Αποκλειστικό – Περιφέρεια Αττικής: “Κλειδώνει” η υποψηφιότητα Παπανικολάου – Όλο το παρασκήνιο

Θέμα ολίγου χρόνου φαίνεται ότι είναι η απόσυρση της στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής, μετά το ζεϊμπέκικο του Περιφερειάρχη εν μέσω εκτεταμένων πυρκαγιών και πένθους για την απώλεια τεσσάρων ανθρώπινων ζωών, το οποίο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του iEidiseis, πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς, με μεγάλη εμπειρία και αποτελεσματικότητα στις θητείες του.

Από χθες, οπότε ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι ζεϊμπεκιές του κ. Πατούλη στο Ζάππειο Μέγαρο, το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον περιφερειάρχη ο οποίος, λίγο αργότερα, προσπάθησε «να σώσει την παρτίδα», δηλώνοντας μετανιωμένος και ζητώντας συγνώμη για το μεράκλωμα τέτοιες δύσκολες μέρες για τη χώρα. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, επιβεβαιώνουν ότι το περιστατικό με τον χορό του Περιφερειάρχη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στις σχέσεις του κ. Πατούλη με τη ΝΔ, η οποία έχει πολλάκις τραυματιστεί τα τελευταία χρόνια.

Κατά τις ίδιες πηγές, είναι πλέον μονόδρομος για το Μέγαρο Μαξίμου να αποσύρει τη στήριξη στο πρόσωπό του και να αναζητήσει άλλον υποψήφιο για την πρώτη περιφέρεια της χώρας. Η περίπτωση του κ. Παπανικολάου θεωρείται από πολλούς ιδανική, καθώς ο δήμαρχος Γλυφάδας θεωρείται ήρεμη δύναμη, εκλέγεται επί σειρά ετών με συντριπτικά μεγάλο ποσοστό και διαθέτει αξιοσημείωτες τεχνοκρατικές ικανότητες λόγω των οποίων απολαμβάνει ευρύτερης στήριξης από τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Ένα δεύτερο πρόσωπο που συζητείται στις κλειστές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, επίσης με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και διαδρομή. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, οι αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν άμεσα, καθώς ο χρόνος τρέχει και δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ολιγοήμερη καθυστέρηση.

Στο στρατόπεδο του κ. Πατούλη εμφανίζονται να προεξοφλούν την απόσυρση της «γαλάζιας» στήριξης, με τον ίδιον τον περιφερειάρχη να δηλώνει καταρχάς αποφασισμένο να διεκδικήσει την επανεκλογή του ακόμα και ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Το αν θα επιμείνει μέχρι τέλους, μένει να αποδειχθεί.

Πηγή:ieidiseis.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.