Η Αγία Παρασκευή στρέφεται προς τον Γιώργο Οικονόμου

Σε μια ογκώδη, όσο και ενθουσιώδη συγκέντρωση, που γέμισε την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ο υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Οικονόμου παρουσίασε στους πολίτες το πολιτικό πλαίσιο, το πρόγραμμα και τα στελέχη του, με βάση τα οποία διεκδικεί την ψήφο των δημοτών.

1. Το πολιτικό πλαίσιο

Στο πρώτο τμήμα της ομιλίας του ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι οι διοικήσεις του δήμου της τελευταίας δεκαετίας, ξαναζητούν την ψήφο του πολίτη χωρίς ούτε μια λέξη αυτοκριτικής, χωρίς ούτε μια συγνώμη για τα πολλά λάθη και τις παραλείψεις τους. Συνεπώς, πρόσθεσε ο ομιλητής, το δίλημμα για τον κάθε δημότη Αγίας Παρασκευής είναι αν η πόλη θα γυρίσει σελίδα και θα στραφεί προς το Αύριο, εγκαταλείποντας τις διοικήσεις του χθες που απλώς θέλουν να συνεχίσουν την καταστροφική τους πολιτική, ή  αν επιλέξει να συνεχιστεί η παρακμιακή πορεία της πόλης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου είπε: «Όποιος συμπολίτης μας συμφωνεί ότι αυτά που έγιναν την τελευταία δεκαετία στην πόλη είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην Αγία Παρασκευή, ναι! Πρέπει να ξαναψηφίσει αυτούς που έφεραν την πόλη στη σημερινή της κατάσταση.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο κ. Οικονόμου αντιπαρέβαλε τον δικό του συνδυασμό, τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, μια δημοτική παράταξη που για πρώτη φορά ζητεί την ψήφο των πολιτών, που δεν έχει ευθύνη για όσα έγιναν -ή δεν έγιναν- στην πόλη και που έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης της Αγίας Παρασκευής στο Αύριο: «Η παρουσία μου σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε εκδήλωση της Αγίας Παρασκευής τους προηγούμενους μήνες, αλλά και η σημερινή σας παρουσία εδώ, με πείθουν ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της παρακμής κλείνει την Κυριακή.

Με πείθουν ότι οι πολλοί, η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης παίρνει πίσω την εντολή που έδωσε πριν από πέντε χρόνια στον Γιάννη Σταθόπουλο, όπως πήρε πίσω την εντολή που είχε δώσει παλαιότερα, στον προκάτοχό του. Αυτοί οι δυο εκφραστές του χθες ολοκληρώνουν τον κύκλο τους, κι η Αγία Παρασκευή κλείνει πίσω της μια περίοδο στασιμότητας, υποβάθμισης, χαμένων ευκαιριών.»

2. Το πρόγραμμα

Ακολούθως ο υπ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής παρουσίασε για μια ακόμα φορά αναλυτικά το πολιτικό του πρόγραμμα, το οποίο περικλείεται σε οκτώ πυλώνες: Καθημερινότητα του πολίτη, Καθαριότητα και ασφάλεια στην πόλη, παιδικοί σταθμοί και σχολεία, απασχόληση κι επιχειρηματικότητα, επικοινωνία του δήμου με τον δημότη, στήριξη όσων έχουν ανάγκη το δήμο, έμφαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και, τέλος, υποδομές στην Αγία Παρασκευή.

3. Τα στελέχη

Τέλος ο Γιώργος Οικονόμου κάλεσε στην εξέδρα και τα 50 αξιόλογα τοπικά στελέχη του, στην πλειοψηφία τους πρώτη φορά υποψήφιοι, που ενεργοποιήθηκαν και είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών της Αγίας Παρασκευής.

Σημαντικές παρουσίες

Εκτός από τις ευχές που έστειλαν για την εκδήλωση και το τελικό αποτέλεσμα στελέχη όπως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης, η πρ. Βουλευτής και κάτοικος Αγίας Παρασκευής Ελευθερία Μπερνιδάκη- Άλντους, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην γερουσιαστής Κρις Σπύρου κλπ, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και προλόγισαν: ο ευρωβουλευτής -κι εκ νέου υποψήφιος- της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο πρ. Υπουργός Οικονομικών και υπ. βουλευτής βορείου τομέα Γιάννης Παπαθανασίου, οι υπ. Βουλευτές βορείου τομέα ΝΔ Ιωάννα Καλαντζάκου και Βασίλης Ξυπολιτάς και πλήθος υπ. περιφερειακών συμβούλων.

Στο βήμα ανέβηκε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πολιτευτής της ΝΔ Σωτήρης Ησαΐας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη στήριξης και υπερψήφισης της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και του Γιώργου Οικονόμου, την οποία -όπως πρόσθεσε- θεωρεί βέβαια.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρ. υπ. Δήμαρχος και υπ. Βουλευτής της ΝΔ, που σήμερα είναι υπεύθυνος για τον πολιτικό σχεδιασμό του συνδυασμού κ. Μάκης Χάρχαρος, ο οποίος απέδειξε ότι ο μεγάλος όγκος των στελεχών και των πολιτών της ελληνικής κεντροδεξιάς στηρίζει στην Αγία Παρασκευή τον Γιώργο Οικονόμου και προσβλέπει στην εκλογή του, ώστε να υπάρξει στενή συνεργασία κεντρικής εξουσίας και δημοτικής αρχής, υπέρ των κατοίκων και των δημοτών της Αγίας Παρασκευής.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία αυτοδιοικητικών στελεχών της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική εκδήλωση του Γιώργου Οικονόμου και της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Παρών ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης, ο στενός του συνεργάτης Κώστας Στεροδήμας, ο Σταμάτης Φόλας, ο Νίκος Μαρκόπουλος, ο τ. Αντιδήμαρχος Δημήτρης Αλεφαντής κλπ

Σήμερα Τετάρτη, ο Γιώργος Οικονόμου μιλάει στον Τσακό και την Παρασκευή στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη κλείνει την προεκλογική του εκστρατεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