Η Υψίφωνος, Λογοτέχνης Μάνια Βλαχογιάννη ορίστηκε άμισθη σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού

Με την 531/2019 απόφαση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά η κ. Μάνια Βλαχογιάννη ορίζεται άμισθη σύμβουλος του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε θέματα πολιτισμού, σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων πολιτιστικών ανταλλαγών με τις αδελφοποιημένες με το Δήμο πόλεις, πολιτισμικής συνεργασίας με τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Η κ. Βλαχογιάννη είναι Διπλωματούχος Πιάνου, Υψίφωνος, Λογοτέχνης και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Έχει πλούσιο βιογραφικό με σημαντικές σπουδές και επιτυχίες από τη νεαρή ακόμη ηλικία,  που θα αποτελέσουν ένα σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της πολιτιστικής αναβάθμισης του Δήμου.

Μετά την ανακοίνωση η κ. Βλαχογιάννη ευχαρίστησε δημόσια το  Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά με το ακόλουθο μήνυμα:

“Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου κάνει αναθέτοντας μου καθήκοντα Συμβούλου του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε θέματα που αφορούν την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου μας. Κάθε έργο πολιτισμού εμπεριέχει και το όραμα για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Θα επιδιώξω να φανώ αντάξια της εκτίμησης του Δημάρχου προς το πρόσωπο μου και των προσδοκιών των συμπολιτών μου για μια αναβαθμισμένη και πλουσιότερη πολιτιστική ζωή της Πόλης μας.”

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών με Άριστα Παμψηφεί, Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως και της Ακαδημίας του Ρίχαρντ Στράους (Μόναχο) σπούδασε παράλληλα Μονωδία (Σοπράνο Crossover) και Musical Τheater Performance.

Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης, τη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer (Μόναχο) και ολοκλήρωσε τoν προπτυχιακό κύκλο της Νομικής Σχολής  Αθηνών.

Συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα ενώ σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ (Μόναχο), όπου ανάμεσα σε άλλα σκηνοθέτησε Μιούζικαλ για παιδιά και νέους.

Σήμερα ζει στην Αθήνα, συνεργάζεται δισκογραφικά με σύγχρονους συνθέτες ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις.

Από το Δεκέμβριο 2013 μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 15 δισκογραφικές δουλειές της σεποικίλα είδη μουσικής,αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν ταελληνικά και ευρωπαϊκά Charts.

Συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου και ασχολείται παράλληλα με τη λογοτεχνία και την ποίηση.

Το λογοτεχνικό έργο της Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ  ( Βιβλίο με CD – Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ 2015) ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Νίκο Λεκάκο  ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας Μοντέρνας Όπερας, η οποία από το 2016 μέχρι σήμερα συνεχίζει με επιτυχία την πορεία της σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας (Ιανός, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Δημ. Θέατρο Καλλιθέας, Θέατρο Pierce – Aμερικανικό Κολέγιο, Πολυχώρος Δημαρχείου Π. Φαλήρου, Θέατρο Παραμυθίας κ.ά.) σε δύο εκδοχές με τη συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών του μουσικού θεάτρου και υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UΝESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Η Μάνια Βλαχογιάννη συμμετέχει επίσης με ποιήματα της σε συλλογικούς τόμους ποίησης ενώ πρόσφατα ποιήματα της απέσπασαν  Βραβεία Ποίησης σε Διεθνείς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Η Μάνια Βλαχογιάννη είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.