Καθαριότητα: Η πόλη εκπέμπει SOS, η δημοτική Αρχή σε βαθύ λήθαργο!

Θ. Σώκου αρ. 16, βρίσκονται εκεί περίπου ένα μήνα. Κανείς από το δήμο δεν είδε τίποτα, κανείς δεν ενημέρωσε;

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε πλήρη αδράνεια βρίσκεται η δημοτική Αρχή Σταθόπουλου, πιθανά στην προσπάθεια να «χωνέψει» το αποτέλεσμα καταπέλτη των δημοτικών εκλογών.

Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι η πόλη έχει γεμίσει από υλικά κλαδέματος δέντρων (κλαδιά, φύλλα, κλπ) και από μπάζα, οι δε καταγγελίες των πολιτών έχουν πλημμυρίσει ιστό κοινωνικής δικτύωσης. Παντού δημοσιοποιούνται φωτογραφίες με σκουπίδια πολυκαιρισμένα και φραγμένα φρεάτια. Η πόλη βοά, αλλά οι αρμόδιοι λάμπουν δια της απουσίας τους …

Η δημοτική Αρχή το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να δημοσιεύσει ένα απαράδεκτο κείμενο περί ευθυνών, υψηλών πληρωμών αποκομιδής και προστίμων από έναν Κανονισμό Καθαριότητας που είναι σε αδράνεια και είναι ζήτημα αν έχει εφαρμοστεί ποτέ.

Δεν βγήκε όμως να μαζέψει τα σκουπίδια ακόμα!!! Περιμένει προφανώς τηλεφώνημα από τους πολίτες!

Ακόμη και αποδεχόμενοι την κακή συμπεριφορά των δημοτών που προβαίνουν σε κλάδεμα των φυτών του κήπου τους χωρίς να ειδοποιήσουν πριν το Δήμο, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι, δεν υφίσταται πλέον δικαιολογία για τη δημοτική Αρχή, γιατί εδώ και πολλές μέρες έχει δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν αντιδρούν. Εξάλλου η ικανότητα και η εγρήγορση ενός δήμου φαίνεται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Όπως αντιλαμβανόμαστε ο δικός μας δήμος υστερεί σε μεγάλο βαθμό στον τομέα αυτό.

Οδός Ηπείρου απέναντι από το κολυμβητήριο. Οι μέρες περνούν και τα σκουπίδια παραμένουν εκεί … μαζί με τους ανακατεμένους κάδους.

Μην ξεχνάμε δε ότι μετά την παραίτηση του κ. Γιάννη Σιδέρη από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, την ευθύνη της Αντιδημαρχίας ανέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Άραγε με αυτόν τον τρόπο ο Γιάννης Σταθόπουλος «τιμωρεί» τους κατοίκους επειδή δεν τον ψήφισαν και δεν εξελέγη ξανά δήμαρχος; Αν όντως ισχύει, είναι πολύ εγωιστικό και παιδιάστικο. Εκτός αν η αγάπη του και το ενδιαφέρον του για την πόλη έφτανε μέχρι την δημαρχιακή καρέκλα και όχι παραπέρα. Όταν κανείς χάνει, εκδηλώνει τον πραγματικό του εαυτό και τότε γίνεται φανερό αν έχει το σθένος να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες. Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για τον Δήμαρχο & Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιάννη Σταθόπουλο.

“Χαρ. Πογκα όλα βουλωμένα…λέω κι εγώ γιατί έγινε ποτάμι χθες η Δερβενακίων σ αυτό το ύψος;”. Σχολιασμός και φωτογραφία: Σ. Βρότσου (12-6-2019)