Συμπληρώνοντας 10 έτη ύπαρξης έκοψε τη βασιλόπιτα η Ένωση Δημάρχων Αττικής

Καμάρας – Πατούλης: “Μια γροθιά η Αυτοδιοίκηση”

Δυναμική παρουσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημάρχων Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18/1/2019, στο ξενοδοχείο Τιτάνια και ταυτόχρονα έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η ΕΝ.Δ.Α. συμπληρώνει φέτος δέκα (10) χρόνια ύπαρξης και δράσεων, με καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις, όπως το Φόρουμ, τα Βραβεία Αυτοδιοίκησης και την έκδοση του περιοδικού «Ο Δήμαρχος της Αττικής».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Παύλος Καμάρας ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους εν ενεργεία και πρώην δημάρχους που θα συμμετέχουν στις εκλογές τον Μάιο 2019 και μιλώντας για δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και αλληλοεκτίμησης μεταξύ των μελών.

«Ελπίζω και εύχομαι και τα επόμενα χρόνια, η Ένωση, ακόμα περισσότερο, να δικαιώσει τους σκοπούς και την αναγκαιότητα ίδρυσής της στο ίδιο συναδελφικό πνεύμα, χωρίς ηγεμονισμούς και δεύτερες σκέψεις, στην επιδίωξη των κοινών στόχων. Στόχων που συνοψίζονται στην αναβάθμιση του Θεσμού της Αυτοδιοίκησης, στη βελτίωση της καταστατικής θέσης του αιρετού, στη στήριξη των ενεργών και πρώην Δημάρχων. Όλα αυτά βέβαια προκειμένου να είμαστε χρήσιμοι στην Κοινωνία.», είπε ο κ. Καμάρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος, όπως είπε, όπως η κατάργηση με το νόμο Κατρούγκαλου της χορηγίας για τους Δημάρχους που εξελέγησαν μετά το 2014. Θετική χαρακτήρισε την κατάτμηση της αχανούς Β’ Περιφέρειας και του υπολοίπου Αττικής ως εκλογικές Περιφέρειες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε αξιόλογα μέλη της Ένωσης να αναδειχθούν και να προσφέρουν. Η Ένωση εξέφρασε την αντίθεσή της στην ψήφιση του «Κλεισθένης Ι», επεδίωξε το διάλογο με τον Υπουργό Εσωτερικών και προέβη σε προτάσεις πριν την ψήφισή του.

Τέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α., κ. Γιώργο Ιωακειμίδη για την άριστη συνεργασία και την θετική συμβολή της Π.Ε.Δ.Α. στο έργο της Ένωσης. Μίλησε δε και για την εξομάλυνση των σχέσεων με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος και παρευρέθηκε στη Συνέλευση. «Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μια γροθιά», τόνισε.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης δίνοντας συγχαρητήρια στον Παύλο Καμάρα, χαρακτηρίζοντάς τον άξιο και επιτελικό, έκανε αναφορά στα αξιόλογα μέλη του Δ.Σ. και στην καλή δουλειά που επιτελείται για την ενότητα των δημάρχων. Ο κ. Πατούλης εκτίμησε πως ο πολιτικός πολιτισμός που υπάρχει στην Αυτοδιοίκηση, φαίνεται από τον τρόπο που δρα η Ένωση σε αυτή τη συγκυρία, όπου πέρα από τις κομματικές ταυτότητες, πάνω απ’ όλα ενώνει η ιστορία της Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως η ευθύνη που έχουν για το μέλλον της χώρας και την Αυτοδιοίκηση. Επισήμανε την εξαιρετική σχέση  με την Π.Ε.Δ.Α. και τον κ. Ιωακειμίδη. Μιλώντας για το μέλλον, είπε, πως το μέλημα των δημάρχων τώρα είναι να ενώσουν τον 1ο και 2ο βαθμό Αυτοδιοίκησης και εκείνος, εφόσον οι πολίτες τον εκλέξουν, θα κινηθεί προς αυτό. «Μια γροθιά η αυτοδιοίκηση για το καλό της Ελλάδας» τόνισε κλείνοντας ο κ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, τόνισε πως ο δικός του ρόλος και του Δ.Σ.  είναι να αναβαθμίσουν την Π.Ε.Δ.Α. και πως η Ένωση Δημάρχων θα είναι τόσο πιο ισχυρή όσο πιο ισχυρή είναι η Π.Ε.Δ.Α.. Διευκρίνισε πως στα χρόνια των μνημονίων τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική από ότι στην επαρχία. Με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, επισήμανε ο κ. Ιωακειμίδης, μπορεί μια εμπειρία που χάθηκε για ορισμένους βάναυσα κάποια στιγμή, «γιατί δεν χάνουμε επειδή δεν είμαστε οι καλύτεροι, αλλά είναι και οι συνθήκες που το κάνουν»,  μπορεί να οδηγήσει στο να παίξουν το δικό τους θεσμικό ρόλο. Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάζονται στις εκλογές και υποσχέθηκε πως η Π.Ε.Δ.Α. θα στηρίζει και θα βοηθάει την ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης της Αττικής.

Δυναμική παρουσία από το Δήμο Αγίας Παρασκευής με τους πρώην Δημάρχους Βασίλη Ζορμπά, Βασίλη Γιαννακόπουλο και Αντώνη Σιδέρη.

Ο τυχερός της κλήρωσης ήταν ο κ. Κώστας Παπαχρήστος (Νο 39) που κέρδισε ένα ταξίδι.