Βασίλης Ζορμπάς: η διαδρομή μου….

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

Γεννήθηκα στις 8 Αυγούστου 1954 και έλκω την καταγωγή μου από την ορεινή Ναυπακτία, προερχόμενος από αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια τόσο από την πλευρά του πατέρα μου, Σπυρίδωνα Ζορμπά, όσο και από την μητέρα μου, Δήμητρα Ζορμπά. 

Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Αποστόλου και είμαστε γονείς δύο κοριτσιών, της Δήμητρας – Χαριτίνης, χημικού – βιολόγου, η οποία εργάζεται στην Ολλανδία, και της Ελένης, οικονομολόγου, η  οποία εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Οκτώβριος του 1974: εισήχθηκα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ιατρική Σχολή. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και της στρατιωτικής μου θητείας το 1989 έλαβα την ειδικότητα του Ιατρού – Πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο Ν.Θ.Α. Σωτηρία

1985 έως και 2010: άσκησα ως ιατρός ελεύθερο επάγγελμα στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Την ίδια χρονική περίοδο ξεκίνησα να  εργάζομαι ως Πνευμονολόγος στο Ι.Κ.Α.  Αγίας Παρασκευής και παράλληλα προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 

2014 έως σήμερα: είμαι Διευθυντής Ιατρός Πνευμονολόγος στο ΠΕ.Δ.Υ.  Αγίας Παρασκευής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Οκτώβριος του 1974: συνυπέγραψα την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΟΝΝΕΔ με άλλους νέους της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, όπως τον Κώστα Καραμανλή, τη Μαριέττα Γιαννάκου, το Βασίλη Μιχαλολιάκο,  το Δημήτρη Τσιγκούνη, το Θρασύβουλο Μαυρομάτη, το Νίκο Παπαδημάτο και πολλούς άλλους αγαπητούς συναγωνιστές. 

Οκτώβριο του 1974 έως 1981: εκλεγόμουν συνεχώς στο ΔΣ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Την ίδια χρονική περίοδο διετέλεσα μέλος τριών (3) Πανσπουδαστικών Συνεδρίων, ενώ για ένα έτος διετέλεσα μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ . 

1975 έως 1988: διετέλεσα Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Xαλανδρίου και ταυτόχρονα Πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ και συνεργάστηκα με όλους τους προέδρους της Κεντρικής ΟΝΝΕΔ, με τον Αναστάση Παπαληγούρα, τον Δημήτρη Τσιγκούνη, τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

1977: συμμετείχα ως μέλος στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική και από εκείνη την χρονιά συμμετέχω σε όλα τα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας. 

1982: ο Αείμνηστος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αβέρωφ με όρισε υπεύθυνο για τη δημιουργία των νέων γραφείων για την ΟΝΝΕΔ στο Ν. Αττικής . 

1988: ο Αείμνηστος Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με διόρισε μέλος στη ΝΟΜΕΚΕ της Β3 Νέας Δημοκρατίας, όπου παρέμεινα έως το τέλος του 1990.                              

1990 μέχρι το 2002: για επαγγελματικούς λόγους παρέμεινα απλό μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΝΔ Κοντοπεύκου Αγίας Παρασκευής.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

1986: συμμετέχω ενεργά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 

2002: διεκδίκησα το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Συμμετείχα εν συνεχεία στο ψηφοδέλτιο του τότε υποψηφίου Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όπου εκλέχτηκα ως πρωτεύσας σε ψήφους. Ορίστηκα Πρόεδρος των Νομικών Προσώπων των Δημοτικών Ιατρείων και των ΚΑΠΗ, ενώ ταυτόχρονα διετέλεσα Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.                                                          

Μαϊος του 2005: υπέβαλα την παραίτησή μου από Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία ακολούθησα “μοναχική αυτοδιοικητική πορεία”, καθότι ο Δήμαρχος είχε επιλέξει να μην με συμπεριλάβει εκ νέου στο ψηφοδέλτιό του.

Οκτώβριος του 2006: ζήτησα την ψήφο των συμπολιτών μου ως υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος της Αγίας Παρασκευής .

2010: ζήτησα  το χρίσμα της παράταξης μας, η οποία με τίμησε.

Νοέμβριος του 2010ΕΚΛΕΧΘΗΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ με ποσοστό 52,5%. Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών έλαβα τον αριθμό των  5.300 ψήφων, τα οποία αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 26,8%. Η θητεία μου διήρκησε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, ενώ το έργο μου χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά θετικό τόσο από την τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευή, όσο και από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, το 2010 στην Αγία Παρασκευή ξεπέρασε το 38%.

Στην  συνέχεια της  αυτοδιοικητικής  μου πορείας, στις δημοτικές εκλογές του 2014 στον πρώτο γύρο των εκλογών έλαβα το ποσοστό του 35%, το οποίο αντιστοιχούσε στον αριθμό των 8.050 ψήφων και τελικά στο δεύτερο γύρο έλαβα το ποσοστό του 49,3%. Διαφορά μόλις 192 λιγότερων ψηφοδελτίων από τον ανθυποψήφιο μου.    

Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να τονίσω, ότι η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές το 2014 έλαβε στην Αγία Παρασκευή το ποσοστό του 25%, γεγονός που αποδεικνύει πως, παρόλο που μια πλειάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Αγία  Παρασκευή ήταν υποψήφιοι σε αντίπαλα ψηφοδέλτια (του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ), τελικά ως δημοτική παράταξη ”Αγία Παρασκευή η πόλη μας ” κατορθώσαμε να επιτευχθεί μεγαλύτερο ποσοστό με ταυτόχρονη αύξηση των ψηφοδελτίων κατά 52% από αυτό του 2010. Το μέγεθος  της αύξησης του ποσοστού θεωρήθηκε ως ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ για τις δημοτικές εκλογές.

Ζητώ τη στήριξή σας για να επιστρέψει η πόλη μας σε μέρες έργων, αποτελεσματικότητας και ευημερίας!


Βασίλης Ζορμπάς
Ιατρός Πνευμονολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής