Πλαστογραφία … παράβαση καθήκοντος … ψεύδη! Η απόλυτη παρακμή του Δήμου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σοβαρή καταγγελία έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Ζορμπάς, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου περί προνομιακής μεταχείρισης από το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο υπαλλήλου που κατηγορείται για πλαστογραφία.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Σταθόπουλο τόνισε ότι προσπαθεί να τον προφυλάξει από τυχόν ποινικά επακόλουθα.

Συγκεκριμένα από τον νόμο ορίζεται ότι, εφόσον υπάρξει από τον Εισαγγελέα δίωξη εν ενεργεία δημοτικού υπαλλήλου για πλαστογραφία, ο εκάστοτε δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να τον θέσει σε δυνητική αργία με το ερώτημα της απόλυσης, έως ότου αποφανθούν τα ποινικά δικαστήρια. Σχετικό συμβάν έλαβε χώρα επί δημαρχίας Ζορμπά, ο οποίος προέβη στα νόμιμα μέτρα.

Και επί δημαρχίας Σταθόπουλου υπήρξε παλαιότερο ανάλογο περιστατικό. Στην περίπτωση εκείνου του υπαλλήλου ο κ. Δήμαρχος επίσπευσε τις διαδικασίες και έθεσε τον υπάλληλο στην κρίση του Πειθαρχικού Συμβούλιου, με την αιτιολογία ότι βλάπτεται ο Δήμος (σ.σ. ο υπάλληλος αθωώθηκε παμψηφεί).

Στο τωρινό συμβάν ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε live πως δεν έχει γνώση σχετικά!!! Δεν γνωρίζει τίποτα!!!!

Εξετέθη όμως οικτρά, όταν ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση) του θύμισε, ότι την Δευτέρα 8/4/2019 εκδικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση και ο κ. Σταθόπουλος είναι ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ του υπαλλήλου που κατηγορείται για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ σε δημόσια έγγραφα!!!!!

Μετά από αυτό ως εκ θαύματος ο Δήμαρχος θυμήθηκε, ότι γνώριζε ….

Αν αυτό δεν είναι εμφανέστατη παράβαση καθήκοντος, τότε ποιο είναι;;;

Να συμπληρώσουμε πως ο κ. Δήμαρχος πάνω στην άρνησή του, αναρωτήθηκε μήπως γνωρίζει κάτι ο Γενικός Γραμματέας. Να τον διαβεβαιώσουμε (αν και το γνωρίζει πολύ καλά) πως και ο Γ.Γ. γνωρίζει και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που έχουν επίσης κληθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Κυρίες και κύριοι,

Τα μεγάλα λόγια περί τήρησης της νομιμότητας που διατυμπάνιζε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑίος κ. Σταθόπουλος πήγαν περίπατο. Δεν διστάζει πλέον να ψεύδεται δημοσίως και να αποφεύγει τις ευθύνες του. Η νομιμότητα όμως δεν είναι παιχνιδάκι που ο καθείς πολιτικός αξιωματούχος μπορεί να τη χειρίζεται και να την εφαρμόζει κατά το δοκούν. Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν και τιμωρίες για όλους…

Αυτή τη στιγμή ο ίδιος ο Δήμαρχος κρατά υπό τη σκέπη του υπάλληλο που κατηγορείται για ποινικό και πειθαρχικό αδίκημα το οποίο επιφέρει την ποινή της απόλυσης, παραβιάζοντας κάθε έννοια καθήκοντος, σεβασμού των νόμων και της Δημοκρατίας. Μια εικόνα πλήρους παρακμής της πόλης. Μια εικόνα που δυστυχώς θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα.

Κατά τον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι υπάρχει «Έγκλημα» αλλά υπάρχει και «Τιμωρία». Το σίγουρο είναι ότι αυτή η υπόθεση θα έχει μακρά εξέλιξη και άσχημο τέλος για τους θρασείς παρανόμους.

Κυρίες και κύριοι,

Αν εσείς προτιμάτε έναν τέτοιο δήμαρχο να ορίζει την πόλη σας με ευνοιοκρατία και αδιαφάνεια, εγώ διαφωνώ κάθετα.

Υ.Γ. Το aparaskevi-images.gr έχει στην κατοχή του αδιάσειστα στοιχεία για το αληθές όσων ανωτέρω καταγγέλθηκαν από τους κ.κ. Ζορμπά και Γκιζιώτη, αλλά εξυπακούεται, ότι δεν είναι δυνατόν να δημοσιευθούν.