ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το αθλητικό κέντρο Πευκακίων και «Διαδημοτικό» και στα χέρια της Περιφέρειας Αττικής (νέα στοιχεία)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μόλις χθες, στο άρθρο μας σχετικά με την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Πευκακίων αναφέραμε ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος δεν είπε ούτε κουβέντα για το μέλλον του αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια.

Και πως να μιλήσει και τι να πει, αφού αν έλεγε την αλήθεια θα ξεσήκωνε θύελλες για μια ακόμα φορά. Σε μια ανάλογη συνέλευση πριν ένα χρόνο ήταν που αποκαλύφθηκε ότι είχε συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής ένα «Υπερτοπικό» αθλητικό κέντρο και να φέρει την Ομοσπονδία ΑΜΕΑ στην Αγία Παρασκευή, ως διαχειρίστρια στην ουσία του κέντρου, προκαλώντας τον ξεσηκωμό των κατοίκων.

Τι να πει, ότι ο προγραμματισμός συνεχίζεται κανονικότατα με την Περιφέρεια να εντάσσει το «Διαδημοτικό» πλέον αθλητικό κέντρο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2019;

Αυτή είναι η πραγματικότητα, δυστυχώς. Το έργο εντάσσεται ξανά από την Περιφέρεια Αττικής προς χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 38.000.000,00 € και προτεινόμενη πίστωση 5.000,00 € και συγχρόνως χρηματοδοτείται Τεχνικός Σύμβουλος για το έργο με προϋπολογισμό 500.000,00 € και προτεινόμενη πίστωση 5.000,00 €, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στην εικόνα.

Το σκανδαλώδες στην υπόθεση είναι πως ένας χώρος που ανήκει στους κατοίκους των Πευκακίων, που έχουν πληρώσει γι’ αυτόν σε γη και έχει χαρακτηριστεί ως χώρος ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων, χαρίζεται στην Περιφέρεια Αττικής και την κ. Δούρου! ΣΥΡΙΖΑία αλληλεγγύη από τον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο; Γι’ αυτό λοιπόν δεν απαντούσε στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μπακογιάννη;

Πως το είχε πει πριν ένα χρόνο ο κ. Δήμαρχος; «το Δημαρχείο είναι για το Σταθόπουλο, το αθλητικό κέντρο δεν είναι για το Σταθόπουλο». Εφόσον λοιπόν η χρηματοδότηση του Δημαρχιακού Μεγάρου από την κ. Δούρου συνεχίζεται (; ) η λογική λέει ότι συνεχίζεται και το αντιστάθμισμα.

Πολιτική τακτική άνευ προηγουμένου

Αυτή λοιπόν είναι η πολιτική τακτική του κ. Σταθόπουλου. Να χαρίσει ένα φιλέτο 23 στρεμ. πίσω από την πλάτη των πολιτών και μάλιστα με μη σύννομο τρόπο, αφού δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Κίνηση πρωτόγνωρη για το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Όταν όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι προσπαθούσαν να προσαρτήσουν περιοχές, να δημιουργήσουν έργα προς όφελος των δημοτών, έρχεται ένας ΣΥΡΙΖΑίος Δήμαρχος και χαρίζει γη που δεν του ανήκει, χωρίς να διαβουλευτεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους.  Ένας Δήμαρχος αδύναμος μπροστά στις εδαφικές βλέψεις της ΣΥΡΙΖΑίας Περιφερειάρχη κ. Δούρου. Ένας Δήμαρχος που εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους κατοίκους.

Οι Πευκακιώτες και όλοι οι Αγιοπαρασκευιώτες

Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όλοι οι πολίτες αυτού του Δήμου έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν εάν δεν θέλουν να χάσουν μέσα από τα χέρια τους ότι τους ανήκει. Γιατί εφόσον το σχεδιαζόμενο αθλητικό κέντρο θα είναι «Διαδημοτικό» θα έχουν λόγο και κάτοικοι των όμορων δήμων. Η χρήση του δεν θα αποτελεί προνόμιο μόνο των Αγιοπαρασκευιωτών, αλλά και όποιων ορίσει η Περιφέρεια η οποία φυσικά θα κάνει κουμάντο.

Τα ψέματα τελείωσαν για όσους δεν το κατάλαβαν. Αν δεν κινηθούν τώρα το παιχνίδι θα χαθεί. Καλές οι αβρότητες, το Savoir Vivre και η υπηρεσιακή αλληλογραφία, όμως το μόνο που επιτυγχάνεται έτσι είναι να κερδίζουν χρόνο ο κ. Σταθόπουλος και η κ. Δούρου.

Η ουσία

Οι πιστώσεις για το 2019 είναι ελάχιστες και προφανώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο λόγω των επερχόμενων εκλογών του Μαΐου 2019. Τίποτα όμως δεν προεξοφλεί ότι με αυτή την τακτική δεν αποκτά κάποια δικαιώματα η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως επίσης είναι αυτονόητο ότι άνευ απόφασης του δημοτικού συμβουλίου οτιδήποτε γίνει θα είναι εντελώς παράνομο.

Πιθανόν να είναι απλώς ένα τέχνασμα τακτικής και εντυπωσιασμού. Μια προσπάθεια προεκλογικού θαμπώματος με το (δήθεν) σκόρπισμα τόσων εκατομμυρίων που στην ουσία δεν υπάρχουν στα ταμεία.

Το πιο σημαντικότερο απ’ όλα είναι η εξ αρχής στάση του Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου. Παρασκηνιακές δράσεις, κρυφές συμφωνίες και απαξίωση των πολιτών που τον ψήφισαν και τον εμπιστεύτηκαν να διοικήσει την πόλη τους.

Υ.Γ. Στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2019 της Περιφέρειας πιστώνονται επίσης 30.000 € για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου (όπου σύμφωνα με πληροφορίες το έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο 2019), 5.000 € για τον νέο διώροφο παιδικό σταθμό στο Ο.Τ. 328 και 5.000 € για το κολυμβητήριο.

 

Σχετικό άρθρο: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέες σοβαρές αποκαλύψεις, ξετυλίγεται το κουβάρι του Αθλητικού Κέντρου, αλλά εμπλέκεται η Σ.Υ.Δ.