Στο 11ο OTS Forum στα Ιωάννινα ο Νίκος Ζόμπολας εκπροσωπώντας την Αγία Παρασκευή

Το 11ο OTS Forum με επίκεντρο τη Δημόσια Διοίκηση πραγματοποιείται στην πόλη των Ιωαννίνων από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2019. Σκοπός του είναι η ανάδειξη των καλών πρακτικών, η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών, η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών.

Στο τριήμερο θα καλυφθούν τρεις βασικοί άξονες θεματολογίας: Νομοθεσία/Θεσμικό Πλαίσιο, Καλές Πρακτικές, Θέματα Οργάνωσης με πληθώρα εισηγήσεων και workshops. Οι συμμετοχές στο Forum ξεπερνούν τις 500, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών του εκπροσωπούνται περισσότεροι από 100 Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.

Σημαντικές παρουσίες τίμησαν το συνέδριο όπως ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών , κος Γεωργαντάς Γεώργιος και ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης.

Παρούσα και η Αγία Παρασκευή

Στα πλαίσια της εξωστρέφειας ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετέχει με δύο δημοτικούς συμβούλους τον ανεξάρτητο, κ. Νικόλαο Ζόμπολα, και την κ. Μαρία Κοντοπούλου (Νίκη των πολιτών), οι οποίοι εισηγήθηκαν το θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σήμερα», εκπροσωπώντας τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αργυρό (που για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί). Η ομιλία τους έλαβε χώρα την πρώτη ημέρα του Forum στην Ειδική Εκδήλωση Αιρετών και στην ενότητα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Μέλλοντος».  

Οι πρώτες εντυπώσεις του κ. Νικόλαου Ζόμπολα

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Ζόμπολα, μας ανέφερε σχετικά με τις πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισε από το Forum:

«Είναι δεδομένη η κατεύθυνση των μεγαλύτερων πόλεων στις λεγόμενες smart cities.

Με προϋπόθεση την ευρεία εφαρμογή δικτύων και σύντομα των 5G και μάλιστα σε δημόσια και δωρεάν χρήση, υπάρχουν ήδη εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, που λειτουργούν προς όφελος των πολιτών και της εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων και εργατοωρών.

Στην δική μας πόλη, είναι περιορισμένες οι δυνατότητες εφαρμογών, αλλά υπάρχουν σίγουρα μεγάλες δυνατότητες μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για παράδειγμα έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας κοκ.

Οι πληροφορίες του Forum είναι χρήσιμες για την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί στο άμεσο μέλλον από τους ΟΤΑ και μάλιστα με συγκεκριμένες εφαρμογές.»

Όπως συμπλήρωσε, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με την Διοικητική Μεταρρύθμιση, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την ανάπτυξη βέλτιστων τρόπων παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσα από τις έως τώρα ομιλίες του συνεδρίου.

Το συνέδριο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί αύριο με Εκπαιδεύσεις στις νέες δυνατότητες των εφαρμογών.