Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μας πήραν και μας σήκωσαν …

Πηγή: loutraki365.gr

Γράφει η Λένα Μαρκή

Εμάς δεν μας πτοεί ούτε ο «Ξενοφών», ούτε ο «Ζορμπάς», γιατί οι δικοί μας τοπικοί τυφώνες είναι κατά πολύ δυνατότεροι.  Οι ζεστοί άνεμοι του φθινόπωρου και οι καυτές ριπές που θα δημιουργηθούν τον επερχόμενο χειμώνα, προβλέπεται να δημιουργήσουν βαρομετρικά χαμηλά στην Αγία Παρασκευή, ένεκα των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου 2019. Το φαινόμενο αυτό θα κουβαλάει μαζί του πολιτικές και κοινωνικές αναταράξεις.

Ήδη ξεκίνησαν τα βοριαδάκια με τους εκατέρωθεν παραταξιακούς αρχηγούς να ρίχνουν πολιτικά βελάκια ο ένας στον άλλο. (Τα ξίφη αργούν ακόμα)

Οι κομματικές ταυτότητες πάνε κι έρχονται … Τη Δεξιά κοιτάνε ποιος θα την πρωτοπάρει, ενώ την Αριστερίζουσα, μετά την πολιτική κατηφόρα του κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να την αποτινάξουν από πάνω τους, ξέρετε κατά το γνωστό … με το καράβι που βουλιάζει.. Σε σημείο που ο ίδιος ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να αποστείλει διευκρίνηση προς τους τοπικούς συντάκτες – όχι όλους μόνο εκεί που έχει το θάρρος – για να δηλώσει ανεξαρτησία … Όμως σε μια χώρα που όλοι δηλώνουν «πρόεδροι» πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, όχι μόνο να το ισχυρίζεσαι, γιατί η ανεξαρτησία θέλει πράξεις και διεκδικήσεις κάτι που δεν έχουμε δει τέσσερα χρόνια τώρα από τον κ. Σταθόπουλο.

Ο Ιόλας επίσης, εξακολουθεί να ταράζει τα νερά. Φυσικά όχι ο συχωρεμένος Αλέξανδρος, αλλά ότι απέμεινε από την κατοικία του, που πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου με μια αγορά «βασιλική» και με κάποιες προϋποθέσεις που καταπατούνται ευρέως από την ίδια δημοτική Αρχή που τις ασπάστηκε στο Δ.Σ. … Θα πάρουμε λέει 2,5 μύρια από το πρόγραμμα για να τον καλλωπίσουμε, αλλά δεν λέει ότι πρέπει να έχουμε άλλα 2,5 μύρια στο ταμείο μας ώστε να μας τα δώσουν! Μέχρι να το ξεκαθαρίσουμε όμως οι γιορτές στον κήπο καλά κρατούν, τις κάναμε και θεσμό με τις ευλογίες των ημετέρων αυλοκολάκων. Η ουσία παραμένει στο ότι δόθηκαν όλα τα χρήματα στην αγορά του κτήματος και έμεινε στην άκρη η καθημερινότητα των δημοτών από ένα πολιτιστικό καπρίτσιο του κ. Σταθόπουλου και ολίγων ακολούθων του.

Θέλαμε όμως και το «Μακρή», αλλά δεν υπήρχε φράγκο … Που θα στραφούμε τότε βρε κουτά; (που έλεγε κι η συγχωρεμένη η Μαλβίνα) Στην Τράπεζα αστέρια μου, για δανειάκι! Εκεί να δείτε ανεμοστρόβιλους στο δημοτικό συμβούλιο! Φύσηξε βοριάς απ’ το νοτιά και όλα τα έφερε βόλτα και δίνει μια το ΟΧΙ της μείζονος αντιπολίτευσης, στροβιλίζεται, γίνεται ΝΑΙ και μείναμε Αφώνου και Εκπλήκτου γωνία. Μνημόνιο η κυβέρνηση; Μνημόνιο (2ο) και ο Δήμος. Συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση σε πλήρη ομόπνοια.

