Ας γνωρίσουμε τον Γιάννη Σιδέρη, υποψήφιο στην Περιφέρεια Βορείου Τομέα

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ετοιμάζεται να εισέλθει ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, κ. Γιάννης Σιδέρης, με την υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη.

Τον γνωρίσαμε από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και τις παρεμβάσεις του στην πόλη όσον αφορά την ανακύκλωση και την διαχείριση των απορριμμάτων, όπου σκοπός του υπήρξε η αλλαγή νοοτροπίας των δημοτών και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Γόνος σεβαστής Αγιοπαρασκευιώτικης οικογένειας και υιός του πρώην Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη. Ο Γιάννης Σιδέρης αποτελεί έναν νέο επιστήμονα, πολιτικό με αξίες, αρχές και όραμα. Ολιγόλογος, αφήνει να μιλήσουν τα έργα του. Θεωρούμε ότι έχει πολλά να προσφέρει στον Βόρειο Τομέα, ρίχνοντας παράλληλα μια ιδιαίτερη ματιά στην Αγία Παρασκευή. Για να τον γνωρίσουμε καλύτερα δημοσιεύουμε το βιογραφικό του και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Περιφερειακό στίβο.

***

Γεννήθηκα το 1974 στην Αγία Παρασκευή. Είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων από το London School of Economics. Έχω διατελέσει σύμβουλος επιχειρήσεων στην πολυεθνική εταιρεία PricewaterhouseCoopers και ερευνητής σε ευρωπαϊκά προγράμματα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι Εκδότης-Διευθυντής του εκδοτικού οίκου Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1891. Έχω εκλεγεί 2 φορές Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και διετέλεσα για 4,5 χρόνια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος. Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ). Έχω οργανώσει και συμμετάσχει σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και σεμινάρια και έχω δημοσιεύσει άρθρα σε ακαδημαϊκά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, προσωπική επιδίωξη αποτέλεσε η αλλαγή της παγιωμένης νοοτροπίας μίας αναποτελεσματικής και περιβαλλοντικά επιβαρυντικής διαχείρισης με την εμπέδωση μίας νέας αντίληψης στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης και βιώσιμης διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργήσαμε το πρώτο Κινητό Πράσινο Σημείο στην Ελλάδα, ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, το οποίο συλλέγει υλικά προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση, δημιουργήσαμε με επιτυχία 30 Γωνιές Ανακύκλωσης με στόχο τη διαλογή στην πηγή 5 χωριστών ρευμάτων, εγκαταστήσαμε 11 διπλά συστήματα βυθιζόμενων κάδων σε επιβαρυμένα σημεία, αποκλείοντας την οπτική ρύπανση και τις δυσάρεστες οσμές, ξεκινήσαμε επιτυχημένα τη χωριστή συλλογή οργανικού υλικού με τη χρήση του καφέ κάδου αποτρέποντας έτσι την ταφή του, ενεργοποιήσαμε όλα τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης και εδραιώσαμε τη χωριστή συλλογή κηπευτικών υπολειμμάτων και αδρανών υλικών, συνεργαστήκαμε με φορείς και σχολεία για την ανταποδοτική συλλογή πλαστικών καπακιών, μοιράσαμε υφασμάτινες τσάντες και έντυπο υλικό και διοργανώσαμε ημερίδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική». Στόχος μας, η επανεκκίνηση της Περιφέρειας και η ανασύσταση της εικόνας της.