Ανακήρυξη υποψηφιότητας του Βασίλη Γιαννακόπουλου στην Περιφέρεια

Γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Δημόκριτου στην Αγία Παρασκευή την Κυριακή  9 Δεκεμβρίου στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και νυν υποψήφιος για την Περιφέρεια στον Βόρειο τομέα Βασίλης   Γιαννακόπουλος, με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού.

  Ο γενικός τίτλος της εκδήλωσης ήταν « ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 25 δημιουργικά χρόνια στην πρώτη γραμμή της τοπικής αυτοδιοίκησης- Ανακοίνωση υποψηφιότητας για την Περιφέρεια. 

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γνωστός και έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης και στην γραμματεία ήταν η κ. Τίτη Τσιαμπίρα.

Ὀλοι οι εκλεκτοί ομιλητές  εξήραν την προσωπικότητα και το έργο που επιτέλεσε ο Βασίλης Γιαννακόπουλος ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής  – οι οποίοι σημειωτέον προέρχονταν από όλο το πολιτικό φάσμα-  και τόνισαν ιδιαιτέρως ότι η εκλογή του Βασίλη Γιαννακόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής στις επερχόμενες εκλογές, θα προσδώσει νέα πνοή στον θεσμό μιας και ο πρώην δήμαρχος διαθέτει πολύχρονη πείρα στην επίλυση των δύσκολων προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

  Μάλιστα, τονίστηκε ιδιαιτέρως χάρισμα στην επικοινωνία που έχει ο πρώην Δήμαρχος, καθώς και η κοινή αποδοχή του από ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Οι πρωτοπρεσβύτεροι πατέρας Νικόλαος Σιάτος και πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης, Σγουρός Γιάννης (υποψήφιος Περιφερειάρχης)  Σταθοπουλος Γιάννης (Δημαρχος)  Λοβέρδος Ανδρέας (πρώην υπουργός),  Ζορμπάς Βασίλης (π. δήμαρχος) Θεοχαρόπουλος Αθανάσιος (Πρόεδρος ΔΗΜ.ΑΡ) Ασπραδάκης Παντελής (πρώην βουλευτής), Πολυζωγόπουλος Χρήστος (πρώην Προεδρος ΓΣΕΕ),  Αλεξάνδρα Σάγγρη (υποψήφια βουλευτής στο Βόρειο τομέα).  Οι δήμαρχοι και πρώην Δήμαρχοι: Μιλτιάδης Καρπέτας (Μελισσίων), Σωτήρης Μεθενίτης (Μαρκοπούλου),  Χαράλαμπος Σκουρτης (Χολαργού),  Κώστας Πατακός (Χαλανδρίου),  Θωμάς Γιώργος (υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου),  Ιωάννου Παναγιώτης (υποψήφιος Δήμαρχος  Βριλησσίων), Μανούρης Παναγιωτης (υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Ιωνίας),  Κούλης Στάθης (υποψήφιος  Δημαρχος Γορτυνίας),  Γιώργος Κατριβάνος ( Περιφερειακός  Σύμβουλος), Βλάχος Γερασιμος ( Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου),  Σιδέρης Ιωάννης (αντιδήμαρχος),  Μυλωνάκης Ιωάννης

