Με προπαγανδιστικά φυλλάδια προσπαθούν να πλήξουν την υποψηφιότητα Ζορμπά;

Photo: in.gr

Γράφει η Λένα Μαρκή

Οι υπόγειες τακτικές παρελθόντων ετών έκαναν ξανά την εμφάνισή τους προεκλογικά στην Αγία Παρασκευή.

Λίγο πριν τον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών και της οριστικής αναμέτρησης των υποψηφίων δημάρχων Βασίλη Ζορμπά και Γιάννη Σταθόπουλο, οι γνωστοί άγνωστοι «κυκλοφόρησαν» φυλλάδια, ψευδή αντίγραφα αυτών του Β. Ζορμπά, επιθυμώντας να δημιουργήσουν έριδες και αναταραχές.

 Στα φυλλάδια παρουσιάζεται ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος ως εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τους δημότες να ψηφίσουν τον Βασίλη Ζορμπά για δήμαρχο. Αποτέλεσμα ήταν οργισμένη ανακοίνωση του Δημάρχου (η οποία φυσικά δεν στάλθηκε ποτέ στο aparaskevi-images.gr – γιατί άραγε; ) με την οποία κατηγορεί ευθέως τον πολιτικό του αντίπαλο για «κιτρινισμό». Ο Βασίλης Ζορμπάς δηλώνει ότι ούτε ο ίδιος, ούτε η παράταξή του έχουν καμία σχέση και πως διαφωνούν με οποιεσδήποτε προβοκατόρικες ενέργειες εμφανίζονται στην πόλη τις παραμονές κάθε εκλογικής διαδικασίας τις οποίες και καταδικάζουν.

Κινήσεις τέτοιου είδους αποτελούν σημεία τεράστιου πανικού και γίνεται αντιληπτό, ότι υπάρχουν άτομα στην πόλη που είναι ικανά να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια για να μην εκλεγεί ο Βασίλης Ζορμπάς. Σαφέστατα δεν τους ενδιαφέρει η ενότητα των δημοτών, ούτε ο σεβασμός των Δημοκρατικών διαδικασιών που είναι οι εκλογές. Στόχος τους είναι η πόλωση και η δημιουργία εντυπώσεων αρνητικών για τον Β. Ζορμπά, με σκοπό να τον πλήξουν πολιτικά. Από την άλλη τοποθετούν εμμέσως τον Γ. Σταθόπουλο στη θέση του πολιτικού «θύματος»…

Δοκιμασμένο κόλπο αφού και στις δημοτικές εκλογές του 2014, δυο μέρες πριν τη δεύτερη Κυριακή βραδινές ώρες,  η Αγία Παρασκευή γέμισε με φυλλάδια που παρουσίαζαν συνεργασία Σταθόπουλου – Γιαννακόπουλου προσβλέποντας στην ψηφοθηρία υπέρ του πρώτου. Οι αρουραίοι της βραδιάς εκείνης έγιναν τσακωτοί από πολίτες.

Τέτοιες φτηνές πρακτικές δεν ξεγελούν πλέον τους πολίτες, οι οποίοι έχουν κρίση και δεν «τρώνε σανό», όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι. Είναι αστείο να πιστέψει κανείς πως έναν αυτοδιοικητικός με πορεία ετών, με άριστες πολιτικές περγαμηνές, θα έπεφτε σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Πόσο μάλλον ο Βασίλης Ζορμπάς, που οφείλουν να του αναγνωρίσουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι πως δεν είναι άνθρωπος των χτυπημάτων κάτω από τη μέση και των υπόγειων διαβουλεύσεων. Όλοι γνωρίζουν ότι έχει το θάρρος των λόγων του.

Ποιος έχει άραγε όφελος από την πράξη αυτή; Αλήθεια στην εποχή της τεχνολογίας και της άμεσης ενημέρωσης η αυτοθυματοποίηση έχει αποτέλεσμα;

Το σίγουρο είναι πως με προπαγανδιστικά φυλλάδια και «βρόμικο» πολιτικό πόλεμο δεν κατευθύνονται οι ψηφοφόροι. Δεν αποτελούν άβουλα πλάσματα στα πολιτικά παιχνίδια κανενός. Είναι σε θέση να διακρίνουν και να αξιολογήσουν τους υποψηφίους με βάση τις πράξεις και όχι τα λόγια και τις υποσχέσεις.

Είναι λυπηρό το ότι στην Αγία Παρασκευή του 2019 ορισμένοι «παίζουν» παιχνίδια του Μεσαίωνα.