“Η γνώση σώζει ζωές”- Οι πολίτες εκπαιδεύτηκαν στις Πρώτες Βοήθειες & την ΚΑΡΠΑ. Μια καινοτομία της δημοτικής Αρχής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) οργάνωσε σεμινάριο με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές», το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο χώρο της αίθουσας τού δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση τού γενικού πληθυσμού στις Πρώτες Βοήθειες.

Η παρουσίαση των θεμάτων έγινε από εξειδικευμένους επιστήμονες-διασώστες της Ε.Δ.Ο.Κ. σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση και κάλυπτε όλο το φάσμα των πρώτων βοηθειών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. 

Μετά το τέλος του σεμιναρίου ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς τόνισε ότι τέτοιες προσπάθειες θα συνεχιστούν από τον Δήμο, προκειμένου οι δημότες να ενημερώνονται πάνω σε θέματα υγείας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 50 άτομα, τα οποία εκπαιδεύτηκαν στις Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Στους συμμετέχοντες θα δοθούν διαπιστευτήρια, τα οποία θα μπορούν να παραλάβουν από το 2ο Δημοτικό Ιατρείο Αγίας Παρασκευής (Χειμάρας 22, τηλ.: 6547700) την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.