ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε λοιπόν την πολυτέλεια να περιμένουμε;

                                                                  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Κ. Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

Κοινοποίηση : κ.  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής,  με την παράκληση να κοινοποιηθεί  στους :

α) Αρχηγούς Δημοτικών Παρατάξεων  Δήμου Αγίας Παρασκευής

β) Δημοτικούς Συμβούλους  της Πόλης μας .

                                                                                                                            Αγία Παρασκευή 15/9/2018

Κ. Δήμαρχε , αγαπητέ Γιάννη

Θα ήθελα με την παρούσα επιστολή μου να σου μεταφέρω τους προβληματισμούς   γονέων & μαθητών,   της σχολικής κοινότητας  του Δήμου Αγίας Παρασκευής , σχετικά με  το γεγονός ότι αν και κυκλοφορεί στην «αγορά  το εμβόλιο για την Μηνιγγίτιδα Β που σώζει ζωές, εν τούτοις, δεν συνταγογραφείται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ως Γιατρός,  σίγουρα γνωρίζεις ότι ο εμβολιασμός απαιτεί από 2 έως 4 δόσεις ανά παιδί (ανάλογα με την ηλικία) ενώ η κάθε δόση κοστίζει 105 ευρώ. Με άλλα λόγια αν υπολογίσουμε περίπου 3 δόσεις για κάθε παιδί , (μόνο για το μηνιγγιτιδόκοκκο Β) θα απαιτούνταν πάνω από 315 ευρώ και όπως καταλαβαίνεις  το κόστος είναι δυσβάστακτο για πολλές οικογένειες του Δήμου μας .

Επειδή , θεωρώ  ότι  μια από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του Δήμου μας είναι  η προστασία και η θωράκιση της δημόσιας υγείας καθώς και η μέριμνα για την προστασία ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της Πόλης μας , στο πλαίσιο αυτό , εκλιπαρώ  το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας  να πιέσει  προς κάθε κατεύθυνση για την ένταξη του εμβολιασμού κατά της μηνιγγίτιδας Β σε ειδικό πρόγραμμα και τη δωρεάν διάθεση του εμβολίου στις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα  που το έχουν ανάγκη.

Σε διαφορετική περίπτωση πιστεύω ότι σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει  χρηματικό κονδύλι για την αγορά των συγκεκριμένων εμβολίων,  προκειμένου να εμβολιαστούν παιδιά που προέρχονται από οικογένειες  με  χαμηλά εισοδήματα και  δεν μπορούν  να διαθέσουν τα χρήματα για την αγορά των εμβολίων .

Δυστυχώς μέχρι σήμερα το κόστος του εμβολίου δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 Έχουμε λοιπόν την πολυτέλεια να περιμένουμε;

Με εκτίμηση

Φώτης Ν. Αλεξόπουλος

Πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων