Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Β3 ΝΟΔΕ για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Η Νομαρχιακή Οργάνωση βόρειου τομέα Β3 (ΝΟΔΕ Β3) πραγματοποίησε ομιλία-συζήτηση με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά για τη συμφωνία των Πρεσπών, στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018.
Ομιλητές ήταν ο βουλευτής Β´ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Δρ. Ι. Αθανασιάδης και ο Σάκης  Ιωαννίδης , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.
Συντονίστρια της συζήτησης η πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Β3 Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους μίλησε  για τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης σε μια περίοδο που η χώρα βιώνει ιδιαίτερες αναταράξεις που σχετίζονται πλέον και με την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας και συνέχισε:
“Ως Μακεδόνισα αισθάνομαι προδομενη και καταφωρα θυμωμένη, εξάλλου όλοι οι Έλληνες από το νότο ως το βορρά συμμεριζομαστε τα ίδια συναισθήματα. 
Η σημερινή κυβέρνηση ανιστόρητων πολιτικών και δίχως ίχνος σεβασμού στους προγόνους μας χάρισαν την ένδοξη ιστορία μας, την εθνική μας ταυτότητα σε ένα λαό που δεν του ανήκει και τόσα χρόνια πάσχιζε να αποκτήσει…”

Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι το πρόβλημα χρειάζεται λύση, αλλά όχι την οποιαδήποτε λύση. Το κείμενο των Πρεσπών αναγνωρίζει με τρόπο απαράδεκτο μακεδονική εθνότητα. Έπειτα, η υπογραφή στις Πρέσπες παράγει έννομα αποτελέσματα και σύρει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Κατάμεστο το Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν και συγκινητικό το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για την Μακεδονία μας!
Τέλος η πρόεδρος ανακοίνωσε την εγκατάσταση της ΝΟ.Δ.Ε. Β3 σε νέα γραφεία επί της Παπανικολή 74, στο Χαλάνδρι και την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας, την Κυριακή 8 Ιουλίου,  με στόχο να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.

Παρευρέθησαν ο πρώην υπουργός Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Οικονόμου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τούτουζας,, ο επικεφαλής μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης Κώστας Τίγκας, ο καθηγητής καρδιολογίας Κος Παύλος Τούτουζας, ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνος Τσιαμπάς & Αλέξης Μουστόγιαννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων Τάσος Δημητρίου, οι Πολιτευτές Β΄Αθηνών, Μαριάνθη Καφετζή & Σωτήρης Ησαΐας οι πρόεδροι τοπικών οργανώσεων Παπάγου-Χολαργού, Ν. Καλλιοντζή, Αγίας Παρασκευής, Γ.Καραγιαννάκης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Ζ.Μπαμπή,  Πεντέλης, Φώτης Φωτίου, η αντιπρόεδρος Χαλανδρίου Α.Βυτινάρου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γ. Οικονόμου και ο πρώην αντιδήμαρχος Αγ. Παρασκευής Τ. Κωστόπουλος.