Οικονομικά και εκλογικός νόμος τέθηκαν στο τραπέζι του 11ου FORUM Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Στο νησί του Πόρου φιλοξενήθηκε χθες, 21 Σεπτεμβρίου 2019, το 11ο FORUM της Αυτοδιοίκησης που διοργανώνεται  από την Ένωση Δημάρχων Αττικής με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Αντικείμενο των εργασιών η θεματική ενότητα, «Επιστρέφοντας στην κανονικότητα του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά το πέρας της μνημονιακής περιόδου»

Στο νησί έχει καταφτάσει μεγάλος αριθμός νυν και πρώην δημάρχων για να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις εργασίες του 11ου FORUM.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εσωτερικών μίλησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σπίρτζης και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη. Παρότι στο FORUM είχε κληθεί να κάνει χαιρετισμό και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί.

Κατόπιν των χαιρετισμών ακολούθησαν εισηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΝ.Δ.Α. κ. Παύλο Καμάρα, τον κ. Ράλλη Γκέκα, Δρ. Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον  κ. Θεόδωρο Γεωργάκη, π. Δήμαρχο Ηλιούπολη – Γ.Γ. ΕΝ.Δ.Α.  και είχαν ως θέμα τα οικονομικά, την καταστατική θέση των αιρετών, Θεσμικά θέματα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο  εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής και η τροποποίηση που ακολούθησε, στην αναγκαιότητα της οποίας συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι, εκτός του κ. Σπίρτζη.

Ακολούθησε τοποθέτηση από τους κυρίους Γιώργο Ιωακειμίδη, Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη – Πρόεδρο Π.Ε.Δ.Α. και Λάμπρο Μίχο, Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Επίτιμο Μέλος της ΕΝ.Δ.Α. και συζήτηση επί θεμάτων και προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους συνέδρους.

Από την έναρξη του FORUM βρέθηκαν στον Πόρο και συμμετείχαν στις εργασίες ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και π. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος.