Μ. Κύρκος – Ένας επιστήμονας με ήθος, προσόντα υψηλού επιπέδου, θετικός και αποτελεσματικός, ο νέος Γ.Γ. του Δήμου

— «Από τις καλύτερες επιλογές που συμβαίνουν !! Μπράβο Βασίλη για την επιλογή σου!!!! Ο Μίλτος επιστημονικά και ηθικά κάνει την γενιά μου περήφανη!!»

—- «Και πάλι συγχαρητήρια για την τοποθέτησή σου, Μίλτο! Είσαι άνθρωπος με όραμα, ως φυσικό επακόλουθο της αφηρημένης/αφαιρετικής σκέψης σου. Ελπίζω να σου δοθεί η δυνατότητα μέσα από την άσκηση των νέων καθηκόντων σου να εκδιπλώσεις τις ικανότητές σου, γεγονός που θα οδηγήσει σε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για τους δημότες…»

«Ο νέος Γενικός Γραμματέας Αγίας Παρασκευής εκτός από τα τυπικά προσόντα που διαθέτει και τα οποία είναι πολύ υψηλού επιπέδου, είναι σίγουρα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Είναι εξαιρετικά έμπειρος στην τοπική αυτοδιοίκηση και κατά γενική ομολογία ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες πολιτικούς μηχανικούς.

Χαίρει μεγάλης εκτίμησης από εμάς τους συναδέλφους του πολιτικούς μηχανικούς, που εργαζόμαστε σε άλλες τεχνικές υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τον έχουμε συμβουλευτεί πολλές φορές… και συνεχίζουμε!!!

Τεχνοκράτης με όλη την σημασία της λέξης, αισιόδοξος, θετικός, ευγενικός, αποτελεσματικός, δίκαιος, υπομονετικός και κυρίως έντιμος, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του και το μόνο σίγουρο είναι πως οι εργαζόμενοι στον δήμο Αγίας Παρασκευής θα έχουν στο πλάι τους “έναν από αυτούς” και όχι ένα πολιτικό πρόσωπο. Σίγουρα θα δώσει μεγάλο αγώνα για να πετύχει ο δήμος, οι εργαζόμενοι και ο Δήμαρχος.»

*****

Τα ανωτέρω είναι ένα ελάχιστο δείγμα από τα σχόλια που αποτυπώθηκαν στο προφίλ του κ. Μιλτιάδη Κύρκου μόλις έγινε γνωστή η τοποθέτησή του ως Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Σχόλια από φίλους και συναδέλφους που σκιαγραφούν ένα αξιόλογο επιστήμονα, έναν σοβαρό και ικανό εργαζόμενο, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης.

Η θέση του Γ.Γ. ενός δήμου έχει λάβει πλέον σημαίνουσες αρμοδιότητες και απαιτεί στελέχωση με άτομο υψηλών προσόντων και ικανοτήτων. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό βιογραφικό που δημοσιεύουμε, ο κ. Κύρκος διαθέσει τα εχέγγυα να ανταποκριθεί άριστα στις ανάγκες της συγκεκριμένης θέσης.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Μιλτιάδης Κύρκος είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δομοστατικού Πολιτικού Μηχανικού από το Ε.Μ.Π., είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και MBA της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π..

Έχει εργαστεί στην Περιφέρεια Αττικής ως Πολιτικός Μηχανικός, ως Προϊστάμενος Τμήματος Κτιριακών Έργων, Έργων Περιβάλλοντος -Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών, Κανονισμών και Προτύπων. Έχει συνεργαστεί με μελετητικές εταιρείες (SGI Ηellas AE- SGI Ingenierie ΕΠΕ – Ελληνική Μελετητική ΑΕ) και με την Εταιρεία Λογισμικού SOFiSTiK HELLAS ΑΕ.

Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, σε ομάδες εργασίας και δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1998, Μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Μέλος της ΕΜΔΥΔΑΣ (Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών). Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και συμμετοχές σε βιβλία.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και γνωρίζει άριστα τη χρήση Η/Υ.

Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Αναλυτικό Βιογραφικό