Γιατί η πολυχρωμία δεν είναι προσόν και η απλή αναλογική δεν θα φέρει ακυβερνησία; Σε ποιόν/ους αναφέρεται ο κ. Γκιζιώτης;

«Τα χαρακτηριστικά της παράταξής σου δεν είναι η πολυχρωμία, υπήρχε μια παράταξη που μάζευε 200 άτομα και δεν μαζεύει 10 στο συμβούλιο, εκείνη η παράταξη που έχει φυλλορροήσει πιο πολύ απ’ όλες και με τα δόντια κρατάς 4-5 ακόμα»

«Μιλάς για πολυχρωμία; Ποιος σου είπε ότι η πολυχρωμία είναι προσόν για μια παράταξη; Το πολύ πολύ να σου φέρει καμιά ψήφο εκεί που δεν το περιμένεις».

Τάδε έφη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ανδρέας Γκιζιώτης απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής.

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν είναι προσόν η παράταξη να μην έχει μία ταυτότητα πολιτική, να μην έχει ο κ. Σταθόπουλος μια πολιτική άποψη για το πως θα χειριστεί τα ζητήματα του Δήμου, πως θα αρθρώσει ένα λόγο διεκδίκησης, που δεν μπορεί να το κάνει ούτε για το στοιχειώδες γιατί δεν υπάρχει μία συνέχεια, μία συνάφεια και μια συναντίληψη στη δημοτική του ομάδα.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική και απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους εκτίμησε ότι η απλή αναλογική δεν θα φέρει ακυβερνησία, γιατί

«… εσείς δεν ήσασταν κάποτε σε άλλες παρατάξεις και είστε αλλού τώρα; Εσείς δεν ήσασταν με τις άλλες διοικήσεις και διοικείται εδώ τώρα και είστε πρόεδροι οργανισμών, κλπ.; Εσείς δεν είσαστε που είσαστε έτοιμοι να πάτε σε άλλη παράταξη σε λίγο; Γιατί δεν μπορείτε να τα βρείτε στα δημοτικά συμβούλια που θα λάβουμε με απλή αναλογική;»

Θα τα βρείτε αρκεί να έχετε και κάποια θέση, δήλωσε συμπερασματικά ο κ. Γκιζιώτης.

Σε δήλωση του αντιδημάρχου κ. Κονταξή ότι εκείνος είναι ένα κομμάτι της πολύχρωμης σύνθεσης της παράταξης «Νίκη των πολιτών» και κανείς ποτέ δεν του επέβαλε να ψηφίσει κάτι το οποίο συνάδει με τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν πήρε την άδεια από το ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετάσχει στην παράταξη, ο κ. Γκιζιώτης απάντησε ότι η πολυχρωμία του αρέσει γιατί του αρέσει να ζωγραφίζει, αλλά ο κ. Κονταξής ψηφίζει στις εκλογές της Ν.Δ., κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές (Β. Γιαννακόπουλος) και κατέληξε με το ΣΥΡΙΖΑ σύμβουλος. Επίσης ρώτησε τον κ. Κονταξή αν όλοι αυτοί που πρόσφατα διαφωνήσαν με την παράταξη μήπως πήραν και την άγουσα από το Δήμαρχο στα πλαίσια της πολυφωνίας και της πολυχρωμίας;

Εξήγησε δε στον κ. Κονταξή ότι όλα αυτά τα είπε για να στηρίξει το επιχείρημα ότι  μια χαρά θα συνεργαστεί αφού έχει την ικανότητα να αλλάζει τρεις κομματικούς συνδυασμούς και πολιτικούς χώρους, άρα μια χαρά θα χωρέσει σε ένα συμβούλιο που θα προέλθει από απλή αναλογική.