Ανάπτυξη αγωνιστικής δράσης του Γυναικείου μπάσκετ Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ)

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ : ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣΓΣΑΠ 63-45
Δεκάλεπτα: 14-10, 14-06, 21-13, 14-16

Στο 17ο λεπτό το σκορ ήταν ισόπαλο 16-16. Με αγωνιστικό πάθος η ομάδα μας έδειχνε ότι θα διεκδικούσε στα ίσια τον αγώνα. Όμως εκεί ξέσπασε μια καταιγίδα τρίποντων από μεριάς Πρωτέα, τα οποία οφείλονταν στην –  ξαφνικά –   ανεξήγητα κακή  άμυνά μας, οπότε τελειώσαμε το ημίχρονο με 12 πόντους πίσω στο σκορ. Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά μεγάλωσε στους 20 και το μόνο που καταφέραμε ήταν να τους μειώσουμε στους 18. Είναι φανερό ότι η ομάδα, παρά το ταλέντο των αθλητριών μας, ψάχνει ακόμα την αγωνιστική της ταυτότητα και αυτό την γεμίζει με υπερβολικό άγχος. Ελπίζουμε ότι μέχρι  την Κυριακή στις 24/11 που θα αντιμετωπίσουμε τον ΕΦΑΟΖ στις 19.30 στο γήπεδό μας θα έχουν γίνει εκείνες οι προσπάθειες, ώστε η ομάδα μας να μπορέσει να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο, πιο σοβαρό, πιο συμπαγές, με διάρκεια και στα 40 λεπτά του αγώνα. Και αυτές οι προσπάθειες πρέπει να γίνουν από όλους(διοίκηση, προπονήτρια και αθλήτριες).

Διαιτητές: Γιαννακόπουλος-Μπιτέρνας (εξαιρετικοί)
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Τσεμπέρης – Ρουμάνι): Χατζηνικολάου, Κήτσιου 8(1), Θεοδώρου 12(1), Κολλάτου 16(3), Κουζούκα, Χατζηγιακουμή 5(1), Σακελλαρίου 5, Παντελή, Αναστασοπούλου Μ. 11, Καλογερία 2, Καζούρη, Αναστασοπούλου Χ. 5.
ΓΣΑΠ (Γκουζίνη):  Κάσδαγλη 2, Στούπα 4, Σιγιώργη 8, Κοντογιάννη, Γρίσπου 15(1), Ευαγγελάτου 7(1), Γκάνια, Πετυχάκη, Κριμιτζά 2, Κόρμπου 1, Μπεζαϊτη 6.

Β. ΝΕΑΝΙΔΕΣ   :  Ρεπό λόγω αποχώρησης της ομάδας του Λαυρίου

Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΓΣΑΠ-ΓΑΣ ΕΥΝΙΚΟΣ: 59-24

Δεκάλεπτα:16-01,13-04,21-07,09-12

Άνετη  επικράτηση των  κορασίδων  μας  το απόγευμα του Σαββάτου. Τα κορίτσια μας ξεκίνησαν  πολύ  δυναμικά, ήταν  συγκεντρωμένες  στην  άμυνα και εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα τους, πετυχαίνοντας πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό, με πολύ όμορφους συνδυασμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι αθλητριές μας είχαν συμμετοχή στο σκορ. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τους προπονητές των δύο ομάδων για την προσπαθειά τους. Επόμενος  αγώνας το  Σάββατο  23/11/19  στις  18.00 με αντίπαλο  τους ΑΧΑΡΝΗΣ στο Κοντόπευκο.

ΓΣΑΠ (Χατήρας):Γεραντώνη, Χατήρα, Φυρίγου, Κυρκοπούλου, Λυραντζάκη, Αρβανίτη, Χριστοπούλου Στρατηγού, Κακοσούρη, Τριανταφύλλη, Μήτση.

Δ. ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: AENK – ΓΣΑΠ Β: 15-83

(Πολύ λίγα – Πάρα πολλά)

Δεκάλεπτα (4-23, 3-19, 4-20, 4-21)

Συμμετέχουν στο πρωτάθλημα κορασίδων Γ κατηγορίας (η ομάδα μας στο σχετικό site της ΕΣΚΑ αναφέρεται ως ΓΣΑΠ Β).

Προβληματισμός επικράτησε στην κερκίδα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με τους γονείς να ψάχνουν το πρόγραμμα της ΕΣΚΑ, για να επιβεβαιώσουν ότι φέρανε τα παιδιά στο σωστό αγώνα. Η δυναμικότητα των αντιπάλων ήταν επιπέδου ΜΙΝΙ με αποτέλεσμα το σκορ να φτάσει σε επίπεδα… ΝΒΑ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Η coach έδωσε χρόνο και σε κορίτσια που δεν παίζουν πολύ και τελικά σκοράρανε σχεδόν όλα, ορισμένα για πρώτη φορά! Μόνο αρνητικό ο ελαφρύς τραυματισμός της Στέλλας, στην οποία ευχόμαστε όλοι περαστικά! Το επόμενο Σάββατο ρεπό και επόμενο παιχνίδι  το Σάββατο 23/11 και ώρα 19.30 στα Μελίσσια!

ΓΣΑΠ (Γκόγκου): Κέντρου, Δασκαλάκη, Λιάρου, Μαντζαφίνη, Κανιστρά , Αλεξάνδρου, Στρατηγού,  Τοτόση, Κατακουζηνού, Γιαννακού, Καλαμβόκη

Ε. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΣΚΑ οι αγώνες του Τουρνουά των ΜΙΝΙ :

« έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, διεξάγονται για την χαρά της συμμετοχής των μικρών αθλητριών, ώστε τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να έρθουν περισσότερο σε επαφή με το άθλημα. Λόγω του αναπτυξιακού χαρακτήρα του τουρνουά δεν θα υπάρχει επίσημη βαθμολογία.»

ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (45-22) Οκτάλεπτα (20-6, 12-3, 0-7, 7-3, 6-3)

Στο δεύτερο παιχνίδι αυτού του τουρνουά, τα κορίτσια μας ξεκίνησαν πραγματικά με πολύ όρεξη και συνδυάζοντας πολύ καλή άμυνα, πολλά ριμπάουντ και συνεργασίες στην επίθεση, έδειξαν στις  αντιπάλους τα …. δόντια τους από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο. Τα κορίτσια από τον Άγιο Νικόλαο Παλλήνης, έβαλαν τα δυνατά τους και πάλεψαν μέχρι το τέλος, αλλά η μεγάλη διαφορά που σχηματίστηκε στα πρώτα 16 λεπτά ήταν δύσκολο να χαθεί.  Έτσι τα κορίτσια μας, αφιέρωσαν τη νίκη τους στη coach Λάουρα που χθες είχε γενέθλια. Μετά το τέλος του παιχνιδιού της είχαν ετοιμάσει έκπληξη με γλυκό και λουλούδια για να της ευχηθούν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Να είσαι πολύχρονη Λάουρα, γεμάτη υγεία και πολλές χαρές.

Ραντεβού στο επόμενο παιχνίδι στις 17/11/2019 ώρα 17:30 με τον Αετό Πικερμίου στο Πικέρμι.

ΓΣΑΠ (Νιτουλέσκου): Νίκου Μ., Σινάνογλου Κ., Παγίδα Α., Κεϊσογλου Μ., Κεχρή Δ., Σινάνογλου Α., Δερμιτζάκη Μ., Μηλιώνη Ε., Συρίγου Ν., Λιοντάκη Ι., Τσαλούρη Κ., Τούτση Ε., Σταυρακάκη Χ.,