Πρώτο «θύμα» της απώλειας πλειοψηφίας της δημοτικής Αρχής το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής

7. Έγκριση κανονισμού λειτουργίας θρησκευτικών εμποροπανηγύρεων Δήμου Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι Σταθόπουλος).

Ένα θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο χρειάζονταν 17 ψήφους για να εγκριθεί αφού επρόκειτο για κανονιστική διάταξη, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε η δημοτική Αρχή να τους συμπληρώσει,  με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει το πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής.

Στην απογοήτευσή του ο πρόεδρος κ. Βλάχος ανακοίνωσε ότι αυτό που κατάφεραν όσοι δεν ψήφισαν θετικά είναι να μην γίνει το πανηγύρι στην εορτή της Αγίας Παρασκευής.  Σε απάντηση ο κ. Ησαΐας διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος έπρεπε να πει ότι «θα γίνει ο εορτασμός, αλλά δεν θα μισθώσει ο Δήμος χώρους για την εμποροπανήγυρη».

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν πείστηκαν ότι η Διοίκηση Σταθόπουλου είναι σε θέση να διαχειριστεί σωστά το πανηγύρι μετά τις αναφορές του κ. Διονύση Λέκκα για περιστατικό έντονου διαξιφισμού με τον πρόεδρο του πανηγυριού πέρυσι, παρουσία του προέδρου της ΕΝΕΒΑΠ κ. Βασίλη Τσαγκάρη, με την αναφορά του στην ομολογία ενός εκ των εμπόρων ότι δεν ξέρει να διαβάζει, οπότε δεν γνωρίζει τι αναφέρει η σύμβαση που υπέγραψε με το Δήμο.

Το μεγάλο ερώτημα που προέκυψε είναι ποιος θα διασφαλίσει την ομαλή και σωστή λειτουργία του πανηγυριού; Ποιος θα διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν οι όροι που θα τεθούν από το Δήμο;

Οι απαντήσεις από τον κ. Σταθόπουλο ήταν ασαφής, μάλλον δεν ικανοποίησαν την αντιπολίτευση και σε συνδυασμό με την απουσία δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης οδήγησαν στο «ναυάγιο» της ψήφισης της εισήγησης.

Ήταν η πρώτη φορά που συντάχθηκε κανονισμός λειτουργίας θρησκευτικών εμποροπανηγύρεων, δεν υπάρχει προηγούμενος κανονισμός και αυτό δημιουργεί σοβαρό θέμα στην δημοτική Αρχή. Άρχισε λοιπόν να διαφαίνεται η αδυναμία της δημοτικής Αρχής μετά την απώλεια της πλειοψηφίας και αν τη συγκεκριμένη στιγμή το θέμα δεν ήταν τόσο κρίσιμο, φανταστείτε τι θα συμβεί σε κάποιο πολύ σοβαρό θέμα. Δεν κατάφερε σε ένα τυπικό θέμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αντιπολίτευσης, φάνηκε από την αρχή η αβεβαιότητά της και μόνο με τη δήλωση του προέδρου του Δ.Σ. ότι απαιτούνται 17 ψήφοι, προσπαθώντας πιθανόν να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα.

Εν όψη της εφαρμογής της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου θα απαιτείται συνεργασία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για να διοικηθεί ένας δήμος, αναρωτιόμαστε ποιο θα είναι το μέλλον της διοικούσας παράταξης «Νίκη των πολιτών Αγίας Παρασκευής».