Αρχική ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ορθολογική ψήφος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Του Μάνου Κάππου

Ορθολογική ψήφος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Του Μάνου Κάππου

Σαν δημότης της Αγίας Παρασκευής τα τελευταία 33-34 χρόνια, πρώτη φορά αμφιταλαντεύομαι για την ψήφο μου στις Αυτοδιοικητικές-Δημοτικές εκλογές. Όχι ως προς το “νέοι και άφθαρτοι” εναντίον “παλιοί και δοκιμασμένοι”. Δεν τίθεται τέτοιο δίλημμα. Όπως επίσης, δεν τίθεται και θέμα κομματικό. Οι εκλογές αυτές, είναι εκλογές ικανοτήτων και όχι κομματικών χρισμάτων. Όσο και αν κάποιοι, εμφανίζονται σαν “δελφίνοι” και μέσα στα κομματικά γεγονότα, βγάζοντας φωτογραφίες και selfies με στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής (!).

Για μένα λοιπόν το δίλημμα, εκτείνεται σε παρατάξεις από τον κ. Ζορμπά, τον κ. Τσιαμπά, τον κ. Κρητικίδη, τον κ. Μυλωνάκη, μέχρι και τον κ. Γκιζιώτη. Δηλαδή από ανθρώπους δοκιμασμένους στην τοπική Αυτοδιοίκηση (με αποδείξεις) έως και ανθρώπους που έχουν ένσημα και έχουν, με κάποιον τρόπο, δουλέψει και “ιδρώσει” για τον βιοπορισμό τους. Προκομένους και νοικοκυρεμένους δηλαδή ανθρώπους. Κυρίως όμως ανθρώπους με μόρφωση και κύρος, που μπορούν να εκπροσωπήσουν την πόλη μας επάξια. Για τις υπόλοιπες παρατάξεις, δεν θα μπω στον κόπο και την διαδικασία να σπαταλήσω γραμμές και άποψη. Νομίζω, σαν προσωπική άποψη μου πάντα, ότι δεν μπαίνουν καν στο κάδρο των επιλογών μου. Όπως επίσης, δεν θα μιλήσω και για τον αξιόλογο, κατά τ’ άλλα, νυν Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο (με τα καλά του και τα κακά του), καθώς μιλάμε πλέον για αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο μας. Πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αλλαγή, ακόμα και αν επανεκλεγεί ο κ. Σταθόπουλος. Αλλαγές σε τρόπο διοίκησης, προσέγγισης αλλά και σε πρόσωπα.

Επαναφέροντας λοιπόν ξανά το δίλημμα μου, θεωρώ τις συγκεκριμένες εκλογές, ιδιαιτέρως σκεπτόμενες για τους συμπολίτες μου, καθώς θα πρέπει όλοι να αποφασίσουμε επιτέλους σωστά και να “δώσουμε” τον Δήμο σε ανθρώπους με εμπειρία και ικανότητες αποδεδειγμένες με κάποιον τρόπο. Σε δοκιμασμένους ανθρώπους που ξέρουν, γνωρίζουν και έχουν το know how, για τον τρόπο που θα διοικήσουν και για τον τρόπο πως να διεκδικήσουν πόρους και έργα για τον Δήμο μας, προφανώς από τις επόμενες κυβερνήσεις. Με βλέπετε να επιμένω ιδιαιτέρως στο παραπάνω για έναν και μόνον λόγο. Το δοκιμάσαμε το “νέο”, σαν έθνος, σαν χώρα, σαν κοινωνία (στην κεντρική πολιτική σκηνή), αλλά  και σαν Αυτοδιοίκηση. Σημειώστε δε, ότι δεν διορθώνονται οι επιλογές και τα πράγματα, άπαξ και η ψήφος “μπει” στην κάλπη. Αυτό ως προς το δίλημμα “νέοι” εναντίον “παλαιών”.

Οι επιλογές λοιπόν πολλές, αλλά η ψήφος μια. Όλες οι επιλογές ωστόσο, θα πρέπει να είναι με γνώμονα πάντα τον σεβασμό και το καλό της πόλης μας, αλλά και με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, στις δημοκρατικές αξίες και στα δημοκρατικά ιδεώδη.

*Υ.Γ : Λίαν συντόμως θα υπάρξουν δικαστικές και εισαγγελικές αποφάσεις, που θα “ξεσκαρτάρουν” το τοπίο των επιλογών. Οψόμεθα…

Μάνος Κάππος

Ιδιωτικός υπάλληλος

Δημότης Αγίας Παρασκευής