Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Εργαζόμενοι και διοίκηση θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική – Ο Βόρειος Τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για το στόχο αυτό»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής προκειμένου  να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν, βρέθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε η  Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη. Στην επίσκεψη παρέστησαν επίσης τα διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών του Βόρειου Τομέα καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πολυτίμη Λεονάρδου Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Φωτεινή Δαλιάνη Εντεταλμένη Σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων και Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Δικτύων, Ελένη Δουνδουλάκη Εντεταλμένη Σύμβουλος Ανάδειξης Πολιτιστικών Μνημείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαργαρίτα Βάρσου Εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα αθλητισμού και ο  Γιάννης Κεχρής Εντεταλμένος Σύμβουλος Ιατρικού Τουρισμού.

Επίσκεψη σε όλους τους τομείς της Περιφέρειας σε εβδομαδιαία βάση

Κατά την έναρξη της συζήτησης η κ. Κεφαλογιάννη καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Αττικής και επισήμανε ότι ο Βόρειος Τομέας αποτελεί μία περιοχή με δυναμική και από τη στιγμή που θα ξεπεραστούν μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα θα είναι σε θέση να αποτελέσει τη βάση για ένα νέο μοντέλο διοίκησης και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι δίνει σημαντική βαρύτητα στα ζητήματα της ταχύτερης και ποιοτικότερης εξυπηρέτησης του πολίτη και υπογράμμισε ότι στόχος του είναι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας να αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία και μέσα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Ο Γ. Πατούλης επανέλαβε ότι θα επισκέπτεται κάθε εβδομάδα ένα τομέα της Περιφέρειας προκειμένου να αντιμετωπίζονται ταχύτερα ζητήματα που απαιτείται να επιλυθούν, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Βασική μας προτεραιότητα εκτός από την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών θα είναι η πρόληψη σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε εκείνο που αφορά στην υγεία και στην ασφάλεια των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. 

Ο Βόρειος Τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της Αττικής. Βασικοί πυλώνες του  στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του είναι ο ιατρικός, ο αθλητικός και ο πολιτιστικός τουρισμός». 

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από όλους τους Διευθυντές και τα υπηρεσιακά στελέχη για το εύρος των αρμοδιοτήτων τους, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, με στόχο την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας προς όφελος των πολιτών. Κατά τη συζήτηση με τους Προϊσταμένους  αναδείχθηκαν ως μείζονα προβλήματα η υποστελέχωση  υπηρεσιών όπως είναι οι διευθύνσεις ανάπτυξης, υγειονομικών ελέγχων, περιβάλλοντος, τεχνικών έργων, η γραφειοκρατία και σε κάποιες περιπτώσεις η δαιδαλώδης νομοθεσία. Μεταξύ των διαπιστώσεων ήταν και  η έλλειψη προσωπικού σε τομείς όπως οι υγειονομικοί έλεγχοι με συνέπεια ο ρόλος της υπηρεσίας να είναι κατασταλτικός και όχι προληπτικός.

Σημαντικά ζητήματα εντοπίζονται και σε ότι αφορά στη μετακίνηση των στελεχών της Περιφέρειας με τα υπηρεσιακά οχήματα. Επιπλέον από τη συζήτηση προέκυψε ότι ο στόλος των οχημάτων είναι παλιός και χρειάζεται ανανέωση. Στο πλαίσιο της συζήτησης διαπιστώθηκε επίσης ότι υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια  και την επάρκεια χώρων στέγασης των αρχείων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε επιπλέον να ενημερωθεί για την κινητή και ακίνητη περιουσία της Περιφέρειας καθώς και για τα ποσά που δαπανώνται για ενοίκια και συντήρηση κτιρίων. Παράλληλα ζήτησε πλήρη καταγραφή των ελλείψεων σε προσωπικό και των αναγκών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

«Εργαζόμενοι και Διοίκηση κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη»

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο Βόρειο Τομέα ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε ότι:

«Όλοι μαζί εργαζόμενοι και διοίκηση θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική. Μας είναι αδιάφορο που ανήκει πολιτικά ο κάθε εργαζόμενος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ανταποκρίνεται με συνέπεια στην αποστολή του για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Είμαι βέβαιος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι θα αισθανόμαστε υπερήφανοι  που εργαζόμαστε στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.  Εργαζόμενοι και Διοίκηση κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη».

«Μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας μας. Μας ενδιαφέρει η ουσία και τα άμεσα αποτελέσματα».