Για δες ποιος μιλάει για … διώξεις λόγω φιλίας!!! (VD)

Γράφει η  Λένα Μαρκή

Προφανώς ορισμένοι με το που αλλάζουν καρέκλα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου αποκτούν και κοντή μνήμη. Αναφέρομαι στον πρώην Δήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, κ. Γιάννη Σταθόπουλο, και τη δήλωση-καταγγελία που έκανε στην πρόσφατη συνεδρίαση (13/11/2019) του Δ.Σ..

Δήλωσε λοιπόν ο κ. Σταθόπουλος:

Πως έχει μηνύματα αναιτιολόγητων μεταθέσεων εργαζομένων του Δήμου από το Δήμαρχο κ. Ζορμπά, που «αγγίζουνε τα όρια των «διώξεων»». Μια σειρά εργαζομένων, είπε,  έχουν υποστεί υποχρεωτική άδεια, η πρόεδρος και μέλη του σωματείου μετακινήθηκαν σε άλλη θέση, από το νεκροταφείο κάποιοι υπάλληλοι μετατίθενται, έγιναν αλλαγές στην Πολεοδομία (σ.σ. Υπηρεσία Δόμησης) εν μια νυκτί.

Συμπλήρωσε δε πως ο Δήμαρχος επιφύλαξε ιδιαίτερη εύνοια στο «φωτογράφο» και προσωπικό του οδηγό, πως (απευθυνόμενος στο Δήμαρχο) «κατεβάζετε ανθρώπους από τα απορρίμματα επειδή έχουν μια φιλική σχέση με μένα».

 Συνέχισε πως «Ποτέ δεν συμπεριφερθήκαμε έτσι, ποτέ δεν κάναμε μεταβολές επειδή είχατε φιλίες».

Οφείλω να το καταγγείλω, είπε, αυτό, ιδίως στην Καθαριότητα έχετε δημιουργήσει ανησυχίες, μεγάλες αντιθέσεις. Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αναιτιολόγητα. Και έκλεισε λέγοντας στον κ. Ζορμπά: «Δεν πάτε σε καλό δρόμο».

Ειλικρινά το σκέφτηκα σοβαρά αν άξιζε να κάνω έστω και έναν σχολιασμό στη δήλωση αυτή. Όμως ακούγοντας ξανά το βίντεο πρόσεξα πως κάποια σημεία ενέχουν την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης και σαφέστατα δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα, διότι οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής πρέπει να γνωρίζουν.

Αρχικά, όσον αφορά τις μετακινήσεις απάντησε άμεσα, αναλυτικά και με ονόματα ο ίδιος ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, αναφέροντας ποιοι υπάλληλοι ζήτησαν οι ίδιοι αυτές τις αλλαγές και ποιες έγιναν για την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού. Μπορείτε να τα ακούσετε στο βίντεο που δημοσιεύεται στο τέλος του άρθρου. 

Επίσης είναι γνωστό σε όλους ή θα έπρεπε να είναι από τη στιγμή που αποκτούν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, ότι με το Ν.3584/2007,Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, άρθρο 72, παρ. 3,4 (αλλά και τους παλαιότερους) ισχύουν τα εξής:

«Τοποθέτηση Μετακίνηση

3. Μετακίνηση υπαλλήλου από μία οργανική μονάδα σε άλλη του ιδίου ΟΤΑ πραγματοποιείται με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου.

4. Μετακίνηση προϊστάμενου οργανικής μονάδας γίνεται, σύμφωνα με την παρ. 3 του παρόντος, μόνο σε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας του αντίστοιχου επιπέδου.»

Με απλά λόγια η προϊστάμενη αρχή μπορεί να μετακινήσει τον εργαζόμενο όποτε αυτή κρίνει σε άλλη θέση ανάλογη με το αντικείμενό του. Άρα ο κ. Ζορμπάς έπραξε σύμφωνα με το δικαίωμα που του δίνει ο Νόμος, επιθυμώντας την ορθότερη στελέχωση την υπηρεσιών για βέλτιστα αποτελέσματα και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως οφείλει να κάνει κάθε ηγέτης. Αν η επισήμανση ότι αυτό σε έναν – δύο υπαλλήλους που χάνουν κάποια οφίτσια δεν άρεσε, δεν αποτελεί σημείο «ανησυχίας» και «έντασης», αλλά προσπάθεια κινδυνολογίας από πλευράς του κ. Σταθόπουλου.

Όσον αφορά την εύνοια στο «φωτογράφο» ο κ. Σταθόπουλος οφείλει να την αποδείξει, διαφορετικά αφήνει υπόνοιες ότι επιδιώκει την συκοφάντηση και σπίλωση του συγκεκριμένου εργαζόμενου. Γιατί δεν μπορώ να αντιληφθώ πως γίνεται να είναι ευνοημένος ένας υπάλληλος όταν εκτελεί χρέη στην Καθαριότητα και παράλληλα τελεί οδηγός του Δημάρχου, θέση  που υπερκαλύπτει το ωράριό του, που του μειώνει κατά πολύ τον ελεύθερο προσωπικό του χρόνο και τον τοποθετεί σε μια κατάσταση ετοιμότητας ανά πάσα στιγμή και ώρα, ακόμη και σε εθνικές αργίες.

Και προφανώς ο κ. Σταθόπουλος ξέχασε τις μετακινήσεις υπαλλήλων που έκανε επί θητείας του.

Διώξεις και φιλίες

Εδώ ταιριάζει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

«Ποτέ δεν συμπεριφερθήκαμε έτσι, ποτέ δεν κάναμε μεταβολές επειδή είχατε φιλίες», είπε ευθαρσώς.

Να θυμίσουμε ότι εκείνος ήταν που έστειλε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο δύο υπαλλήλους του Κοιμητηρίου με περίεργες αποδείξεις και τους μετακίνησε σε άλλες θέσεις. Ας θυμηθούμε πως μια κυρία θυμήθηκε ξαφνικά επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ, ότι τόσα χρόνια χρημάτιζε υπαλλήλους, δεν απευθύνθηκε ποτέ σε κανέναν προγενέστερο δήμαρχο να το καταγγείλει και ξαφνικά άφησε ένα φάκελο με το τρομερό ποσό των 10€ για συγκεκριμένο υπάλληλο, που ποτέ δεν έφτασε στα χέρια του, αλλά πήγε στα χέρια του τότε Δημάρχου κ. Σταθόπουλου!!! Πολύ βολικό.

Ω, της σύμπτωσης, κανένας από τους δύο υπαλλήλους ΔΕΝ ήταν πολιτικός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετεί ο κ. Σταθόπουλος*.

Να θυμηθούμε τις εξοντωτικές διώξεις που υπέστη επί θητείας του ο υπάλληλος, ο επονομαζόμενος  «φωτογράφος του δημάρχου», χαρακτηρισμός με τον οποίο αρέσκεται να τον αποκαλεί ο κ. Σταθόπουλος (!). Μέσα σε 5 χρόνια εισέπραξε 5 πειθαρχικά με αιτιολογίες εκτός υπηρεσίας και όχι για σφάλματα πάνω στην εργασία του, μάλιστα τα 2 το Μάρτιο του 2015, λίγους μήνες μετά τη λήψη της Δημαρχίας, ξανά το Μάιο 2015 και κατόπιν τον Αύγουστο του 2016. Πειθαρχικά στα οποία ο υπάλληλος ΑΘΩΩΘΗΚΕ. Επίσπευσε δε ποινικό κατηγορητήριο (που συμπεριλάμβανε και δεύτερο υπάλληλο) με έγγραφό του τον Ιούνιο του 2016 και έστειλε τον υπάλληλο στο Πειθαρχικό (το 5ο), αλλά αμέλησε να κλείσει την υπόθεση, όταν ο υπάλληλος ΑΘΩΩΘΗΚΕ και από το δικαστήριο και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο κρατώντας τον πολιτικό όμηρο**. Έναν υπάλληλο που δεν είχε τιμωρηθεί ποτέ πριν και έγινε “κακός” με το που ανέλαβε η “Νίκη των πολιτών” τη Δημαρχία.

Ω, της σύμπτωσης, και αυτός ο υπάλληλος είχε διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις από αυτές του κ. Σταθόπουλου.

Σε παρόμοια μεταγενέστερη ποινική περίπτωση όχι μόνο δεν ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας, αλλά τυγχάνει και μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου για πλαστογραφία δημοτικού υπαλλήλου (περισσότερες πληροφορίες στις 20/12/19 στις δικαστικές αίθουσες).

Συμπερασματικά

Είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Σταθόπουλος ήταν αυτός που επί θητείας του επιδόθηκε σε αναιτιολόγητο «κυνήγι» δημοτικών υπαλλήλων και σε εξοντωτικές διώξεις που κόστισαν σε χρήμα, αλλά κυρίως είχαν σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις στους εν λόγω υπαλλήλους και τις οικογένειές τους.

Κρίνει λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Σαφώς θα πρέπει να αποδείξει, ότι οι μετακινήσεις υπαλλήλων εκ μέρους της δημοτικής Αρχής Ζορμπά έγιναν για να «διώξουν» τους δικούς του παλαιόθεν φίλους και όχι για τη λειτουργικότητα του Οργανισμού.

Τώρα ποιος έχει πάρει λάθος δρόμο και τον ακολουθεί πιστά, το έκριναν οι δημότες στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Πληροφοριακά παραθέτω το άρθρο 52, παρ. 1, του ιδίου νόμου περί «Ελευθερίας της έκφρασης»:

«1. Η ελευθερία της έκφρασης των πολιτικών, φιλοσοφικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, όπως και των επιστημονικών απόψεων και της υπηρεσιακής κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής, αποτελεί δικαίωμα των υπαλλήλων και τελεί υπό την εγγύηση του Κράτους. Δεν επιτρέπονται διακρίσεις των υπαλλήλων λόγω των πεποιθήσεων ή των απόψεών τους ή της κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής.»

Η λήψη του βιντέου έγινε από το LocalWeb TV

*Μην ακούσω πάλι περί πολιτικής ανεξαρτησίας, γιατί στις πρόσφατες εκλογές της Π.Ε.Δ.Α. ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

**Υπάρχουν όλα τα επίσημα έγγραφα στην διάθεση του aparaskevi-images.gr και πολλά περισσότερα στοιχεία που όμως δεν έχει νόημα να κουράσουμε με αυτά τους αναγνώστες. Ήδη αρκετοί πολίτες της Αγίας Παρασκευής έχουν λάβει γνώση για του λόγου το αληθές.