Κι εκεί που πάμε να συνέλθουμε, φεύγουν τα κορίτσια!!! Γνωστά ονόματα και οι δύο, μαμάδες με προσφορά στην πόλη, χαιρέτησαν το Δήμαρχο και εξαφανίστηκαν ως αύρα καλοκαιρινή και ωσάν την Μαίρη Πόππινς με την ομπρέλα της πάνω από τις στέγες του Οργανισμού. Φυλλορροεί ακατάπαυστα η συμπολίτευση και οι φήμες λένε ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Αντί όμως να προβούν σε μια προσπάθεια συγκόλλησης, συνασπισμού και σύσφιξης ενδοπαραταξιακών σχέσεων, αντίθετα τραβάνε περισσότερο το σχοινί διακινδυνεύοντας αυτό να σπάσει.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν κόντρα και στον αθλητισμό.  Ανάστατα τα σωματεία της πόλης, αφήνουν τις ευγένειες και αποφασίζουν να δράσουν. Και αυτό διότι ενώ επί σειρά ετών γνωρίζουν άπαντες, ότι δεν επαρκούν οι ώρες χρήσης των 2 δημοτικών γυμναστηρίων, τσουπ δίνονται ώρες σε ξένο σωματείο και βρισκόμαστε ξαφνικά μέσα στο μάτι του κυκλώνα. Μεγάλες φουρτούνες για το Δήμαρχο, που δεν φτάνει ότι τους κορόιδεψε με το προπονητήριο που ΘΑ έφτιαχνε (ανά 3μηνο), τώρα στριμώχνει το πρόγραμμα περισσότερο.

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα έχουμε όμως και στην παιδεία, όπου δεν επαρκούν οι θέσεις για 120 μικρά πλασματάκια και μένουν εκτός των παιδικών σταθμών. Κόντρα και με τους εκεί γονείς! Αλλά η δημοτική Αρχή δεν ανησυχεί, κινείται με το πάσο της. Μπορεί 120 νήπια να μην πάνε στον παιδικό σταθμό, ΘΑ πάνε όμως στο δημοτικό, μιας και ΘΑ αγοράσουμε το «ΜΑΚΡΗ», σιγά το δύσκολο.

Κι ενώ η συμπολίτευση θαλασσοδέρνεται στον ωκεανό, θερμές αέριες μάζες κατευθύνονται προς την αντιπολίτευση.

Εκεί οι σίγουροι, οι πιθανοί και οι αναποφάσιστοι προσπαθούν να ξεμπερδέψουν το κουβάρι και να βρουν σε ποια βάρκα θα ανέβουν. Είναι μπερδεμένοι ακόμα και οι ίδιοι γι’ αυτό έχουμε απροσδόκητα φαινόμενα. Ο «Κλεισθένης» βλέπετε, ζητάει συνεργασίες και εκείνοι είχαν συνηθίσει στις προεκλογικές κόντρες! Όμως η αίσθηση είναι ότι, ως επί το πλείστον οι πολλοί στρέφονται κατά του ενός, δημιουργώντας μεταξύ τους ένα αόρατο πεδίο πολιτικής αβροφροσύνης, που υποβόσκει πίσω από τις αέρινες αψιμαχίες. Σαφώς όσο περνάει ο καιρός αναμένονται σφοδρές εξελίξεις. Περιμένουμε την εκδήλωση των «πιθανών» υποψηφίων και το καταστάλαγμα των «αναποφάσιστων». Περιμένουμε και τα «χρίσματα», που τώρα ονομάζουμε «στήριξη», καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι μετά από αυτά. Ποιος θα σταθεροποιήσει το κίνημα, ποιος θα ακολουθήσει ποιόν, ποιος θα είναι αντάρτης και ποιος θα πάει στην οικία του σπιτιού του (όπως λέει και ένας καλός φίλος). Τα κόμματα όμως αγρίεψαν και δεν θα συγχωρήσουν στραβοπατήματα. Ήδη άρχισαν οι προειδοποιητικές βολές εκατέρωθεν.

Μας πήρε και μας σήκωσε λοιπόν και ακόμα βρισκόμαστε στον αέρα, θα έρθει όμως η στιγμή που θα σκάσουμε με πάταγο στο έδαφος.