ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κράτηση Ανδρέα Γκιζιώτη από την αστυνομία με πρόταξη όπλου έξω από την ΕΡΤ!!!

Πρωτάκουστο περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ έξω από την ΕΡΤ στη Λ. Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιο Δήμαρχο Ανδρέα Γκιζιώτη.

Όπως μας είπε ο κ. Γκιζιώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μέλη του ΚΚΕ παρουσία του ίδιου γύρω στις 8 μ.μ.-9 μ.μ. τοποθέτησαν έξω από το κτίριο της Ραδιοτηλεόρασης πανό με πολιτικό περιεχόμενο σχετικά με την προεκλογική εκδήλωση της Κυριακής. Ένα από τα χιλιάδες πανό που τοποθετούνται συνεχώς και διαχρονικά στο σημείο.

Αμέσως έσπευσε το περιπολικό που βρίσκονταν στην ΕΡΤ μαζί με ένα τζιπ και 3 μηχανές της αστυνομίας θέτοντάς τον υπό κράτηση και ζητώντας του στοιχεία. Εκείνος τους πληροφόρησε ότι είναι δημοτικός σύμβουλος παρέχοντάς τους όλα τα στοιχεία που ζήτησαν για τον τυπικό όπως φαντάστηκε έλεγχο. Παρόλα αυτά όμως οι αστυνομικοί τον υποχρέωσαν να παραμείνει στο σημείο για περισσότερο από 45 λεπτά κάνοντας εκτενή έλεγχο.

Το σοβαρότερο είναι ότι στην κίνηση του κ. Γκιζιώτη να βγει από το αυτοκίνητο ένας εκ των αστυνομικών του πρόταξε το πιστόλι.

Ευτυχώς το περιστατικό έληξε χωρίς άλλες ιστορίες και ο κ. Γκιζιώτης αφέθηκε ελεύθερος.

Από το περιστατικό δημιουργούνται διάφορες σημαντικές απορίες.

  • Πως ξαφνικά τόσο ενδιαφέρον της αστυνομίας για ένα πανό; Όποιος περάσει από τη Λ. Μεσογείων στα κιγκλιδώματα του περιβόλου της ΕΡΤ θα παρατηρήσει διαρκώς αναρτημένα πανό. Ποτέ πριν όμως δεν σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά.
  • Πόσο δύσκολο ήταν να διαπιστώσουν ποιος είναι ο κ. Γκιζιώτης και χρειάστηκαν 45 λεπτά; Τι έψαχναν; Πως ξαφνικά βρέθηκαν τόσες αστυνομικές δυνάμεις μέσα στην ΕΡΤ;
  • Ας έδειχναν το ίδιο ζήλο και για τα περιστατικά ληστειών που λαμβάνουν χώρα στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής.