Συνάντηση ενότητας και συνεργασίας του Γιώργου Πατούλη με τους 66 Δημάρχους της Αττικής

Συνάντηση με τους  66 νεοεκλεγέντες δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής είχε σήμερα το μεσημέρι ο νέος Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης. Στόχος της συνάντησης ήταν μια πρώτη επικοινωνία και ενημέρωση  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ενότητα, τη διαφάνεια και την άμεση συνεργασία Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης και στην οργάνωση και τον προγραμματισμό για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων της Αττικής.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την εκλογή τους και τόνισε ότι, μέχρι και σήμερα είναι ένας δήμαρχος όπως και οι υπόλοιποι και η γνώση αυτή θα βοηθήσει στη συνεργασία του Πρώτου και του Δεύτερου βαθμού της Αυτοδιοίκησης. Αναφερόμενος σε όσους δημάρχους επανεκλέχτηκαν στο δήμο τους και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις με πολύ υψηλά ποσοστά, απεδείχθη, είπε, πως όποιος κάνει συστηματικά δουλειά και είναι κοντά στον πολίτη αυτό είναι ουσιαστικό και φαίνεται.

«Ξεκινάμε δουλειά από σήμερα», είπε ο κ. Πατούλης, «δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο». Η δέσμευσή του είναι να συσταθεί ένα μόνιμο συμβούλιο διαβούλευσης με συμμετοχή της Περιφέρειας και των 66 Δημάρχων, που θα συνεδριάζει τακτικά. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, οργανωμένοι και πάνω από όλα διαφανείς, δίκαιοι και οποιαδήποτε διαδικασία να έχει μια αιτιολόγηση που δεν θα έχει τίποτα να κρύψει».

Η δέσμευση αυτή γίνεται πράξη με τη σημερινή πρώτη συνάντηση. Υπάρχει ήδη το πρόγραμμα που βάζει τις γενικές αρχές για λυθούν οι παθογένειες σε οποιοδήποτε επίπεδο (επικοινωνίας ή γραφειοκρατικό), ώστε πρώτος και δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης να γίνουν πιο γρήγοροι, πιο επιτελικοί και να υπάρχει το μέγιστο της αποδοτικότητας.

«Θέλουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης, με ισότιμη, ειλικρινή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Είμαι σίγουρος ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε», δήλωσε ο κ. Πατούλης. Μίλησε για άμεση επικοινωνία με σκοπό την ανάπτυξη της Αττικής. Θα υπάρχουν και συναντήσεις στο επίπεδο των Τομέων, όπου θα υπάρχει μια ολότητα προγραμματική για τον κάθε Τομέα χωρίς διακρίσεις μεταξύ των δήμων του. Η επίτευξη των στόχων και των αγώνων σε σχέση με την όποια Κυβέρνηση, θα έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα όταν όλοι είναι ενωμένοι.

Υπάρχουν ουσιαστικά θέματα, όπως τα σκουπίδια, τα όμβρια ύδατα, που πρέπει να συζητηθούν σοβαρά, καθώς και το θέμα της Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας για τους προγραμματισμούς που έχουν γίνει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή τόνισε πως «Οτιδήποτε έχει προγραμματιστεί και έχει τη σοβαρότητα … προφανώς εμείς δεν θέλουμε να σταματήσουμε κάτι, εφόσον έχει δρομολογηθεί, απεναντίας θέλουμε να το επιταχύνουμε, αρκεί να έχει τις βάσεις εκείνες με τις οποίες προχωράει, ενισχύεται».

Μίλησε για μια επανεκκίνηση σοβαρή και ουσιαστική της Περιφέρειας. Θα δοθεί έμφαση στη συνεργασία με τις υγιείς Περιφέρειες της Ευρώπης που είναι ενταγμένες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με στόχο να δημιουργηθούν υγιείς πόλεις, φιλόξενες πόλεις με μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, με κέντρα πρόληψης σε όλους τους δήμους, που θα επιχορηγούνται από προγράμματα και από την Περιφέρεια, ώστε να γίνονται προσυμπτωματικοί έλεγχοι.

Έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος καλή δύναμη και καλή θητεία σε όλους τους δημάρχους και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση σε όσους αναλαμβάνουν για πρώτη φορά τη θέση του Δημάρχου.

Απών από την συνάντηση ήταν μόνο ο Δήμαρχος Αθηνών κ. Κώστας Μπακογιάννης που την ίδια ώρα είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το ΦΟΔΣΑ, όπως ενημέρωσε ο κ. Πατούλης.

Παρών ήταν και ο νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς που είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Πατούλη.

Γιώργος Πατούλης, Βασίλης Ζορμπάς

Το happening της συνάντησης ήταν η παρουσία ενός ακόμα Δημάρχου Ζορμπά. Πρόκειται για τον Γιάννη Ζορμπά νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αίγινας που τυγχάνει εξάδελφος του Βασίλη Ζορμπά.

Γιάννης Ζορμπάς δήμαρχος Αίγινας και Βασίλης Ζορμπάς δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Ο κ. Πατούλης με τους Δημάρχους του Βόρειου Τομέα

Συμμετείχαν επίσης οι δήμαρχοι:

Αχαρνών Βρεττός Σπυρίδων, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (εκπρόσωπος του κ. Κωνσταντέλλου),Διονύσου Καλαφατέλης Ιωάννης, Κρωπίας Κιούσης Δημήτριος, Λαυρεωτικής Λουκάς Δημήτριος, Μαραθώνος Τσίρκας Στέργιος, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος, Παιανίας Μάδης Ισίδωρος, Παλλήνης Ζούτσος Αθανάσιος, Ραφήνας-Πικερμίου Μπουρνούς Ευάγγελος, Σαρωνικού Φιλίππου Πέτρος, Αμαρουσίου Αμπατζόγλου Θεόδωρος, Ηρακλείου Μπάμπαλος Νικόλαος, Κηφισιάς Θωμάκος Γεώργιος, Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαυρίδης Αναστάσιος, Νέας Ιωνίας Θωμαΐδου Δέσποινα, Παπάγου – Χολαργού Αποστολόπουλος Ηλίας, Πεντέλης Κεχαγιά Δήμητρα, Φιλοθέης – Ψυχικού Γαλάνης Δημήτριος, Ασπροπύργου Μελετίου Νικόλαος, Ελευσίνας Οικονόμου Αργύρης, Μάνδρας-Ειδυλλίας Στάθης Χρήστος, Φυλής Παππούς Χρήστος, Αγίας Βαρβάρας Μίχος Λάμπρος, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Τσίμπρας Γεώργιος-Σταύρος, Αιγάλεω Γκίκας Ιωάννης,Πετρούπολης Βλάχος Στέφανος,Χαϊδαρίου Ντηνιακός Ευάγγελος,Γαλατσίου Μαρκόπουλος Γεώργιος, Δάφνης-Υμηττού Μπινίσκος Αναστάσιος, Ζωγράφου Θώδας Βασίλης,Ηλιουπόλεως Χατζηδάκης Γεώργιος, Αγκιστρίου Αθανασίου Ιωάννης, Κυθήρων Χαρχαλάκης Ευστράτιος, Πόρου Δημητριάδης Ιωάννης, Σαλαμίνας Παναγόπουλος Γιώργος,Τροιζηνίας – Μεθάνων Πολλάλης Σπυρίδων,Ύδρας Κουκουδάκης Γεώργιος,Αγίου Δημητρίου Ανδρούτσου Μαρία,Αλίμου Κονδύλης Ανδρέας,Γλυφάδας Παπανικολάου Γεώργιος, Ελληνικού – Αργυρούπολης Κωνσταντάτος Γιάννης,Καλλιθέας Κάρναβος Δημήτριος,Μοσχάτου – Ταύρου Ευθυμίου Ανδρέας,Κορυδαλλού Χουρσαλάς Νικόλαος,Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Ιωακειμίδης Γεώργιος, Πειραιώς Μώραλης Ιωάννης, Περάματος Λαγουδάκης Ιωάννης.