Ετοιμάζεται ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ – Άλλοι κάνουν αμάν να εκλεγούν και εκλεγμένοι φεύγουν …

Photo: bernews

Γράφει η Λένα Μαρκή

Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αρχικά όλοι ανέμεναν την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, η οποία άργησε 18 ολόκληρες μέρες. Βγήκαν επιτέλους τα αποτελέσματα και υποθέσαμε ότι πλέον κάθε «κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του».

Αμ, δε …

Βλέπετε, άρτι εκλεγμένο πλέον στέλεχος δημοτικού συνδυασμού και μάλιστα με σημαντικό αριθμό ψήφων, ετοιμάζεται να τα βροντήξει κάτω και να αποχωρήσει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων!!!

Αλήθεια δεν γνώριζε τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του πριν εκτεθεί ως υποψήφιος;

Προφανώς συμμετείχε μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο, άντε και να φέρει μερικούς ψήφους στην παράταξη, αλλά μέχρι εδώ. Δεν περίμενε ότι θα έφτανε ψηλά στην προτίμηση των δημοτών ώστε να τον εκλέξουν για το δημοτικό συμβούλιο. Βλέποντας το αποτέλεσμα η απόφαση ήταν μονόδρομος.

Νόμιμη και κατανοητή κίνηση. Είναι όμως ηθική; Δεδομένων των προϋπαρχόντων στοιχείων και της αναγνωρισιμότητας το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν αναμενόμενο. Το εν λόγω στέλεχος μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά, ως χάρη σε κάποιον/ους φίλο/ους. Στην καλύτερη περίπτωση  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιπόλαιο.

Όταν κατά την προεκλογική περίοδο μιλούσαμε για επιλογή αξιόλογων υποψηφίων για το Δ.Σ. είχαμε ως στόχο την αποφυγή τέτοιων συμμετοχών. Δυστυχώς οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να «σταυρώνουν» με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια.

Περισσότερα επ’ αυτού στο μέλλον.