Η Αγία Παρασκευή παρούσα στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

Ξεκίνησαν χθες, 14/11/2019, οι εργασίες του 15ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. με την παρουσία εκπροσώπων επιστημονικών φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ιατρικού κόσμου.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με σκοπό την παρουσίαση καλών πρακτικών από τους Δήμους-μέλη, απολογισμό των δράσεων με μετρήσιμα αποτελέσματα και ανταλλαγή απόψεων για περαιτέρω εξέλιξη.

Την έναρξη του συνεδρίου έκανε ο  Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής.

Εκπροσωπώντας το Δήμο Αγίας Παρασκευής παραβρέθηκε η κ. Γεωργία Πίσπα, ως ομιλήτρια με θέμα «Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Συμμετείχαν ως σύνεδροι ο Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Ιωάννης Αργυρός, ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης της Κύπρου, Γεροσκήπου, κ. Μιχάλης Παυλίδης και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κ. Γεώργιος Κωβαίος.

Το συνέδριο θα κλείσει τις πύλες του αύριο, Σάββατο 15 Νοεμβρίου, με την εξαγωγή συμπερασμάτων και αφού πραγματοποιηθούν βραβεύσεις.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής. Σήμερα αριθμεί 221 Καλλικρατικούς Δήμους – Μέλη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.