Αρχική ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-ομιλία της καθηγήτριας κ. Π. Περβανίδου για τη...

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-ομιλία της καθηγήτριας κ. Π. Περβανίδου για τη ΔΕΠΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29-04-2018, από το Σύλλογο Επιστημόνων Αγίας Παρασκευής,  η επιστημονική εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Τα πολλαπλά πρόσωπα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας ΔΕΠΥ», με ομιλήτρια την κ. Παναγιώτα (Νένη) Περβανίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη της Μονάδας  Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η παρουσίαση αφορούσε ενδεικτικά στις θεματικές ενότητες: 1) Χαρακτηριστικά της ελλειματικής προσοχής, της υπερκινητικότητας & της παρορμητικότητας 2) Κίνδυνοι σχετιζόμενοι με τη ΔΕΠΥ 3) Θεραπεία και  πρόγνωση της ΔΕΠΥ και  4) Δράσεις και κλειδιά αξιολόγησης για ΔΕΠΥ. Επίσης αναφέρθηκαν διεθνείς μελέτες και έρευνες που αφορούσαν την απώτερη έκβαση για ΔΕΠΥ. Αναπτύχθηκαν βασικά σημεία σχετικά με την διάδραση μεταξύ γονέων και τέκνων για την ενίσχυση της σχέσης γονέα-παιδιού.

Πηγές στην Ελλάδα:

  • η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ “adhd.gr”,
  • το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ “adhdhellas.org”
  • η Μονάδα Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής “dbpeds.gr”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και εκπαιδευτικός Τ. Γκιόκα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη Δ. Συκιώτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολ. Αττικής Θ. Μπριάνης με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ε. Θεοδοσόπουλο, ιατροί και εκπαιδετικοί, καθώς και μέλη και φίλοι του συλλόγου. Παράλληλα, στην εκδήλωση τιμήθηκε η ομιλήτρια και επίκουρη καθηγήτρια Παναγιώτα (Νένη) Περβανίδου για το έργο της και τη σημαντική συνεισφορά της.

Η εξαιρετική ομιλία συνοδεύτηκε από πλήθος ερωτήσεων ενώ η συζήτηση άνοιξε την όρεξη καθώς την εκδήλωση ακολούθησε μικρό coctail με εδέσματα και κρασί.

 

ο  Πρόεδρος                                  η   Γεν. Γραμματέας

Μιχάλης Φιλιππίδης                             Σταματία  Μπέτση