Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου: Μεθοδεύσεις και παρασκήνια στις εκλογές για το Δ.Σ. της ΑΕΑΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Α.Ε.Α.Π.

Μετά από 9 χρόνια συνεχούς προσφοράς μου στην Α.Ε.Α.Π. ένας κύκλος της δράσης μου έκλεισε με τις εκλογές την 27η Ιουνίου.
Βέβαια είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος, οι διαδικασίες, οι μεθοδεύσεις, τα παρασκήνια κλπ των εκλογών αυτών. Δημοτικοί παράγοντες, στον ανώτατο βαθμό, κομματικοί παράγοντες, ιστορικές παρέες και άλλα διάφορα θεσμικά και μη πρόσωπα και πράγματα, συνετέλεσαν στο αποτέλεσμα αυτό. Στο να μην έχω δηλαδή θέση στο νέο Δ.Σ. της ΑΕΑΠ.
Ας είναι καλά.

Ας γνωρίζουν όμως, ότι καμμία προσπάθεια κοινωνικής και πολιτικής εξαφάνισής μου δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Όσες φορές το προσπάθησαν στο παρελθόν, απλώς πανηγύρισαν πρόσκαιρες νίκες.
Η παρουσία και η δράση μου στα κοινά της πόλης μας, θα συνεχιστεί αμείωτη.

Όταν ανέλαβα ως έφορος Ακαδημιών της Α.Ε.Α.Π.βρήκα περίπου 40 παιδιά και τρείς ομάδες συνολικά.
Την γυναικεία ομάδα στην Α2, μία ομάδα κορασίδων και μία ανδρική ομάδα η οποία έπαιζε στο τοπικό πρωτάθλημα και ήταν ουσιαστικά παρατημένη.
Το Σωματείο είχε μια περιορισμένη παρουσία στο χώρο του αθλήματος.

Η Α.Ε.Α.Π. είχε μια ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια με 120 περίπου παιδιά στο δυναμικό της. Έντονη παρουσία στα πρωταθλήματα σχεδόν όλων των τμημάτων της ΕΣΠΑΑΑΑ, συμμετοχή σε final four και έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος παίδων πριν λίγα χρόνια. Η ανδρική ομἀδα ανἐβηκε στην Β΄ Εθνική και ήταν πολύ κοντά στην άνοδό της στην Α2.
Η Α.Ε.Α.Π. είναι πλέον ένα αξιοσέβαστο σωματείο που μοχθεί για την ανάπτυξη του αθλήματος του βόλλεϋ, με ομάδες και δράση στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. και της Ε.Ο.ΠΕ.
Αυτά τα κεκτημένα πρέπει να διατηρηθούν και να γίνει προσπάθεια από το νέο Δ.Σ. να διευρυνθούν.

Όμως, για να επιτευχθεί αυτὀ, θεωρώ επιβεβλημμένο να σταματήσει να είναι η Α.Ε.Α.Π. ένα κλειστό κλάμπ μελών, να ανοιχτεί στην κοινωνία, να εγγράψει νέα μέλη και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις γαι την ανάπτυξη του βόλλεϋ στην πόλη μας, κάτι που διαρκώς το πρότεινα στο προηγούμενο Δ.Σ. Κυρίως να στραφεί στους συμπολίτες μας, γονείς παιδιών των ομάδων της Α.Ε.Α.Π. οι οποίοι πρέπει να γίνουν μέλη της Α.Ε.Α.Π., να έχουν λόγο και να συμμετέχουν στις διαδικασίες και τα θεσμοθετημένα όργανα του σωματείου.

Αυτούς τους γονείς, θα ήθελα, να ευχαριστήσω από καρδιάς, που μου εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους, στα εννιά αυτά χρόνια που ήμουν υπεύθυνη, μεταξύ άλλων και για τα αναπτυξιακά τμήματα της Α.Ε.Α.Π. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα, το ότι έδειξαν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα όσο καλύτερα μπορούσα.

Το νεο-εκλεγέν Δ.Σ. έχει καθήκον να διατηρήσει και να επεκτείνει περαιτέρω τα παραπάνω. Μεγαλύτερο και σοβαρότερο καθήκον, πάντως, του νέου Δ.Σ. είναι να λειτουργήσει με διαφάνεια, εντός των προβλεπομένων θεσμικών πλαισίων, σεβόμενο τον εαυτό του και τους πολίτες της πόλης μας.
Πρός το παρόν, αρκούμαι να σημειώσω, ότι δεν έκανε και τόσο καλή αρχή, καθόσον στή σύνθεσή του περιλαμβάνονται μέλη, των οποίων η συμμετοχή, είναι, τουλάχιστον, νομικώς αμφιλεγόμενη.
Ο σωματειακός αθλητισμός, ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας, περνάει κι αυτός μεγάλη κρίση. Τίποτα δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο από την λαίλαπα των μνημονίων. Χρειάζεται, λοιπόν, δουλειά επίμονη και σοβαρή για να μπορέσουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που έχουν πληγεί, να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν να στηρίζουν το άθλημα που καλλιεργούν.
Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσον το νέο Δ.Σ. θα στηρίξει το άθλημα στην πόλη μας.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΝΑΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ
Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α