Αν δούμε μπαλόνι στο Χολαργό, θα έχουμε «φούσκα» στην Αγία Παρασκευή … (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Κατά την έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τα πάρκινγκ του Μετρό στο Χαλάνδρι και την επιβάρυνση που δέχεται και θα δεχτεί η γύρω περιοχή στα όρια της Αγίας Παρασκευής, στην τοποθέτησή του ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση) μιλώντας για τις χαμένες ευκαιρίες του Δήμου, συμπεριέλαβε και τα όσα συμβαίνουν στα όρια με το Χολαργό, ένα θέμα που ταλανίζει το Δήμο Αγίας Παρασκευής επί σειρά ετών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε και στην κατασκευή από τον όμορο Δήμο μπαλονιού που θα σκεπάσει τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, γεγονός που ανακοίνωσε πρόσφατα δημόσια ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ενημερώνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για

«Λυόμενο στέγαστρο (μπαλόνι) στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με απόφασή του στις 24/1/2019, συνδράμει τον Δήμο Παπάγου- Χολαργού με το ποσό των 140.000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση λυόμενου στεγάστρου (μπαλονιού), έργο προϋπολογισμού 254.200 ευρώ…»

Σε απάντηση ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος δήλωσε, πως ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, έπειτα από επίσκεψη που δέχτηκε από τον κ. Σταθόπουλο συνοδευόμενο από τον κ. Βλάχο, πρόεδρο του Δ.Σ. και την κ. Παλαμάρη, Προϊσταμένη του Τμήματος Αστικού Σχεδιασμού, «κατάλαβε πως δεν πρόκειται να γίνει το μπαλόνι, τουλάχιστον στο προσεχές χρονικό διάστημα» και πως ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος «έπαιξε επικοινωνιακά». Ένας από τους λόγους μη υλοποίησης του έργου είναι η Αγία Παρασκευή, είπε. (1:06:44 του βιντέου)

Κατά σύμπτωση στην πρόσκληση για Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Παπάγου -Χολαργού, την Τρίτη 12-2-2019, η εισήγηση του 18ου θέματος έχει ως εξής:

«Αποδοχή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ τής Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «Εγκατάσταση λυόμενου στεγάστρου στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ του Λόφου Τσακού, στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού» και ορισμός επιτροπής».

Από μόνη της η εισήγηση αποτελεί μια επιβεβαίωση της κατασκευής του έργου. De facto η προγραμματική σύμβαση έχει γίνει και συζητούν την αποδοχή της! Όμως επιθυμώντας  να είμαστε εγκυρότατοι σε όσα δημοσιεύουμε, επικοινωνήσαμε άμεσα με τον ίδιο το Δήμαρχο, κ. Ηλία Αποστολόπουλο, ο οποίος απερίφραστα απάντησε, ότι δεν τίθεται θέμα ακύρωσης ή αναβολής και πως ο Δήμος προχωρά στην υλοποίηση. Όλες οι πληροφορίες αυτές προωθήθηκαν προς τον κ. Γκιζιώτη με λεπτομέρειες, και είναι αυτές ακριβώς που ομολογεί στο ακόλουθο βίντεο, μιλώντας περί ειλικρίνειας που συγκροτεί το ήθος σε έναν άνθρωπο, αλλά και αφέλειας, διότι μπορεί κανείς να νομίζει ότι είναι ειλικρινής αλλά να είναι αφελής, όπως θα ακούσετε να λέει.

video LocalWebTV

Εντύπωση μας έκανε στη συνέχεια η επιμονή του κ. Βλάχου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το μπαλόνι, θέλει στατική μελέτη και αδειοδότηση από την Πολεοδομία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως είπε, τέθηκε το θέμα των ορίων, οπότε έληξε το θέμα κατά τον κ. Βλάχο.

Σκεπτόμενοι και διασταυρώνοντας με αρμοδίους καταλήξαμε, ότι για να υπογραφεί μια σύμβαση με την Περιφέρεια ή άλλο φορέα για χρηματοδότηση έργου, είναι απαραίτητο ο φάκελος του έργου να είναι πλήρης με όλα τα δικαιολογητικά και έγγραφα. Επομένως, λογικό συμπέρασμα είναι πως ο γείτονας Δήμος τα διαθέτει για να μιλά για «αποδοχή προγραμματικής σύμβασης».

Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι πως στο πρόβλημα των ορίων των δύο Δήμων στην ουσία δεν έχει δοθεί καμία λύση. Επίσης, ότι ο γείτονας Δήμαρχος «κατάλαβε» μετά από επίσκεψη του δικού μας Δημάρχου, ότι δεν είχε καταλάβει πριν … αλλά προχωρά κανονικά στο έργο! Εμείς πάλι «καταλάβαμε» ότι εκείνος «έπαιξε επικοινωνιακά» το μπαλόνι, λόγω επικείμενων εκλογών προφανώς. Και μια ωραία ημέρα θα ξυπνήσουμε και θα τα δούμε όλα άσπρα και σκεπασμένα και θα είναι τα γήπεδα του Χολαργού με το μπαλόνι …

Αποτέλεσμα, αν δούμε μπαλόνι στο Χολαργό, θα είναι «φούσκα» τα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑίου κ. Σταθόπουλου στην Αγία Παρασκευή.