Διαχειριστική αμέλεια της προηγούμενης δημοτικής Αρχής παραλίγο να κοστίσει 140.000€

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ακόμα και τα στοιχειώδη ξέχασε να πράξει η απελθούσα δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου από τη στεναχώρια της που έχασε το Δήμο. Και αν ορισμένοι αρχίσατε τα μειδιάματα, να σας τονίσω, ότι κάποιες παραλήψεις μπορεί να επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στη σωστή λειτουργία ενός δήμου.

Για να μην μακρηγορώ η «βόμβα» που έσκασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο πρόσφατα αναφέρει ότι η προηγούμενη Διοίκηση Σταθόπουλου ξέχασε (; ) να υποβάλει τη φορολογική δήλωση του Δήμου για το έτος 2018!!! Τι σημαίνει αυτό; Ότι μην έχοντας την δυνατότητα ο Δήμος να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα, παραλίγο να χάσει ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 140.000€ που αφορά την Κοινωνική Πολιτική.

Το ευτυχές είναι ότι η ικανότητα γρήγορης αντίδρασης του νυν Δημάρχου και της δημοτικής Αρχής και οι εύστοχες κινήσεις τους απέτρεψαν το χείρον. Ξεκίνησαν άμεσα έναν αγώνα δρόμου και εναλλακτικών λύσεων με αποτέλεσμα να σώσουν την κατάσταση.

Φυσικά όπως έχει αναφέρει ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στο Δ.Σ.  ούτε ισολογισμός του 2018 υπάρχει.

Είναι σαφέστατο ότι δεν πρόκειται για κάτι ασήμαντο. Γνωρίζοντας και οι ίδιοι από τη λειτουργία των νοικοκυριών μας και την υποχρέωσή μας για ετήσια υποβολή φορολογικής δήλωσης, αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που μπορεί να ενσκήψουν. Θέτουμε ερώτημα λοιπόν προς το Δήμαρχο κ. Ζορμπά, να μας απαντήσει, τι σημαίνει αυτή η έλλειψη για το δήμο μας και ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει/αν έχει;