Παρέμβαση του Παύλου Καμάρα στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

Ουσιαστική παρέμβαση έκανε το μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. και πρ. Δήμαρχος Πεύκης, κ. Παύλος Καμάρας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Οργάνου του κόμματος.

Θίγοντας δύο (2) θέματα, που απασχόλησαν την επικαιρότητα την περίοδο αυτή, την ψήφιση , δηλαδή, από την Βουλή του Νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» και την τροπολογία για την κατάτμηση των εκλογικών Περιφερειών της Αττικής, ο κ. Καμάρας, έδωσε το δικό του στίγμα.

Ως προς το σπάσιμο της Β’Περιφέρειας Αττικής σε τρεις (3) Περιφέρειες και του Υπολοίπου Αττικής σε δύο (2), υπενθύμισε, ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, της οποίας είναι Πρόεδρος, η οποία με διαδοχικά ψηφίσματα, χαρακτήριζε την διατήρηση των αχανών Περιφερειών, ως «ντροπή για τη Δημοκρατία μας, που στερεί την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα, επιταγή, για ισότιμη συμμετοχή των πολιτών, στο δικαίωμα του «εκλέγεσθαι».

Ο κ. Καμάρας, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, «τόσο», όπως είπε, «για την τόλμη και αποφασιστικότητά σας, σε ένα θέμα που γνωρίζουμε όλοι τις έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις, σε όλα τα κόμματα. Μια υπερψήφιση που δίδει τη δυνατότητα για άμεση εφαρμογή του Νόμου. Κυρίως όμως για τη συνέπεια την οποία επιδείξατε και στο θέμα αυτό. Μια έννοια δυστυχώς, που σπανίζει πλέον τόσο «στον πολιτικό λόγο», όσο και στον πολιτικό χώρο. Μια συνέπεια ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την υλοποίηση, των φειδωλών (αλήθεια) εξαγγελιών σας, εν όψει της ανάληψης, της διακυβέρνησης της χώρας».

Ιδιαίτερα, όμως, ο κ. Καμάρας, στάθηκε στο θέμα των επιπτώσεων που θα έχει η εφαρμογή της απλής αναλογικής στους Ο.Τ.Α. και κυρίως στην ίδια την κοινωνία.

Πρότεινε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που θα πρέπει να αναληφθούν από το κόμμα, όπως π.χ. η μη όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των υποψηφίων «γεγονός» που όπως είπε «μπορεί να μην είναι αναστρέψιμο για ενδεχόμενες συνεργασίες σε ένα β’γύρο» και άλλες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε ισχυρές Αυτοδιοικήσεις αλλά και φιλικά προσκείμενες προς τις Ν.Δ. Δημοτικές Αρχές. «Χωρίς», όπως τόνισε «οιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης της ανεξάρτητης Τ.Α., κάτι που δυστυχώς διαφαίνεται» όπως είπε, στις προθέσεις της κυβερνώσας παράταξης με την αλλαγή του Εκλογικού Νόμου».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., παίρνοντας αμέσως μετά το λόγο, συμφώνησε με τον κ. Καμάρα, για την ανάγκη ιεράρχησης των Ο.Τ.Α., που έχουν και πολιτικό βάρος ενώ διεμήνυσε, σε όλους, να μη σπεύδουν να προκαταλάβουν το κόμμα, αφού η Ν.Δ., σεβόμενη την ανεξαρτησία της Τ.Α., θα πάρει τις αποφάσεις της τον κατάλληλο χρόνο.