Κ. Τσιαμπάς: Τα καλά και τα κακά νέα, με τη μείωση των δημοτικών τελών

Το δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής, πήρε μια σημαντική απόφαση, για τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 8% για τους πολίτες και κατά 30% για τους επαγγελματίες, για ένα χρόνο.

Τα καλά νέα είναι ότι θα κληθούμε να καταβάλουμε 8% λιγότερα τέλη, τα οποία πληρώνονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, δηλαδή από 8€ έως 12€, συνολικά για ένα χρόνο.

Το ποσό αυτό, χωρίς πραγματικά να το υποτιμώ ή να παραβλέπω ότι για πολλά νοικοκυριά κάθε ευρώ μετράει, για την πλειοψηφία των δημοτών είναι μια μικρή έως ελάχιστη ανακούφιση.

Τι χάνουμε όμως κερδίζοντας αυτή την ελάχιστη ανακούφιση;

Και εδώ έρχονται τα κακά νέα.

Τα χρήματα από τα δημοτικά τέλη ως αντισταθμιστικά  προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη καθαριότητα, τον φωτισμό, το περιβάλλον και γενικά υπηρεσίες και έργα που  αναβαθμίζουν  τη καθημερινότητα  και τη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το πραγματικό τίμημα των λιγοστών αυτών ευρώ που γλυτώνει το κάθε νοικοκυριό είναι ότι μετά από 20 και πλέον χρόνια, το ισοζύγιο των ανταποδοτικών και το  2019 θα είναι αρνητικό κατά 1 εκ. περίπου  όπως και το 2018 (670.000 ευρώ), με συνέπεια τη μείωση του  αποθέματος  που δημιουργήθηκε για επενδύσεις, τις οποίες εγκατέλειψε  ο κύριος Σταθόπουλος.

Και δεν πρόκειται για μια προσωπική, αυθαίρετη διαπίστωση.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και λένε πάντοτε την αλήθεια.

Το 2019 συνεπώς το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να πάρει άλλη μια σημαντική απόφαση:

Είτε να αυξήσει εκ νέου τα δημοτικά τέλη, πολύ περισσότερο από το 8% που μειώθηκαν φέτος, για να υλοποιηθεί  το επενδυτικό πρόγραμμα  που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητά μας, είτε  θα δεχτούμε να υποβαθμισθεί η ζωή μας.

Ως   αντιπολίτευση,  έχοντας υπόψη την αδιαφορία της διοίκησης του κυρίου Σταθόπουλου να υλοποιήσει το επενδυτικό πρόγραμμα που ο ίδιος εξήγγειλε επί 4 χρόνια, σκέφθηκα πολιτικά και στήριξα  την ανακούφιση των νοικοκυριών έστω και με μικρή μείωση.

Από διοικητικής άποψης, η δημοτική αρχή που έχει τα κλειδιά του Δήμου, για ακόμη μια φορά επέλεξε να στηρίξει τον λαϊκισμό έναντι της υπευθυνότητας.

Το 2019 είναι έτος εκλογών.

Στην Αγία Παρασκευή, ακολουθούμε πιστά αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Παροχολογία πριν από τις εκλογές για να ακουγόμαστε ευχάριστοι και ο λογαριασμός θα έρθει στους πολίτες μετά τις εκλογές και μάλιστα από μια νέα διοίκηση που θα προκύψει από αυτές.

Κώστας Τσιαμπάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής