Οι καινοφανείς … κομήτες της πολιτικής λογοτεχνίας

Photo: newsbomb

Γράφει η Λένα Μαρκή

Και ξαφνικά προς χάριν της ψηφοθηρίας έπιασαν όλοι έναν κονδυλοφόρο και μεταμορφώθηκαν σε λογοτέχνες.

Ο λόγος για ορισμένους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Αγίας Παρασκευής που απέκτησαν άξαφνα θέση και άποψη και μάλιστα ενυπόγραφη. Το παράξενο είναι ότι τουλάχιστον την τελευταία πενταετία ήταν ανύπαρκτοι στα μεγάλα προβλήματα και τις διχογνωμίες που υπήρχαν. Ή έκαναν κάνα προσωπικό σχόλιο στο FB, έτσι για την παρέα.

Θέτοντας όμως υποψηφιότητα και έχοντας ανάγκη την στήριξη των δημοτών ώστε να εκλεχθούν άρχισαν την δημοσίευση κειμένων.

Που να ήταν άραγε όταν «παίζονταν το παιχνίδι» του κτήματος Ιόλα; Γιατί τότε δεν έβαλαν την υπογραφή τους και τη φωτογραφία τους σε ένα κείμενο διαμαρτυρίας (ή και συμφωνίας); Ούτε για το κολυμβητήριο διαβάσαμε ποτέ ένα κείμενό τους, ούτε για τα 23 στρεμ. στα Πευκάκια, ούτε για τη δημιουργία παιδικών σταθμών, ούτε για την μη αγορά του λεωφορείου των ΠΑΙΣΔΑΠ παρόλο που υπήρχαν τα χρήματα από δωρεά. Είναι όμως έτοιμοι για τη συγγραφή πολιτικού άρθρου και την κριτική των πρώην, των νυν και των επόμενων.

Ας γνωρίζουν οι καινοφανείς «κομήτες» συγγραφείς πως δημοτικός σύμβουλος δεν γίνεσαι με ένα δημοσιευμένο κείμενο με κριτική επί παντός επιστητού. Πρέπει να σε γνωρίσει ο κόσμος, να του μιλήσεις από κοντά, να του σφίξεις το χέρι, να σε εμπιστευτεί.

Διαφορετικά η αποτυχία είναι δεδομένη.