Γιάννης Μυλωνάκης: Να παρέμβει ΤΩΡΑ ο Δήμος για να αποτρέψει τα σχέδια της «Αττικό Μετρό»

Η παραχώρηση σε ιδιώτες των πάρκινγκ στους σταθμούς Χαλανδρίου και Δ. Πλακεντίας επιβαρύνει τους πολίτες και θα προκαλέσει χάος στις γύρω περιοχές.

Πριν από περίπου έναν χρόνο ο Δήμος ανακοίνωνε τη συμφωνία που πέτυχε με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. για την παροχή έκπτωσης 20% στους κατοίκους Αγίας Παρασκευής που σταθμεύουν τα οχήματά τους στον χώρο στάθμευσης του Μετρό στον σταθμό Νομισματοκοπείου. Ωστόσο, δεν έδειξε αντίστοιχη ευαισθησία για τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε στην καθημερινότητα των κατοίκων η λειτουργία δύο άλλων σταθμών του Μετρό, αυτών του Χαλανδρίου και της Δ. Πλακεντίας, για τους οποίους δεν είχαν προβλεφθεί οι απαραίτητοι χώροι στάθμευσης.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα σύντομα θα λάβει ακόμη τραγικότερες διαστάσεις, αφού η «Αττικό Μετρό» προγραμματίζει τη μίσθωση του μέχρι σήμερα ελεύθερου χώρου στάθμευσης της Δ. Πλακεντίας και την αντίστοιχη μίσθωση του οικοπέδου δίπλα στον σταθμό Χαλανδρίου, όπου και εκεί προγραμματίζεται η λειτουργία ιδιωτικών πάρκινγκ.

Δικαίως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ξεσηκώνονται αφού θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μετατρέψει τους ήδη επιβαρυμένους δρόμους μπροστά στα σπίτια τους σε απέραντο ελεύθερο πάρκινγκ, καθώς οι οδηγοί θα προσπαθούν να αποφύγουν την καθημερινή οικονομική επιβάρυνση που θα συνεπάγεται η χρησιμοποίηση των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης.

Ο κ. Σταθόπουλος θα πρέπει, έστω και καθυστερημένα, να έρθει σε άμεση επαφή με την εταιρεία «Αττικό Μετρό» ώστε να «παγώσει» οποιαδήποτε κίνηση δημιουργίας ιδιωτικών πάρκινγκ στους δύο σταθμούς και να απαιτήσει τον από κοινού σχεδιασμό λύσεων για την «αποφόρτιση» των γύρω περιοχών, προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των οδηγών που χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους σταθμούς, αλλά και να διασφαλισθεί ότι οι κάτοικοι θα μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα στις γειτονιές τους.

Η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε», στη μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε για τα προβλήματα της καθημερινότητας στον Δήμο, είχε αναδείξει το σημαντικότατο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζει η πόλη και το οποίο η διοίκηση του κ. Σταθόπουλου χειρίστηκε με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο.

Για εμάς, τα ζητήματα της κυκλοφορίας και της στάθμευσης αποτελούν πρώτες προτεραιότητες για τη λειτουργία ενός σύγχρονου και βιώσιμου Δήμου και θα είναι από αυτά για τα οποία θα παρέμβουμε άμεσα, όταν βρεθούμε στη διοίκηση, προκειμένου να εξευρεθούν μόνιμες λύσεις, που θα μας επιτρέπουν να ζούμε και να μετακινούμαστε με ανθρώπινους όρους.

Γιάννης Μυλωνάκης

Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού “Αλλάζουμε”