( υποψήφιος δήμαρχος), Κρητικίδης Κώστας (επικεφαλής παράταξης) ,Τσιαμπάς Κώστας (υποψήφιος δήμαρχος),  Οικονόμου Γιώργος (υποψήφιος δήμαρχος), Χατζηανδρέου Κώστας (δημ. σύμβουλος),  Λογοθέτης Ιωάννης ( δημ. σύμβουλος),  Τίμος Κωστόπουλος ( πρώην αντιδήμαρχος)Γουργουλης ιωαννης ( πρώην αντιδήμαρχος), Ελευθερία Παπαδοπούλου ( πρώην αντιδήμαρχος). Οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι: Παντελής Χάλαρης & Νίκος Φαλκώνης.  Ο γραμματέας της τοπικης ΚΙΝ.ΑΛ:Πέτρος Διακογιάννης.  Ο Κοσμήτωρ του λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ. Παρασκευής Νίκος Πετροχειλος,  ο Προεδρος των Κρητών Αδαμαντιος (Μάκης) Κρασσανάκης με το διοικητικό του συμβούλιο , ο Αναστάσιος  Μίχας (Διοικητής Νοσοκομείου Καρύστου, ο  Πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ  Βασίλης Τσαγκάρης, ο  Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος ΓεωργιουΟ προεδρος του Συλλόγου Αγ.  Ιωάννη Παν. αναγιωτης Βαβουγυιός με το διοικητικό του συμβούλιο, ο Πρόεδρος και πρώην Προεδρος Συλλόγου Πευκακίων Λαμπρινάκης Χρήστος & Μπακογιάννης Στέφανος , ο Πρόεδρος κ πρώην Προεδρος Συλλόγου Τσακου Πανουτσακόπουλος Παναγιωτης &  Βασίλης Σαββίδης , καθώς και ο  Δημ. Μπεθάνης (πρώην μέλος), ο Προεδρος του Συλλόγου Ανέγερσης Αγ.  Αναργυρων Πευκακίων  Αρβανιτάκης Γιάννης, ο  Πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ Γιώργος Καράμπελας, ο  Πρόεδρος του  Συλλόγου εφέδρων αξιωματικων Θοδωρής Μπριάνης, ο  Συμβουλος πολιτικής προστασιας Λουκας Ασημάκης . Τα μέλη της κεντρικής επιτροπής  ΚΙΝ.ΑΛ.  Λαζαρίδης Γιαννης & ΑντεριώτηΚωνσταντίνα,  ο πρώην προπονητής του  Ολυμπιακού  Τακης Λεμονής, ο δημοσιογράφος Γιώργος Διαμαντίδης. Επίσης παρέστησαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι : Αναγνωστοπούλου Μαργαρίτα,  Καννελάκης Κώστας,  Κόκαλης  Ηλιας,  ΆζαΕλένη,  Αδαμόπουλος ΠύροςΈλσα Βεντούρα και Αφροδίτη Βεροπούλου

Γιάννης Σγουρός, υποψήφιος Περιφερειάρχης

Στην ομιλία του ο Βασίλης Γιαννακόπουλος είπε:

 

Φίλες και φίλοι μου,

 

   Σας είμαι ευγνώμων για την πολυπληθή παρουσία σας απόψε,και πιστέψτε θα κρατάω για πάντα αυτή την ειλικρινή  φιλία μεταξύ μας ως ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα δώρα που δέχθηκα ποτέ στην προσωπική και πολιτική διαδρομή μου.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη και την εκτίμηση σας στο πρόσωπο μου.

Σας υπόσχομαι οτι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ  να διαψεύσω αυτή την εκδήλωση τιμής και αγάπης που μού δείχνετε.

 

Φίλες και φίλοι,

Ο συγκερασμός θέσεων, γνωμών, απόψεων και  ιδεών ήταν, είναι και θα είναι το μοτίβο της αληθινής σχέσης μου με τους συμπολίτες μου,  αλλά και γενικότερα με τους πολίτες της καθημερινής πρακτικής, δηλαδή της αναζήτησης του καλού και του καλύτερουανάμεσα στο χθες,  στο σήμερα και στο αύριο.

Με αυτό το στίγμα πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς πορεύτηκα μαζί σας 25 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ στην πρώτη γραμμή της τοπικής αυτοδιοίκησηςπροσφέροντας στην αγαπημενη μας Αγία Παρασκευή συνθήκες φιλόξενης,  ανεκτικής και προοδευτικής συμβίωσης και διαβίωσης για όλες τις οικογένειες, για όλες τις γενιές, γιατί κάθε γενιά έχει τη δικήτης διαχρονική αξία!

  Σεβόμαστε και αγαπάμε τη γενιά των γονιών μας, που μας χάρισε αξίες και αρχές,  αλλά και τον πολιτισμό της καθημερινότητας στο σχολείο, στην γειτονιά,  στη δουλειά, στις πλατείεςστις φιλικές συναντήσεις και ΚΥΡΙΩΣ 

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,  στους πολιτικούς αγώνες για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, πάντα σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας .

 

Ομως σεβόμαστε και αγαπάμε εκτός από το χθες,  το σήμερα και το αύριο της γενιάς των παιδιών μας,  για τα οποία πρέπει να αγωνιστούμε μαζί,  δίπλα δίπλα,  για να μην χρεωκοπήσει ξανά,  όχι μόνο η οικονομία μας,  αλλά κυρίως η Ελευθερία και η Δημοκρατία μας. 

Η νέα γενιά,  όπως και όλοι μας,  έχουμε ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα,  από μια ψυχολογική ανασηματοδότηση της ανάκαμψης του ηθικού φρονήματος ολων μας!

Ναιφίλες  και φίλοι,

Υπάρχει αύριο.  

