφαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα …

Οι οφειλές στο Δήμο αφορούν συνήθως σε ανταποδοτικά τέλη, τέλη νεκροταφείου, τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, το τέλος επιτηδεύματος, κλήσεις τροχαίας και παλαιότερα της δημοτικής αστυνομίας, ΤΑΠ κ.λπ. Σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλα ποσά οφειλών αφορούν σε προσκυρώσεις – ελεύθερων χώρων και πλατειών – που επιβαρύνουν τα παρακείμενα νοικοκυριά. Αυτές οι οφειλές, που αφορούν κατά βάση λαϊκά νοικοκυριά, αποτυπώνονται στους προϋπολογισμούς των δήμων ως ανείσπρακτα έσοδα παρελθόντων ετών (ΠΟΕ).

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αιτείται την εισαγωγή του θέματος για συζήτηση και λήψη απόφασης:

΄΄ Οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Το πλαίσιο και τα μέτρα προστασίας τους λαϊκού εισοδήματος και της κατοικίας”

Ανδρέας Γκιζιώτης. Δημοτικός Σύμβουλος.