Τα αθλητικά σωματεία προτείνουν για τις υποδομές και την αθλητική πολιτική του Δήμου

Σχέδιο – πρόταση των αθλητικών σωματείων για το αθλητικό πάρκο “Στ. Κώτσης”

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τον Αθλητισμό στην Αγία Παρασκευή, παρακολουθήσαμε το βράδυ της Παρασκευής, 22/3/2019, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής. Η ημερίδα ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων του Δήμου και είχε από όλα, από γνωριμία με τα σωματεία, αλλά και σοβαρές προτάσεις. (σ.σ. για την κάλυψη της ημερίδας παρέστη μόνο η ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr)

Από αριστερά: Μ. Τσιαντής, Π. Κοσκινάς, Γ. Σερκεδάκης, Ζ. Σώκος, Γ. Καράμπελας, Γ. Πάνου, Μ. Κεχρής

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Σώκος και το πάνελ αποτελούνταν από τους κυρίους

Μάκη Κεχρή, πρόεδρο της ΑΕΑΠ (βόλεϊ)

Πάνο Κοσκινά, πρόεδρο του ΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ποδόσφαιρο)

Γιάννη Πάνου, πρόεδρο της ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ (ποδόσφαιρο σάλας)

Γιώργο Καράμπελα, πρόεδρο του ΓΣΑΠ (μπάσκετ γυναικών)

Μπάμπη Τσιαντή, προπονητή εκπρόσωπο του ΚΑΠ (μπάσκετ ανδρών)

Γιάννη Σερκεδάκη, πρόεδρο του ΟΑΑΠ (τένις)

..

Γιώργος Καράμπελας

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ), δηλαδή το Γυναικείο μπάσκετ, κ. Γιώργος Καράμπελας, αναφέροντας τα εξής:

Είναι η πρώτη φορά , από όσο θυμόμαστε οι παλαιότεροι, που τα μαζικά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης διοργανώνουν από κοινού μια τέτοια ημερίδα με στόχους κοινούς και υψηλούς. Δεν  αντιπροσωπεύουμε όλα τα αθλήματα –  ούτε θα είχαμε τις δυνατότητες άλλωστε –  όμως είμαστε παρόντες και συνδιαμορφώνουμε την σημερινή ημερήσια διάταξη οι βασικοί σύλλογοι που εκπροσωπούμε τα μαζικά αθλήματα του ποδοσφαίρου, της καλαθοσφαίρισης, της πετοσφαίρισης, του ποδοσφαίρου σάλας και της αντισφαίρισης.

Από την άποψη αυτή η σημερινή ημερίδα είναι ιστορική για τον αθλητισμό στην πόλη μας.

Σήμερα  θα μας δοθεί η ευκαιρία να προβάλλουμε το πραγματικό μας πρόσωπο, αυτό που βιώνουμε καθημερινά σαν εργάτες του αθλητισμού, ένα πρόσωπο που συχνά συγχέεται – σκόπιμα ή όχι – με το πρόσωπο του «επαγγελματικού» αθλητισμού, δηλαδή με άλλες πρακτικές – υπόγειες ή υπέργειες – εμπορευματικού χαρακτήρα.

Θα μιλήσουμε για την αθλητικό-κοινωνική ταυτότητά μας, όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, θα μιλήσουμε για τις ανάγκες ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών της πόλης, οι οποίες σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις του Δήμου μας καλύπτονται σε ποσοστό μόλις 15%, θα μιλήσουμε για την σχέση του Δήμου μας με τα ερασιτεχνικά σωματεία, όπως έχει διαμορφωθεί επί δεκαετίες με την επιχορήγηση και την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών χώρων και θα μιλήσουμε τέλος για την σχέση των σωματείων με την τοπική κοινωνία, όπως αυτή εκφράζεται με τα σχολεία , τις επιχειρήσεις, τους τοπικούς συλλόγους και τους πολιτιστικούς φορείς.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και δίνουμε την σκυτάλη της ημερίδας στον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συνδημότη μας Ζαχαρία Σώκο, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά του”.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν από τους ομιλητές παρατηρήσαμε σύμπνοια και προσπάθεια επίλυσης από κοινού των προβλημάτων. Ακολούθως δημοσιεύουμε αναλυτικά την επιστολή που εστάλη προς τους δημοτικούς παράγοντες, όπου ξεκαθαρίζεται πως “η εκδήλωσή δεν προσφέρεται για προεκλογική καμπάνια ουδεμιάς παράταξης” και ζητείται “να επικεντρώσουμε την συζήτησή μας στους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων του ερασιτεχνικού αθλητισμού”. Επίσης δημοσιεύουμε την εικόνα και της προτάσεις των αθλητικών σωματείων για τις αθλητικές υποδομές και την αθλητική πολιτική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, όπως αποφασίστηκαν μετά από ώρες συζητήσεων.