Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πευκακίων περιοδεύουν στα Νότια Πευκάκια και καταγράφουν τα προβλήματα

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ

Γωνία Αγγελίωνος και Τυμφρηστού εστία μόλυνσης, ποντικιών και ερπετών και πολλών άλλων κινδύνων.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:30 τα μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Πευκακίων Αγίας Παρασκευής  <<Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ>>  υλοποιώντας πρόταση μέλους του Συλλόγου περπατάμε, γνωρίζουμε κάθε γωνιά της γειτονιάς μας, μιλάμε, συζητάμε, αναδεικνύουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας μας και επικοινωνούμε με τους συντοπίτες μας, για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων, που απασχολούν όλους μας, κος Μπακογιάννης Στέφανος Πρόεδρος, κος Παπουτσής Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος και η κα Σκοτίδα Αγγελική ως μέλος.

Περιοδεύσαμε στα Νότια Πευκάκια και συζητήσαμε με αρκετούς κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ξεκινώντας από την οδό Αγγελίωνος 2 και Τυμφρηστού οπού υπάρχει οικόπεδο μέσα στο οποίο υπάρχει εγκαταλειμμένο οίκημα και πάρα πολλά δένδρα ακλάδευτα, το συγκεκριμένο οίκημα θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αποτελεί εστία μόλυνσης καθώς και εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Στο ίδιο σημείο λειτουργεί η Εταιρεία Μικροανάλυση Ιατρική Αθηνών Α.Ε. Και τα απορρίμματα τα τοποθετεί στους κοινούς κάδους και όχι σε ειδικό κάδο.

Ακολούθως ανηφορίσαμε προς την οδό Αγαπήνωρος όπου στο νούμερο 22 η κολόνα της Δ.Ε.Η  δεσπόζει ακόμη στην μέση του δρόμου, η αμυγδαλιά δεν έχει κλαδευτεί ακόμη και το πεύκο γωνία Αγαπήνωρος και Ακροπόλεως περιμένει υπομονετικά την σειρά του για κλάδεμα. Προχωρώντας επισκεφτήκαμε τους δρόμους με τα εντονότερα προβλήματα Φιλιατρών, Ασπασίας, Χαριλάου Τρικούπη και Αμαλιάδος, εδώ η κατάσταση παραμένει ίδια για πάρα πολλά χρόνια και όταν βρέχει οι κάτοικοι κινδυνεύουν και δύσκολα μπαίνουν στα σπίτια τους, δεν είναι εικόνα συμβατή με χωματόδρομους  για σύγχρονη πόλη στο έτος  2018 και μάλιστα στα βόρεια προάστια όπως είναι ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής. Ίσως με την διάνοιξη των 21 δρόμων, που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, βελτιωθεί η όλη απαράδεκτη κατάσταση. Να ενημερώσουμε ότι στην οδό Αμαλιάδος στον αριθμό  5 ένα μεγάλο πεύκο θέλει κλάδεμα.

Συνεχίζοντας την περιοδεία μας περπατήσαμε την οδό Θεσσαλονίκης οπού είναι τα μηχανήματα του εργολάβου που έχει αναλάβει τους αγωγούς όμβριων υδάτων, η συζήτηση με τους κατοίκους μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα που είχε προκύψει για το  κόψιμο τριών μεγάλων δένδρων (Κυπαρίσσια) ξεπεράστηκε τεχνικά και ο εργολάβος προχωράει χωρίς να κοπούν τα δένδρα. Προχωρώντας φτάσαμε στην Πλατεία Μάνου Χατζηδάκη μία όμορφη, μικρή πλατεία που την περιποιείται η κα Ζαφειρακοπούλου Μαρία, συζητήσαμε μαζί της και μας ενημέρωσε για ορισμένα προβλήματα, όπως το ότι δεν έχει τοποθετηθεί αυτόματο πότισμα στον περιβάλλοντα χώρο που είναι γεμάτος όμορφες τριανταφυλλιές, το ότι λείπει  ένα παγκάκι και ένα άλλο θέλει επισκευή, το πότισμα και την όλη περιποίηση της πλατείας έχει αναλάβει η κα Ζαφειρακοπούλου και οι υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου λείπουν παντελώς. Ζητάμε από τον Δήμο να τοποθετήσει πινακίδα στην ανωτέρω πλατεία και να την χαρακτηρίσει ως Πλατεία ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

Ο Σύλλογος μας δε σκέπτεται να κάνει σε αυτή την πλατεία μια μικρή γιορτή με τους κατοίκους της γειτονιάς.

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει τις περιοδείες και τις συζητήσεις με τους κατοίκους καταγράφοντας τα προβλήματα της Συνοικίας μας. Πιστεύουμε ότι επισκέψεις και ενημερώσεις σαν και αυτή θα δώσουν λύσεις γρήγορες στα χρονίζοντα προβλήματα των Πευκακίων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ                                    ΧΡΗΣΤΟΣ  ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΗΣ

 

Αριστερά: Γωνία Αγγελίωνος & Τυμφρηστού, πεζοδρόμια ανύπαρκτα
Πάνω ΔΕ: Θεσσαλονίκης & Φιλιατρών, χωρίς πεζοδρόμια
Κάτω ΔΕ: Η αμαρτωλή Φιλιατρών & Χαρ. Τρικούπη, να δούμε πότε θα γίνει η διάνοιξη
Πάνω ΑΡ: Αναμένεται η διάνοιξη
Κάτω ΑΡ: Γωνία Ασπασίας επίκειται η διάνοιξη της οδού Υμηττού
Δεξιά: Σ. Μπακογιάννης & Κ. Παπουτσής στην οδό Θεσσαλονίκης, στα πεύκα