Υπόμνημα προβλημάτων της γειτονιάς του Τσακού

Αγία Παρασκευή, 23/9/2019/19.12

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΟΥ

Κύριε Δήμαρχε,

Mε την ανάληψη των καθηκόντων σας και επειδή είστε γνώστης όλων των προβλημάτων της πόλης, θέλουμε να επαναφέρουμε στο τραπέζι προβλήματα της γειτονιάς του Τσακού,για τα οποία αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε συντάξει και επιδώσει παρόμοια υπομνήματα σε προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου.

Θέλουμε να αναφέρουμε ζητήματα που χρονίζουν:

Πεζοφάναρο στο τέλος της Ελευθερίου Βενιζέλου με την αρχή της οδού Νεαπόλεως για την αποτροπή σοβαρού ατυχήματος.

Ομβρια οδού Νεαπόλεως και Λάμπρου Κατσώνη, οριστική λύση, για να μην πνίγονται με την πρώτη βροχή.

-Κοιμητήριο:Ναός, που βρίσκεται και γενικά οι εργασίες του Κοιμητηρίου που βρίσκονται.

-Ο.Τ.118. Ζητάμε την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης ή όποιας νομικής διαδικασίας χρειάζεται για να αποκτηθεί από τον Δήμο, προς όφελος των κατοίκων του Τσακού.

‘Έχει γίνει χωματερή , νεκροταφείο παλαιών αυτοκινήτων και χώρος παραβατικών πράξεων.

-Ο.Τ.119 Συγκρότημα «Μακρή», ζητάμε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες έτσι ώστε να γίνει σχολείο. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει έλλειψη σχολικών αιθουσών από το 3ο δημοτικό σχολείο.

-ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : Τι περαιτέρω ενέργειες έχουν γίνει έτσι ώστε το πάρκο στο τέλος του οδού ΕΛ. Βενιζέλου να αξιοποιηθεί με την δέσμευση των 150.000 Ευρώ από τον περσινό συμμετοχικό προϋπολογισμό.

-Πεζοδρόμια της οδού Ελ.Βενιζέλου στο κέντρο της αγοράς.

Πεζοδρόμια στην οδό Τερψιθέας από την Γιαβάση και επάνω ανύπαρκτα

Πεζόδρομος,οδός Βλαχέρνας,με ένα άθλιο τσιμένο,που κινδυνεύουν όλοι οι κάτοικοι να σπάσουν τα πόδια τους.

-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ. Ζητάμε την Επαναλειτουργία τους και την μετεγκατάσταση τους για την ευκολότερη πρόσβαση των κατοίκων, δίχως αυτοκίνητο.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ: Χρόνια τώρα την πόλη και βέβαια και την γειτονιά μας, βασανίζει το κολυμβητήριο. Κάποτε πρέπει να βρίσκουν οριστικές λύσεις και να μην σέρνονται δίχως τέλος. Τι πρόκειται επιτέλους να γίνει?

ΚΑΠΗ ΤΣΑΚΟΥ: Ζητάμε την επισκευή του χώρου της τζαμαρίας που πλημμυρίζει και επισκευή του υπογείου που είναι σε κακή κατάσταση.

Ζητάμε να φτιαχτεί επιτέλους μια θέση στάθμευσης, επί της οδού Μπουμπουλίνας,για ΑΜΕΑ, για να μπορούν να πηγαίνουν με αυτοκίνητο τους ηλικιωμένους οι οικείοι τους.

-Προβλήματα καθημερινότητας:

Α) Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα,την κακή κατάσταση στεγάστρων στάσεων,όπως είναι αυτό στην Τρίτη και Τέταρτη στάση Τσακού, την φθορά των πεζοδρομίων και των δρόμων.

Β) Χρειάζονται βυθιζόμενοι κάδοι και σε άλλα σημεία του Τσακού,π.χ.,έξω από το σουπερα μαρκετ Σκλαβενίτης στην οδό Μπουμπολίνας.Οι υπάρχοντες κάδοι γενικά στον Τσακό,δεν πλένονται,δεν συντηρούνται και είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Γ) Υπάρχουν κλαδιά και μπάζα για πολύ καιρό αμετακίνητα σε διάφορα σημεία της περιοχής μας.

Δ) Έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών για την κακή κατάσταση των φρεατίων των ομβρίων.ΔΕΝ έχουν καθαριστεί και μην ξεχνάμε ότι τώρα ξεκινούν οι βροχές.

Ε) Τέλος, οδός Ηφαίστου,πάγιο και αυτό αίτημα μας η απόκτηση σύνδεσης με το φυσικό αέριο.

 Κατόπιν όλων των πιο πάνω αναφερόμενων προβλημάτων,ζητάμε κύριε Δήμαρχε,άμεση συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και να προχωρήσουμε σε λύσεις άμεσες και ουσιαστικές.

                                                   Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γραμματέας

Π. Πανουτσακόπουλος                                              Ιωάννα Κουτσουρά