Ξεκίνησε το 10ο FORUM Αυτοδιοίκησης – Συμμετοχή του πρ. Δημάρχου κ. Β. Ζορμπά

Ξεκίνησε χθες, 8-6-2018, το 10ο FORUM Αυτοδιοίκησης στο νησί των Κυθήρων που συνδιοργανώνεται από την Π.Ε.Δ.Α. και την Ένωση Δημάρχων Αττικής με την υποστήριξη του Δήμου Κυθήρων.

Τους Δημάρχους που κατέφθασαν στο νησί υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρκαλάκης και είχε μία πρώτη συνάντηση μαζί τους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζήτησαν για το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση που φέρνει η Κυβέρνηση και τον “Κλεισθένη Ι”, επίσης αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Χαρκαλάκη τα Κύθηρα αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό με αποτέλεσμα ακόμα και οι πιο απλές εργασίες, π.χ. το κλείσιμο μια λακκούβας, να δίνονται σε ιδιώτες. Επίσης σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν στην ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό, την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία (ένα δρομολόγιο/ ημέρα),

Στο FORUM συμμετέχει και ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος ρώτησε τον κ. Χαρκαλάκη αν αντιμετωπίζει προβλήματα το νοσοκομείο του νησιού. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι το νοσοκομείο είναι σύγχρονο, κατασκευής το 2008 επί Καραμανλή και πως διαθέτει όλες τις ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικό προσωπικό και σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, κ. Παύλο Καμάρα και στον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. και Δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη, κ. Γεώργιο Ιωακειμίδη για την συνδιοργάνωση του FORUM.

Ενημερωτικά ο κ. Χαρκαλάκης ανέφερε ότι οι Κυθηραίοι αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό Ελληνοαυστραλών, αφού στην Αυστραλία υπάρχουν αυτή τη στιγμή 80.000 Κυθηραίοι 4ης γενιάς.

Το FORUM συνεχίζεται σήμερα με θέματα όπως:

«H Γεωπολιτική Διπλωματία και η Κρίση»

«Η Συμβολή της Τ.Α. στην καταπολέμηση του Κοινωνικού Αποκλεισμού και της Φτώχειας την περίοδο της κρίσης»

«Τομές για μια πραγματική μεταρρύθμιση στην Τ.Α.-Ο Θεσμός- Ο Αιρετός – Το Κράτος»