Νικόλαος Ζόμπολας : Φλερτάρει με την «πρωτιά»

Ο γνωστός συμπολίτης μας, Νίκος Ζόμπολας, ανακοίνωσε την  υποψηφιότητα του για δημοτικός σύμβουλος, για πρώτη φορά στην πόλη μας, με την παράταξη του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη, «Αγία Παρασκευή-Μια γενιά μπροστά», στην οποία είναι και γραμματέας.

Παρά την παρθενική του εμφάνιση στις δημοτικές εκλογές του 2019, στην Αγία Παρασκευή, δεν είναι νέος στην ενασχόληση με τα κοινά.

Προέρχεται από παλαιά «πολιτικοποιημένη» οικογένεια της Αγίας Παρασκευής και διαμένει στην πόλη μας 40 χρόνια. Έχει στηρίξει πολλούς υποψήφιους δημάρχους στο παρελθόν, χωρίς άμεση ενασχόληση, αλλά έμπρακτα.

Η πορεία του στα κοινά ξεκίνησε, μετά την επαγγελματική του ενηλικίωση, με την δραστηριοποίηση του το 2007-2012, στο πολιτικό γραφείο του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην Β ‘ Αθηνών, του 1ου βουλευτή σε σταυρούς τότε και όπως δηλώνει ήταν πολιτικό σχολείο για εκείνον. Ήταν άμεσος συνεργάτης του υπουργού το 2007-2009, στα υπουργεία Τουρισμού και ακολούθως Παιδείας σε συνδυασμό με το επάγγελμα του ασφαλιστικού πράκτορα, σε συνέχεια οικογενειακής παράδοσης.  

Το 2014 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στα κοινά, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, όπου και διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας το γραφείο του, κλείνοντας μισό αιώνα.

Ασχολήθηκε με τον τομέα εμπορίου και την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων. Το 2016 έθεσε υποψηφιότητα για την πολιτική επιτροπή της ΝΔ και συνεργάστηκε με το Νίκο Κωστόπουλο στην γραμματεία επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό και στον τομέα ανάπτυξης με την Άννα Ασημακοπούλου για τον αναπτυξιακό νόμο, ως άνθρωπος της αγοράς και στατιστικολόγος με ειδίκευση στην αναλογιστική. 

Είναι εκλεγμένος στην ένωση ασφαλιστικών πρακτόρων και ενεργό μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σε επικοινωνία που είχαμε, μας δήλωσε τα παρακάτω :

«Η εμπειρία μου στα κοινά, σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, σε κόμματα και τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, μου έδωσε προσωπικό κίνητρο και την ευκαιρία ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, να ασχοληθώ επιτέλους άμεσα και πρακτικά, με την πόλη μου, την Αγία Παρασκευή. Πολλοί θεωρούν βέβαιη την εκλογή μου, λόγω ονόματος και δραστηριοποίησης μου στα κοινά πολλά χρόνια.

Εγώ το θεωρώ παγίδα αυτό και κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα, για αυτό και εργάζομαι μεθοδικά και καθημερινά στους δρόμους της πόλης μας και μαζί με τους  συμπολίτες μας. Με ενδιαφέρει όμως πρωτίστως η επιτυχία της παράταξης και η ομοιογένεια μας και το καλό περιβάλλον στα στελέχη μας και στους συνυποψήφιους μου.

Ήταν από τις προτεραιότητες μου και εργάστηκα αρμονικά με τον επικεφαλής μας και υποψήφιο δήμαρχο Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, ο οποίος είναι δραστήριος και αποτελεσματικός. Διαμορφώσαμε ένα ελκυστικό και εφικτό μετεκλογικό πρόγραμμα για τον δήμο Αγίας Παρασκευής, για τα παιδιά μας, τους νέους, τις γυναίκες, την Τρίτη ηλικία και την τοπική αγορά και πλέον η ομάδα μας είναι σχεδόν έτοιμη και πλήρης για την προεκλογική μάχη και πιστεύω θα ενδυναμωθεί κι άλλο, ειδικά όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του Μαίου.

Η διάθεση μου, θεωρώ και η ικανότητα μου να προσφέρω στην πόλη μας, δεν περνάει απαρατήρητη και χαίρομαι καταρχήν για αυτό. 

Προσπαθώ να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός και ειδικά, ενότητα στον κεντροδεξιό χώρο, με τους οποίους, έχω με όλους άριστη σχέση, ανεξαιρέτως.

Ελπίζω οι πολίτες να μας εμπιστευτούν και να αναγνωρίσουν την εργατικότητα μας, την διάθεση μας και κυρίως την ικανότητα και αποτελεσματικότητα μας»