Τέσσερις κενές θέσεις αντιπεριφερειαρχών στην Αττική και ένας γνωστός – άγνωστος μνηστήρας

Γράφει η Λένα Μαρκή

Κατά κόρον τους τελευταίους μήνες αναφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι λέξεις «συνεργασία» και «συναίνεση» ως αποτέλεσμα ή προϋπόθεση αν θέλετε της απλής αναλογικής, ώστε να διοικηθούν οι δήμοι. Όμως η πολιτική σύμπλευση δεν είναι μόνο προαπαιτούμενο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, αλλά και σε δευτεροβάθμιο. Ο νόμος ισχύει και για τις Περιφερειακές Ενότητες με αποτέλεσμα οι συνεργασίες να είναι κι εκεί απαραίτητες.

Συνεργασία λοιπόν χρειάζεται και ο Γιώργος Πατούλης στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι δε ηλίου φαεινότερον ότι αυτή δεν θα προκύψει με την Ρένα Δούρου και όλα τα βλέμματα στρέφονται στην πλευρά του Γιάννη Σγουρού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήδη έχουν σχηματιστεί επιτροπές συζήτησης μεταξύ των δύο συνδυασμών, οι διαβουλεύσεις οδεύουν ευνοϊκά και στις πιο πολλές προγραμματικές θέσεις  φαίνεται να υπάρχει συμφωνία απόψεων.

Τα βασικότερα ζητήματα που συγκλίνουν είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η διαχείριση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και βρίσκονται κοντά στη λύση για τη διαχείριση του Πεδίου του Άρεως, ουσιαστικά δύο είναι οι προτάσεις που συζητιούνται σχετικά. Επίσης αμφότεροι συμφωνούν πως πρέπει να καταγγελθεί η σύμβαση αγοράς του κτιρίου που στέγαζε τον ΟΠΑΠ στο Περιστέρι και  που επιθυμούσε να αγοράσει η πρώην Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου πολύ ακριβότερα από την αντικειμενική του αξία, με αποτέλεσμα το θέμα να καταλήξει στον Εισαγγελέα.

Ερχόμαστε όμως στο ουσιώδες και πιο ενδιαφέρον του όλου θέματος.

Ως γνωστόν ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης έχει ήδη ορίσει χωρικούς και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και εντεταλμένους συμβούλους. Όμως υπολείπονται ακόμα τέσσερις (4) θέσεις Αντιπεριφερειαρχών που, αν όχι όλες, κάποιες θα καλυφθούν από στελέχη του κ. Σγουρού σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας συνεργασίας.

Ήδη έχουν γίνει προτάσεις και μάλιστα μια εξ αυτών είναι ένας δικός μας γνώριμος – συνδημότης με μεγάλη εμπειρία και προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πολύχρονη ενασχόληση με τα κοινά από υψηλές θέσεις, η επικοινωνιακή του ικανότητα, η μεγάλη του επιτυχία σε σταυρούς στις εκλογές,  σίγουρα αποτελούν προσόντα που δεν γίνεται να αγνοηθούν. Ήδη αποτελεί σημαντικό κομμάτι της επιτροπής συζητήσεων και ειλικρινά περισσότερο θα μας εξέπληττε εάν δεν αναλάμβανε κάποια θέση.

Οι πιθανότητες είναι ευνοϊκές και ευελπιστούμε ότι με το πέρας των συζητήσεων θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε οριστικά το όνομά του ανάμεσα σε αυτά των Αντιπεριφερειαρχών.

Κλέβοντας μια φράση του ραδιοφώνου θα σας πρότεινα να «μείνετε συντονισμένοι» …