Υπάρχει μέλλον    

Υπάρχει προοπτική

Υπάρχουν νέοι ορίζοντες,

Αρκεί να είμαστε εκεί και εμείς παρόντες

με ιδέεςτόλμηαποφασιστικότητασυμμετοχή,αγωνιστικότητα, και κυρίως συνέπεια απέναντι σε αυτό που δεν μας χαρίζεται,  αλλά που πάντα μπορούμε να το κατακτήσουμε!

  

Εμπρός λοιπόν και πάλι,  όλοι μαζί,  δίπλα δίπλα,  στην πρώτη γραμμή,  να αλλάξουμε πρώτα από όλα τους εαυτούς μαςγια να αλλάξουμε την πλήξη και την απογοήτευση της σημερινής παθητικότητας .

 

Φίλες και φίλοι,  ας φωνάξουμε όλοι μαζι 

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΑΠΟΦΕΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

 

  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ!

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ !

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ!

  

Φίλες και φίλοι,

 

Οι προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις και οι αληθινοί φίλοι της ελευθερίας των πολιτών βρίσκονται  εδώ,  είστε εσείς, είμαστε όλοι μαζί έτοιμοι να γκρεμίσουμε το ψέματην ανεκπλήρωτη υπόσχεσητην αδιαφορία και ΚΥΡΙΩΣ:   τον κακό εαυτούλη μας του εγώ είμαι και κανείς άλλος .

Γι᾽ αυτό ας αφήσουμε τη μοναξιά του καναπέ μας.

Ας πετάξουμε στην άκρη τα τηλεκοντρόλ 

Αντί να αλλάζουμε τα κανάλια,  ελάτε να αλλάξουμε όλοι μαζί με ευθύνη και υπευθυνότητα τη μουχλιασμένη ζωή και μοίρα μας.

Ας δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να χτίσουμε το δημιουργικό αύριο στην περιοχη μαςστην περιφέρεια του Βορείου τομέα  με επικεφαλής έναν έντιμο αγωνιστή,  αλλάκαι υπέροχο άνθρωπο,  με αρχές,  αξίες και ηθικά αναχώματα, 

Τον αγαπητό φίλο Γιάννη Σγουρό!

      Φιλες και φιλοι 

 

Η αποτυχία της προετοιμασίας ειναι προετοιμασία της αποτυχίας, ειχε πει κάποτε ένας διάσημος αμερικανός πολιτικόςαντιγράφοντας την δηλωση ενος Αμερικάνου προπονητή μπάσκετ,  διότι, έλεγε,  έτσι και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε πρόκληση της εποχήςπου ειναι συνεχής αγώνας για την θετικότερη έκβαση του προς οφελος όλων  φίλων και αντιπάλων.

 

Ελάτε, λοιπόννα προετοιμαστούμε μαζί για να επιτύχουμε σε αυτόν τον νέο αγώνα κατά της άκριτης καταγγελίας και να βάλουμε στο μπλέντερ της δημιουργίας τα υλικά της σωστής προετοιμασίαςγια να επιτύχουμε το καλυ\ύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην λειτουργία της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα.

Η συμμετοχή, λοιπόν, είναι το κλειδί της επιτυχίας,  ενώ η αποχή από τα καθημερινά δρώμενα το αντικλείδι της αποτυχίας των ονείρων μας και των προσδοκιών μας.

Η συμμετοχή είναι η μοναδική μέθοδος επιτυχίας για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, αρκεί όμως να μην βασίζεται σε χίμαιρες, ψευδαισθήσεις, αυταπάτες και κολοτούμπες 

υπέρ των λίγων και εις βάρος των πολλών.

Ξανά,  Φίλες και φίλοι,   στην πρώτη γραμμή η συμμετοχή μας για την δημοκρατία μας.

Δημοκρατία με συμμετοχή και συνεργασία των πολιτών από κάτω προς τα πάνω ειναι το ζητούμενο.

Για να πάρεις,  πρέπει να δώσεις,  ειναι κανόνας στην πολιτική

αλλά και στην καθημερινότητα της ζωής.

Να δώσεις υπευθυνότητα για να πάρεις υποχρεώσεις 

Να δώσεις πρωτοβουλίες για να πάρεις ευθύνες 

Να δώσεις προτεραιότητα για να πάρεις σωστές λύσεις 

Να δώσεις αξιοπρέπεια για να πάρεις υστεροφημία 

Να δώσεις αγώνες για να πάρεις νίκες